Hän kutsuu itseään ‘Pohjois-Korean runoilijaksi’. Kaksi naista kutsuu häntä raiskaajaksi.

SEOUL, Etelä-Korea – Hän on luennoinut Euroopan yliopistoissa ja esiintynyt brittiläisen lehden kannessa. Hänen kirjansa käännettiin tusinalle kielelle. Hän oli kerran vieras CNN: ssä.

Jang Jin-sung on yksi Pohjois-Korean kansainvälisesti tunnetuimmista virheistä. Hänen vuoden 2014 muistelmansaHyvä johtaja“, Kiehtoi lukijat sanoinaan omakohtaiset kuvaukset yksityisestä puolueesta, jonka Kim Jong-il, entinen Pohjois-Korean johtaja, ja väitteet siitä, millaista oli olla yksi harvoista” runoilijoista “, jotka valittiin kirjoittamaan propagandaa Kim-perheestä.

Mutta kaksi naista sanoo, että hänen sankaritarina paeta autoritaarisesta maasta peittää salaisuuden. Molemmat ovat syyttäneet herra Jangia raiskaamisesta Etelä-Koreassa sen jälkeen kun hän on poikennut, ja he sanoivat käyttäneensä julkkisasemaansa saalistaakseen heitä.

Yksi nainen, pohjoiskorealainen väärintekijä, on nostanut oikeudenkäynnin, jossa sekä Jangia että yhtä hänen läheistään syytetään raiskauksista ja muista seksirikoksista. Toinen nainen esitti syytöksiä tällä viikolla The New York Timesin ja muiden Etelä-Korean tiedotusvälineiden haastatteluissa. Hän ei ole jättänyt virallista valitusta poliisille herra Jangia vastaan ​​ja sanoi, että hänen pääasiallisena tarkoituksena oli osoittaa solidaarisuutta toista naista kohtaan.

Jang, 49, on kiistänyt väitteet ja sanonut, ettei hän ole koskaan raiskannut Pohjois-Korean loukkaajaa ja että hänen suhteensa toiseen naiseen olivat olleet yksimielisiä. Kumppani on myös kiistänyt väitteet ja vastannut pohjoiskorealaista naista kunnianloukkaukseen. Herra Jang on uhannut torjua myös hänet, ja on jo haastanut televisioyhtiön, joka ilmoitti ensin hänen väitteistään häntä vastaan.

Tuo tapaus käy nyt läpi tuomioistuimen. Poliisi tutkii kahta pohjoiskorealaisen naisen nostamaa oikeusjuttua, ja se päättää sitten syytteeseenpanosta. Viranomaiset tutkivat myös herra Jangin avustajan vastapukua.

Joukko merkittäviä eteläkorealaisia ​​miehiä on tuomittu seksuaalisesta väkivallasta viime vuosina maana #MeToo-liike alkoi juurtua. Se on auttanut paljastamaan asiantuntijoiden mielestä seksuaalisen hyväksikäytön leviämisen koko maassa. Vaarat voivat olla erityisen voimakkaita Pohjois-Korean naisten keskuudessa, jotka saattavat loukkaantuneiden olosuhteidensa vuoksi joutua vähäisiin turvautumisiin.

Vuonna 2016 Jang johti Etelä-Koreassa verkkosivustoa nimeltä New Focus Worldwide, joka on erikoistunut Pohjois-Korean uutisiin. Tuona vuonna hän ehdotti haastattelua Sung Sel-hyangille, vähän tunnetulle pohjoiskorealaiselle loukkaajalle, joka johti lastenvaatteiden verkkokauppaa käydessään Soulin yliopistossa.

Neiti Sung sanoi olevansa sekä yllättynyt että kiitollinen huomiosta. Mutta hän sanoi, ettei ollut koskaan esillä herra Jangin verkkosivustolla.

Sen sijaan rouva Sung väittää oikeusjutussa, että kun hän tapasi ensimmäisen kerran herra Jangin vuonna 2016, hän sai hänet humalaan ja pyysi eteläkorealaista kumppaniaan viemään hänet kotiin. Neiti Sung väittää, että mies vei hänet omaan huoneistoonsa ja raiskasi hänet.

Erillisessä oikeusjutussa Sung sanoi, että herra Jang raiskasi hänet Soulin hotellihuoneessa kuukautta myöhemmin. Oikeudellisten asiakirjojen mukaan hän yritti vastustaa, kun hän käytti alastomana sängyssä olevaa valokuvaa, jonka herra Jangin yhteistyökumppani oli ottanut hänen tietämättään, ja uhkasi ladata kuvan koulunsa verkkosivustolle.

Rouva Sung kertoi oikeudellisissa hakemuksissa, että herra Jang jatkoi kuvan käyttöä kiristykseen ja raiskasi hänet vielä kolme kertaa muutaman kuukauden aikana. Hän tarjosi häntä myös kahdelle eteläkorealaiselle miehelle, joiden ystävyyttä tai taloudellista tukea hän oli viljellyt hänen vaatteensa mukaisesti.

“Tunsin häpeää siitä, mitä minulle oli tapahtunut, ja ajattelin, ettei kukaan tue minua”, 32-vuotias Sung sanoi haastattelussa. “Minulle hän oli niin voimakas hahmo, että ajattelin, ettei minulla olisi mitään mahdollisuutta taistella häntä vastaan.”

Hänellä oli yhteyksiä herra Jangiin vuosien varrella, mutta hän päätti tulla esille viime kuussa televisioesityksessä Etelä-Korean televisioasemalla MBC. Tämän jälkeen hän nosti kanteen sekä herra Jangia että hänen toveriaan vastaan ​​ja kehotti poliisia aloittamaan muodollisen tutkinnan.

MBC oli ensimmäinen lähettää herra Jangia vastaan ​​esitetyt syytteet. Hän on sittemmin julkaissut lausuntoja Fb ja YouTube kieltäytyi kiivaasti väitteistä ja haastoi “kaikki naispuoliset Pohjois-Korean väärintekijät ilmoittamaan minusta poliisille, jos hyökkäsin heitä vastaan ​​seksuaalisesti”.

Kotimainen eteläkorealainen nainen Kang Haeryun, 32, puhui tällä viikolla ja sanoi, että herra Jang raiskasi hänet työskennellessään hänen verkkosivustonsa toimittajana vuonna 2014.

“Olen yrittänyt tukahduttaa traumaattiset muistoni kuuden vuoden ajan, mutta päätin tulla ulos ja osoittaa solidaarisuutta Sung Sel-hyangille, koska meidän on raiskauksesta selviytyneitä taisteltava yhdessä”, sanoi Kang haastattelussa. A

Neiti Kang sanoi, että väitetty raiskaus tapahtui herra Kangin ystävien asunnossa 18. marraskuuta 2014, noin kaksi vuotta ennen #MeToo-liikkeen alkua Etelä-Koreassa. Hän kertoi kahdelle ystävälle, mitä tapahtui pian sen jälkeen, hän sanoi. Kaksi ystävää vahvistivat The Timesin haastatteluissa, että hän teki.

“Hän sanoi, että hän tuli hänen päällensä ja sanoi” ei “, mutta hän jatkoi”, kertoi Hahna Yoon, yksi ystävistä. “Sanoin, että raiskaus. ”Toinen ystävä, Kim Hyeon-kyeong, sanoi, että neiti Kang kertoi hänelle, että herra Jang oli hyökännyt häntä seksuaalisesti ja että hän jätti työpaikkansa sen vuoksi.

Neiti Kang kertoi, että hänellä oli kulunut vuosia tajuamaan olevansa uhri, eikä hän koskaan mennyt poliisiin, koska hän tunsi alun perin voimaton herra Jangin maineen edessä ja myöhemmin elää itsevihassa.

Herra Jang kiisti raiskaavansa Kangia ja sanoi haastattelussa, että hänen suhteensa häneen oli ollut yksimielinen.

Vaikka hän ei aio nostaa kanne herra Jangia vastaan ​​pitkittyneen oikeudellisen taistelun todennäköisyyden takia, Kang sanoi olevansa halukas kuulustelemaan poliisin osana tutkintaa. Hänen motiivinsa tulla esiin haastattelussa, hän sanoi, oli tukea rouva Sungia.

Vaikka eteläkorealaiset naiset ovat viime vuosina pyrkineet pitämään seksuaalisia saalistajia vastuullisina, Pohjois-Korean naispuolisten väärintekijöiden ahdinko on ollut vähemmän julkista.

Noin 72 prosenttia etelään paenneista 33 700 pohjoiskorealaisesta kiusaajasta on naisia ​​hallituksen tietojen mukaan. Monet joutua saaliiksi heidän vaarallisen matkansa aikana. Jopa saapuessaan etelään he ovat edelleen alttiita seksuaaliselle väkivallalle, etenkin muiden väärintekijöiden taholta, sanoivat ihmisoikeusasiantuntijat.

Defektit tavoittelevat yleensä omassa tiiviissä yhteisössään, jossa seksuaalisen väkivallan uhrit tuntevat olevansa painostettuja vaikenemaan, kertoi seksirikosten uhreiksi joutuneiden naispuolisten loukkaajien asianajaja Jeon Su-mi. A

Julkkismiehentekijät – entiset korkeat virkamiehet, Pohjois-Korean vankileireissä selviytyneet, kirjailijat ja aktivistit, joukossaan – käyttävät valtavaa vaikutusvaltaa tässä yhteisössä, Jeon sanoi. Jotkut käyttävät asemaansa seksuaalisesti hyväksikäyttäen naispuolisia väärinkäyttäjiä, etenkin juuri saapuneita.

“Olen nähnyt näiden miesten haparoivan nuoria naispuolisia poikkeajia illalla illallisen aikana ja syömällä niitä myöhemmin ja viemällä heidät moteihin niin kutsutuksi” toiseksi kierrokseksi “”, hän sanoi. A

Rouva Sung sanoi, että hänen äitinsä kuoli, kun hän oli viisivuotias, ja myi hattuja markkinoilla, kunnes hän ja isoäiti pakenivat Pohjois-Koreasta vuonna 2006. Hänen unelmansa rakentaa uusi elämä etelässä muuttui painajaiseksi sen jälkeen, kun tapaamassa herra Jangia. Hän sanoi polttaneensa savukkeista epätoivosta.

Mutta rouva Sung sanoi myös, että herra Jangin viime syksynä hänelle esittämästä liikemiehestä oli tullut yksi hänen suurimmista kannattajistaan, että he molemmat olivat rakastuneet ja että hän oli kannustanut häntä tekemään päätöksen.

Herra Jang on syyttänyt miestä Sungin manipuloinnista väärien lausuntojen tekemiseen, kuvaili itseään “matchmakeriksi” ja sanoi, että häntä vastaan ​​esitetyt väitteet olivat “huijaus”.

“Hän pyysi minua esittelemään hänet rikkaalle eteläkorealaiselle miehelle”, hän sanoi viitaten rouva Sungiin. “En ole seksuaalirikollinen.”

Herra Jang tunnetaan parhaiten Etelä-Koreassa sydämestään tekevästä runostaan ​​”Myyn tyttäreni 100 voitoksi”, joka kertoo pohjoiskorealaisesta äidistä, joka yrittää löytää tyttärelleen uuden perheen ennen kuin hän kuolee syöpään.

Huolimatta siitä, että hän on yksi tunnetuimmista Pohjois-Korean virheistä, herra Jang on kohdannut suhteellisen vähän julkista valvontaa elämäkerrassaan. Esimerkiksi Expensive Leaderin englanninkielisessä versiossa herra Jang kuvailee itseään pohjoiskorealaiseksi “runoilijaksi”, mutta muut väärintekijät ovat vuosien ajan yksityisesti epäilleet, että hänellä on koskaan ollut tällainen titteli.

Tällä viikolla herra Jang myönsi, ettei hän ollut koskaan ollut pohjoiskorealainen runoilija, mutta Kim Jong-il oli kiittänyt hänen runojaan. “En ole koskaan sanonut omalla suullani, että olin pohjoiskorealainen runoilija”, hän sanoi ristiriidassa oman muistelmansa kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *