Ranskan kansalliskokous tukee lakia islamistisen ekstremismin torjumiseksi

Se kieltää niin kutsutut “neitsytystodistukset”, jotka jotkut lääkärit antavat perinteisille uskonnollisille avioliitoille, ja vaatii miesten ja naisten tasa-arvon kunnioittamista. Terrorismin suvaitsemisesta tulee rikos, joka voi johtaa julkisen viran pitämisen kieltämiseen.

Artikkelissa, joka herätti kaikkein vihaisinta keskustelua, ja yli 400 muutosehdotusta se asettaa ankarat rajoitukset kotiopetukselle kieltämättä sitä, kuten alun perin ehdotettiin. Hallitus pitää lasten kouluttamista kotona “separatismin” lähteenä, joka heikentää ranskalaisia ​​arvoja, samoin kuin keinona konservatiivisille muslimiperheille estää nuoria tyttöjä näkemästä korruptoituvilta vaikutuksilta.

Lakiesitystä kutsuttiin alun perin ”separatismin vastaiseksi laiksi”, mikä korostaa Macronin vakaumusta siitä, että jokaisen kansalaisen on kunnioitettava ”tasavallan sääntöjä, koska hän on kansalainen ennen kuin hän on uskovainen tai ei-uskova”. Siinä ei koskaan mainita islamia tai islamia, joka on vihan lähde oikeistopuolueille.

“Kohde puuttuu, koska sitä ei ole nimetty”, kertoi republikaanien senaattori Philippe Bas Le Figarolle. “Kohde on islamismi, jonka tavoitteena on asettaa totalitaarinen laki tasavallan lakiin.”

Sosialistipuolue on tuominnut turvatoimien valinnan sen sijaan, että se olisi laajentanut huomattavasti sosiaalisia ohjelmia vastatakseen ääriliikkeiden lisääntymiseen surkeassa lähiössä, jossa hyvät koulut ja työllistymismahdollisuudet ovat vähäiset.

Rouva Le Penin kansallisen rallin, entisen kansallisen rintaman, kannalta lainsäädäntö osoittautui ongelmalliseksi. Sen kourallinen edustajaa pidättyi äänestämästä lopullisessa äänestyksessä hyväksyessään osan artikkeleista ja valittaen toisia siitä, etteivät ne menneet tarpeeksi pitkälle. Rouva Le Pen pyrkii näyttämään näyttävämmältä ensi vuoden vaaleille, joissa kyselytutkimusten mukaan hän saavuttaa toisen kierroksen valinnan ja saattaa jopa olla valittu.

Hänen pyrkimyksiään ei kuitenkaan edennyt heikko suorituskyky keskustelussa viime viikolla kovan linjan sisäministerin Gérald Darmaninin kanssa, joka sai hänet saamaan vääriä tilastoja ja ehdotti, että hän oli mennyt pehmeäksi. “Sinun on aloitettava vitamiinien käyttö uudelleen, et ole tarpeeksi kovaa, mielestäni”, hän sanoi katsellessaan tuskallista hämmennystä yrittäessään mutkikkaan selityksen sille, miksi islamilla, ideologialla, jonka hän piti vihamielisenä, ei ollut mitään tekemistä Islam, uskonto, josta hänellä ei ollut riitaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *