Harry Dunnin perhe voi nostaa vahinkoa Yhdysvalloissa, tuomarin säännöt

19-vuotiaan brittiläisen moottoripyöräilijän perhe, joka kuoli sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen nainen iski häntä autollaan Englannissa, saa nostaa siviilioikeudellista vaatimusta naisesta Yhdysvalloissa, tuomari päätti tiistaina.

Nainen, Anne Sacoolas, ajoi tien oikealla puolella lähellä Croughtonin kylää Keski-Englannissa elokuussa 2019, kun hän löi Harry Dunnia, joka kuoli sairaalassa pian onnettomuuden jälkeen. Neiti Sacoolas palasi Yhdysvaltoihin törmäyksen jälkeen, ja ulkoministeriö puolusti diplomaattista koskemattomuutta hänen puolestaan. Hän oli myöhemmin Isossa-Britanniassa aiheuttamalla kuoleman vaarallisella ajamisella

Herra Dunnin perhe nosti viime vuonna Yhdysvalloissa siviilioikeudellisen kanteen, jonka rouva Sacoolas yritti hylätä väittämällä, että kuulemisten järjestäminen Britanniassa olisi “helpompaa”. Tiistaina Virginian itäisen piirin liittovaltion käräjäoikeuden tuomari piti argumenttia epäjohdonmukaisena, koska rouva Sacoolas on kieltäytynyt palaamasta takaisin Britanniaan syytteeseen asettamiseksi.

“Vaikka vastaajat väittävät täällä, että asia olisi hylättävä, jotta asia voidaan viedä Yhdistyneen kuningaskunnan” mukavammalle “foorumille, samaan aikaan syytetty Anne Sacoolas on ilmoittanut, ettei hän palaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kohtaamaan rikosoikeudellisista syytteistä ”, tuomari TS Ellis III sanoi määräyksessään.

Tuomio oli viimeisin tapahtuma asiassa, joka on aiheuttanut laajaa suuttumusta Britanniassa ja joka on saanut Britannian hallituksen, joka on ilmaissut kannan herra Dunnin perheelle, Yhdysvaltojen viranomaisia ​​vastaan, jotka ovat hylkäsi luovuttamispyynnön. Viime vuonna pääministeri Boris Johnson kutsui luovuttamisen kieltäytymistä “oikeuden epäämiseksi”.

Lähes 18 kuukautta herra Dunnin vanhemmat, Charlotte Charles ja Tim Dunn, ovat kampanjoineet saadakseen Sacoolasin syytteeseen Britanniassa, menemällä Valkoiseen taloon vuonna 2019, missä entinen presidentti Trump toivotti heidät tervetulleiksi ja yritti järjestää tapaamisen rouva Sacoolasin kanssajonka hän sanoi odottavansa läheisessä huoneessa. Herra Dunnin vanhemmat kieltäytyivät tapaamasta häntä.

Ulkoministeriön edustaja Ned Value sanoi viime kuussa, että luovuttamisen epääminen oli “lopullinen”, väittäen, että rouva Sacoolasilla oli tapahtumahetkellä koskemattomuus rikosoikeudellisesta lainkäyttöalueesta.

Sacoolasin koskemattomuuden luonne on kyseenalaistettu sen jälkeen, kun hänen oma lakimiehensä sanoi tässä kuussa Virginiassa pidetyssä kuulemistilaisuudessa työskentelevänsä tiedustelupalvelussa onnettomuuden aikaan ja ilmoitti myöhemmin olevansa ulkoministeriön työntekijä.

Asianajaja John McGavin sanoi, että pari oli lähtenyt Britanniasta “turvallisuuskysymysten” vuoksi. Hän lisäsi, että rouva Sacoolasin työ oli “merkittävä tekijä” hänen poistuessaan, mutta sanoi, ettei hän voinut paljastaa miksi.

Rouva Sacoolasin aviomies Jonathan Sacoolas työskenteli RAF Croughtonissa, Yhdysvaltain ilmavoimien ylläpitämässä sotilastukikohdassa. Vuonna 1995 tehdyn sopimuksen mukaan tuon tukikohdan työntekijät olivat luopuneet koskemattomuudesta työtehtäviensä ulkopuolella, mutta sopimus ei kata heidän huollettaviaan – oikeudellinen porsaanreikä, joka suljettiin onnettomuuden jälkeen.

Herra McGavinin pääsy kyseenalaistaa, oliko Sacoolas oikeutettu diplomaattiseen koskemattomuuteen. Britannian viranomaiset ja lehdistö väittivät aluksi, että hänen koskemattomuutensa johtui miehensä työstä. Mutta ulkoministeriön työntekijänä hänellä voi olla immuniteetti Yhdysvaltain diplomaattina, ei yhden vaimona. Herra Dunnin vanhemmat haluavat päästä hänen asemaansa.

Sacoolas ja hänen miehensä olivat asuneet Isossa-Britanniassa vasta useita viikkoja, kun törmäys tapahtui, tuomioistuimen asiakirjojen mukaan.

Sacoolas on sanonut olevansa huolestunut siitä, ettei asianajajansa mukaan “saisi oikeudenmukaista kohtelua sekä lehdistön että paikallisen yhteisön kanssa”, jos hänet asetetaan syytteeseen Britanniassa.

Charles Dunnin äiti Charles sanoi, että perhe oli tyytyväinen ja helpottunut tiistain päätöksestä. “Otimme tämän askeleen useless viimeisenä keinona sen jälkeen, kun luovutusasiassa kieltäydyttiin oikeudenmukaisuudesta oikeudellisen tiimimme vahvan oikeudellisen neuvon avulla”, Charles sanoi.

Rouva Sacoolas on myöntänyt, että hänen huolimattomuutensa oli aiheuttanut herra Dunnin kuoleman. Aikaisemmin tässä kuussa rouva Sacoolasin asianajaja herra McGavin sanoi, ettei hän ollut koskaan kiistänyt onnettomuutta ja ottanut vastuun “täyden vastuun aiheuttamisesta”.

Tuomari Ellis hylkäsi vaatimuksen. “Täyden vastuun ottaminen ei tarkoita sitä, että pakenet”, hän sanoi. “Se tarkoittaa, että pysyt siellä ja kohtaat sen.”

Sacoolasin lakitiimi sanoi keskiviikkona lausunnossaan, että rouva Sacoolas toivoi “tuovan perheelle rauhan ja sulkeutumisen mittarin” ja oli valmis keskustelemaan mahdollisesta sovittelusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *