Intian tuomioistuin hylkää MJ Akbarin kunnianloukkausvaatimuksen #MeToo-asiassa

UUSI DELHI – New Delhin tuomioistuin vapautti keskiviikkona intialaisen toimittajan kunnianloukkauksesta, kun hän syytti merkittävää entistä hallituksen ministeriä ja sanomalehden toimittajaa MJ Akbaria seksuaalisesta häirinnästä kiistassa, jota pidetään yleisesti maan aloittelevan #MeToo-liikkeen barometrinä. .

Herra Akbar oli syyttänyt toimittaja Priya Ramania rikollisesta kunnianloukkauksesta, kun hän oli esittänyt syytöksensä. Mutta tuomioistuin totesi, että herra Akbar ei kyennyt todistamaan tapaustaan ​​sanoen, että rouva Ramanin väitteillä pyrittiin estämään seksuaalinen häirintä työpaikalla.

Tuomioistuin totesi määräyksessään, että maineoikeutta ei voida suojata ihmisoikeushinnalla.

Herra Akbarilla on mahdollisuus valittaa.

Jos rouva Ramani olisi todettu syylliseksi kunnianloukkaukseen, hänet olisi voitu vangita enintään kahdeksi vuodeksi, sakko tai molemmat. Intian lain mukaan yksityishenkilöt voivat esittää rikosoikeudellisen kunnianloukkausoikeuden tuomioistuimissa, vaikka oikeudellinen taso on korkeampi kuin siviilioikeudenkäynneissä.

Vaikka rouva Ramani vapautettiin, asiantuntijoiden mukaan kunnianloukkauskanteella voi silti olla jäähdyttävä vaikutus naisten keskuudessa, jotka pyrkivät valittamaan häirinnästä ja väkivallasta voimakkaiden miesten käsissä. Intian parlamentin jäsen Akbar kutsui koolle lähes 100 asianajajan tiimin painostaakseen kunnianloukkausvaatimusta rouva Ramania vastaan.

Herra Akbar, joka perusti ja editoi useita sanomalehtiä ja aikakauslehtiä ennen siirtymistä politiikkaan, on ollut Intian julkisen elämän merkittävin hahmo, joka on kohdellut laajalti seksuaalista häirintää koskevia syytöksiä #MeToo-liikkeen nousun keskellä. Hän on Bharatiya Janata -puolueen jäsen, jota johtaa Intian pääministeri Narendra Modi, ja hän oli osa ryhmää, joka auttoi herra Modin valtaan Intian vuoden 2014 vaaleissa.

Hän erosi ulkoministerinä vuonna 2018 Neiti Ramanin väitteet seksuaalisesta häirinnästä sai 20 muuta naista allekirjoittamaan vastaavan syytöksen esittävän kirjeen. Herra Akbar on kiistänyt kaikki naisten väitteet.

Ramanin syytökset koskivat herra Akbarin toimikautta The Asian Age -lehdessä, jonka hän aloitti 1990-luvun alussa.

Lokakuussa 2017 hän kirjoitti Vogue Intialle artikkelin, jossa hän kuvasi epämiellyttävän hotellihuoneen kohtaamisen vanhempi toimittaja työhaastattelun aikana yli 20 vuotta aikaisemmin. Hän kuvaili häntä legenda uutistoimialalla, mutta ei sisältänyt hänen nimeään.

Vuotta myöhemmin, lokakuussa 2018, kun #MeToo-liike pyyhkäisi Intian sosiaalista mediaa Bollywoodin tähtien ja toimittajien puhuessa, rouva Ramani twiitti linkin Vogue-tarinaan ja tunnisti tällä kertaa herra Akbarin, joka oli silloin ulkoministeri Herra Modin kaappi.

“Monilla naisilla on huonompia tarinoita tästä saalistajasta”, hän kirjoitti. “Ehkä he jakavat.”

Muutamassa päivässä lähes tusina toimittajaa tuli esiin väitteillä, jotka vaihtelivat häirinnästä herra Akbarin raiskauksiin hänen toimiessaan vanhempana toimittajana useissa intialaisissa julkaisuissa. Kuukauden loppuun mennessä 21 naispuolista toimittajaa oli julkaissut väitteensä. He sanoivat, että herra Akbar oli käyttänyt vanhemman toimittajan asemaansa häiritsemään ja pelottelemaan heitä, lähinnä nuoria naisia, jotka aloittivat uransa journalismissa.

Herra Akbar erosi väitteiden keskellä, mutta jätti seuraavana päivänä rouva Ramania vastaan ​​kunnianloukkauskanteen. Neiti Ramani on sittemmin deaktivoinut Twitter-tilinsä. Herra Akbar on sanonut, että deaktivointi merkitsi todisteiden muuttamista.

Syyskuussa pidetyssä oikeudenkäynnissä neiti Ramani sanoi, että hänen väitteensä eivät olleet kunnianloukkauksia, koska ne olivat totta ja yleisen edun mukaisia.

Herra Akbar ei vastannut keskiviikkona toistuviin kommenttipyyntöihin. Neiti Ramani sanoi, että hän ei voinut keskustella tapauksesta ennen kuin tuomio oli saatu.

“Puhuin, koska naiset ennen minua puhuivat”, hän sanoi vuonna 2019 järjestetyllä kirjallisuusfestivaalilla. “Puhuin niin, että ihmiset jälkeenni voivat puhua.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *