Kanadan aselaki sallisi kaupunkien kieltää käsiaseet

Kuinka monta Kanadan suurkaupunkia seuraa ja asettaa kieltoja, ei ole heti selvää.

Pian Trudeaun puheenvuoron jälkeen Vancouverin pormestari Kennedy Stewart kirjoitti Twitterissä ehdottavansa toimenpide, jolla kielletään käsiaseet kun liittovaltion lainsäädäntö on hyväksytty. Montrealin pormestari Valérie Plante vaati kansallista käsiaseiden kieltämistä sen jälkeen, kun 15-vuotias tyttö tapettiin ajo-ammunnassa kaupungissa aiemmin tässä kuussa.

Toronton pormestari John Tory, joka oli vaatinut pitkään kunnallisia käsiaseiden kieltoja, perääntyi viime vuonna ja kehotti liittohallitusta keskittymään estämään aseiden pääsyä Yhdysvaltoihin. Tiistaina hän sanoi lausunnossaan, että vaikka Toronton kaupunginvaltuusto kannatti kansallista kieltoa, se odottaa yksityiskohtia siitä, kuinka uusi liittovaltion laki voisi vahvistaa paikallisia kieltoja “ja miten sen vaikutus aseväkivaltaan”.

Albertaan ja Ontarion konservatiiviset maakuntahallitukset ovat sanoneet vastustavansa aseita koskevia kunnallisia rajoituksia, vaikka ei tiedetä, estävätkö ne ne.

Tiistaina käyttöön otettu lainsäädäntö ei tyydyttänyt ihmisiä keskustelun kummallakin puolella. Aseiden hallintaa vaativat ryhmät olivat pettyneitä esimerkiksi takaisinosto-ohjelmaan ei ole pakollista, kuten tehtiin Uudessa-Seelannissa.

Mutta Toronton poliisipäällikkö ja entinen poliisipäällikkö Invoice Blair sanoi, että ohjelma, jota ei nimenomaisesti sisällytetty lainsäädäntöön, ei salli kenellekään, joka ei myy aseitaan hallitukselle, kenellekään muulle, edes heidän kuolemansa jälkeen, tai käytä niitä.

“Emme kohdista lainkuuliaisia ​​kansalaisia, joilla on aseita metsästykseen tai urheiluammuntaan”, herra Trudeau sanoi. “Ehdotamamme toimenpiteet ovat konkreettisia ja käytännöllisiä”,

Konservatiivisen opposition johtaja Erin O’Toole tuomitsi aseiden mahdolliset lisärajoitukset.

“Herra. Trudeau johtaa ihmisiä harhaan yrittäessään ehdottaa, että tavaroiden ostaminen takaisin metsästäjiltä ja muilta lainkuuliaisilta kanadalaisilta ratkaisee jotenkin ammunta- ja rikollisjoukkojen toiminnan ongelman suurkaupungeissa ”, O’Toole kertoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *