Videoissa Dubai Princess sanoo olevansa panttivanki

CAIRO – Vuodesta 2018, jolloin Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum, yksi Dubain hallitsijan tyttäreistä, katosi yrittää paeta Hänen etuoikeutettu, mutta tukahduttava elämänsä kuninkaallisessa palatsissa, hänen ystävänsä ovat vaatineet, että hänet vietiin takaisin Dubaihin vastoin hänen tahtoaan ja häntä pidettiin kommunikaattorina.

Tiistaina he tuottivat videotodisteita.

Sheikha Latifa on ristiriidassa perheensä vaatimuksen kanssa siitä, että hän on nauttinut hiljaa kotonaan viimeisten kahden vuoden aikana hiljaa heidän kotonaan, ja puolisoidensa julkaisemassa videosarjassa hän on “panttivanki” ja pelkää henkensä puolesta.

”Olen joka päivä huolissani turvallisuudestani elämässäni. En todellakaan tiedä, aionko selviytyä tästä tilanteesta ”, Sheikha Latifa sanoi yhdessä itse nauhoittamassaan videossa sen tapauksen parissa työskentelevän asianajajan David Haighin toimittaman transkription mukaan.

“Poliisi uhkaa minua viemään minut ulos ja ampumaan minut, jos en tekisi yhteistyötä heidän kanssaan”, hän sanoi. “He uhkasivat myös, että olisin vankilassa koko elämäni, enkä näe enää koskaan aurinkoa.”

Sheikhan tapaus herätti suuttumusta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ulkopuolella sen jälkeen, kun kansainvälisissä tiedotusvälineissä ilmestyi raportteja, joiden mukaan hän oli yrittänyt paeta Dubaissa jahdilla, jonka ranskalainen luotsi väitti olevansa entinen vakooja, useless Intian ja Emiratin kommandoryhmän takavarikoimiseksi pidättää kaikki aluksella olevat ja lentää hänet takaisin Dubaihin.

Jonkin sisällä video tallennettu ennen lentoa hän ilmoitti haluavansa lähteä isänsä, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoumin, hänelle asettamien rajoitusten takia: Kielletty matkustamasta Dubain ulkopuolella, häntä seurasi mielenterveys kaikkialla, missä hän meni kaupunkivaltiossa hänen isänsä hallitsi.

Vuoden 2018 jakson jälkeen Sheikha Latifia ei käytännössä nähnyt jälleen julkisesti.

Suuren osan tuosta ajasta hän kuitenkin salaa nauhoitti videoita huvilan sisältä, jossa häntä pidettiin, herra Haigh sanoi lukitsemalla itsensä yleensä kylpyhuoneeseen, ainoaan paikkaan, jolla hänellä oli yksityisyyttä. Kun hän oli ensin ollut yhteydessä ystäviensä kanssa kirjeillä, hän siirtyi puhelimeen, jonka ystävät olivat salakuljettaneet hänelle, lähettämällä säännöllisiä päivityksiä vuoden 2019 alun ja vuoden 2020 lopun välillä, herra Haigh sanoi.

Niissä hän kirjoitti selostusten mukaan, että häntä pidettiin huvilassa, joka oli tosiasiallisesti muutettu vankilaksi, ja ikkunat suljettiin. Viisi poliisia seisoi vartiossa ulkona, hän sanoi, ja kaksi naispuolista upseeria sisällä.

Hänen lentoyrityksensä vuonna 2018 keskeytyi, Sheikha Latifa sanoi, kun kommandot hyökkäsivät jahteen, heittivät hänet kannelle, vetivät vetoketjun sidottuaan yrittäessään taistella heitä vastaan ​​ja pistivät hänelle rauhoittavia aineita. Kun hänet vietiin takaisin Dubaihin helikopterilla ja yksityisellä suihkukoneella, hän sanoi, että häntä kuulusteltiin kaksi viikkoa ja hänet pidettiin eristyssellissä lähellä lentokentän vankilaa.

Jotkut uusista videoista olivat ensimmäisiä julkaissut BBC tiistaina. Vaikka heitä ei voitu tarkistaa itsenäisesti, herra Haigh sanoi haastattelussa, että hän oli valmistellut heidät vapauttamista varten. Hänen perheensä ei löytynyt kommentoitavaksi.

Ennen tiistaina Sheikha Latifan ainoa viimeinen näkemys oli tullut joulukuussa 2018, kun hänet tuotiin takaisin Dubaihin. Hänen perheensä julkaisi valokuvia hänen istumisestaan ​​levottomana Irlannin entisen presidentin ja entisen YK: n ihmisoikeusvaltuutetun Mary Robinsonin kanssa.

Neiti Robinson sanoi tuolloin että hän uskoi, että sheikha oli henkisesti levoton ja toipumassa perheensä hoidossa. Mutta hän on nyt kertonut BBC: lle, että hän tunsi olevansa “huijattu”, kun julkistettiin valokuvia hänen luulemastaan ​​yksityiseksi lounaaksi.

Sheikha Latifa kertoi yhdessä videoissa, että yksi isänsä vaimoista, prinsessa Haya oli houkutellut häntä tulemaan lounaalle, mutta ei ollut tiennyt kuka rouva Robinson oli, mihin lounas oli tarkoitettu tai miksi hänen äitipuoli vaati ottamista kuvan hänestä neiti Robinsonin kanssa. Hän suostui useless olemaan “kohtelias”, hän sanoi.

Rouva Robinsonin tuolloisista kommenteista Sheikha Latifa sanoi yhdessä videossa, että “lausunnot siitä, että olen perheeni kanssa tai saan hoitoa tai toipumassa, ovat kaikki valhe”.

Hänen perheensä vaati toistuvasti, että hän tekisi niin sanotun “propagandan”, hän sanoi.

”He halusivat minun tekevän videon ja sanovan, että olen täällä onnellisesti ja vapaaehtoisesti. Ja kieltäydyin ”, hän sanoi yhdessä videossa transkription mukaan.

Myös prinsessa Haya on tullut tukemaan tytärpuolensa versiota tapahtumista. Sisään tuomioistuimen asiakirjat jätti Britanniassa viime vuonna prinsessan jälkeen lähti Dubaissa pienten lastensa kanssa ja haki avioeroa šeihiltä, ​​hän sanoi, että sekä Sheikha Latifaa että yhtä seikhan sisaria oli rangaisttu ankarasti pakenemisyrityksestä aiemmin.

Loppuvuodesta 2020 Sheikha Latifan videot olivat lakanneet tulemasta, herra Haigh sanoi ja kehotti häntä ja suomalaista capoeiranopettajaa Tiina Jauhiaista, joka seurasi seikkiä jahdilla, vapauttamaan ne.

Heidät ajoitettiin myös laskeutumaan, kun Yhdistyneiden Kansakuntien pakkotyöryhmä pitää istunnon sheikan tapauksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *