Viisi tuomittiin kuolemaan Bangladeshissa blogger Avijit Royn tappamisesta

DHAKA, Bangladesh – Bangladeshin tuomioistuin tuomitsi tiistaina viisi islamistisen militanttiryhmän jäsentä kuolemaan kuusi vuotta sitten uskonnolliseen ääriliikkeeseen kriittisen amerikkalaisen bloggaajan tappamisesta.

Mašettia käyttävät hyökkääjät hakkeroivat kuoliaaksi bangladeshilaista alkuperää olevan Yhdysvaltain kansalaisen Avijit Royn helmikuussa 2015 palatessaan vaimonsa kanssa kotiin Dhaka-kirjamessuilta. Hänen vaimonsa ja bloggaajakollegansa Rafida Ahmed kärsi pään vammoista ja menetti sormensa.

“Heitä vastaan ​​nostetut syytteet todistettiin epäilemättä. Tuomioistuin antoi heille korkeimman rangaistuksen ”, syyttäjä Golam Sarwar Khan sanoi tuomion jälkeen tiukan turvallisuuden keskellä pääkaupungin Dhakan erityisessä terrorismin vastaisessa tuomioistuimessa.

Khan sanoi, että tuomioistuin vangitsi myös yhden miehen elinkaareksi hyökkäyksessä.

Hänen mukaansa tiistaina tuomitut kuusi miestä kuuluvat al-Qaidan innoittamaan kotimaiseen militanttiryhmään Ansar Ullah Bangla Workforce, jonka poliisin mukaan oli taustalla yli kymmenen maallisen aktivistin ja bloggaajan murha.

Syed Ziaul Haq, erotettu armeijan majuri, jonka uskotaan olevan ryhmän johtaja ja joka on suunnitellut tappamisen, ja yksi ryhmä muita jäseniä tuomittiin poissa ollessa ja saivat kuolemantuomion, Khan sanoi.

Kuuden miehen puolustusasianajaja Nazrul Islam sanoi, että he hakevat muutosta rangaistuksiin ylemmässä oikeusasteessa.

Muslimienemmistöisessä Bangladeshissa tapahtui vuosien 2013 ja 2016 välillä joukko tappavia hyökkäyksiä, jotka kohdistuivat bloggaajiin, maallisiin aktivisteihin ja uskonnollisiin vähemmistöihin.

Vakavin hyökkäys tapahtui heinäkuussa 2016, kun aseet hyökkäsivät kahvilaan Dhakan diplomaattikorttelissa ja tappoivat 22 ihmistä, joista suurin osa oli ulkomaalaisia.

Kahvilan piirityksen jälkeen yli 100 epäiltyä militanttia tapettiin ja satoja muita pidätettiin, kun hallitus ryösti islamistisia ryhmiä säilyttääkseen sen kuvan maltillisena muslimikansana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *