Brittiläiset HLBT-veteraanit, joilta on poistettu mitali, voivat saada heidät takaisin

LONDON – Britannian armeijan LGBT-jäsenet erotettiin vuosikymmenien ajan järjestelmällisesti joukosta ja otettiin pois mitalit. Nyt, kun politiikan kohteena olleet ovat kampanjoineet vuosia, hallitus on hahmotellut reitin, jolla he voivat saada mitalinsa takaisin.

Puolustusministeriö, joka on tunnustanut käytännön olevan “väärä, syrjivä ja epäoikeudenmukainen” sanoi tiistaina lausunnossaan että se otti uuden askeleen torjuakseen tämän epäoikeudenmukaisuuden.

Puolustusministeriön valtiovarainministeri Annabel Goldie sanoi, että on “erittäin valitettavaa” siitä, että joitain asevoimien jäseniä on kohdeltu “tavalla, jota ei nykyään voida hyväksyä” heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. “Olen nyt erittäin tyytyväinen voidessani korjata tämän väärinkäytöksen ja kutsua kaikki asianomaiset henkilöt tai joissakin olosuhteissa kuolleiden perheet hakemaan mitalinsa takaisin”, hän sanoi lausunnossaan.

Armeija ei ole julkaissut tietoja siitä, kuinka moni ihminen kärsi, ennen kuin Iso-Britannia kumosi armeijassa palvelevien homojen kiellon sen jälkeen, kun Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi vuonna 2000, että politiikka loukkaa perusihmisoikeuksia.

Siihen saakka sotilashenkilöstö saattoi vapauttaa palveluksestaan ​​häpäisemättömästi ja poistaa mitalit seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Jotkut tuomittiin myös homoseksuaalien laittoman lain nojalla. Vaikka kansakunnan lait muuttuivat vähitellen, homosotilaita voitiin vangita vuoteen 1994 asti. Homoseksuaaliset teot olivat useless dekriminalisoitu maassa vuodesta 1967 lähtien.

“Tänään LGBT +-veteraanit ovat vihdoin aloittaneet matkansa takaisin sotilasperheeseen”, sotilashenkilöstöä puolustava ryhmä Combating With Satisfaction, sanoi lausunnossaan.

Ryhmä lisäsi odottaneensa “parempaa tulevaisuutta heille, jossa heidät tunnustetaan palveluksestaan, heidän terveystarpeitaan tuetaan ja heille maksetaan korvaus menneisyyden väärinkäytöksistä”.

Kääntyminen tapahtuu sen jälkeen, kun Joe Ousalice, Falklandin sotaveteraani, kampanjoi mitalin palauttamiseksi, kun hänet pakotettiin poistumaan Kuninkaallisesta laivastosta vuonna 1993 biseksuaalisuuden vuoksi.

Herra Ousalice oli radio-operaattori laivastossa 18 vuotta ja palveli myös Lähi-idässä ja Pohjois-Irlannissa.

Hän muisteli hetken, jolloin upseeri katkaisi mitalinsa pitkästä palvelusta ja hyvästä käytöksestä univormun rinnasta suurilla saksilla.

“Se oli tuhoisa” hän kertoi BBC: lle viime kuukausi.

Armeija palautti mitali viime vuonna lähes kolmen vuosikymmenen jälkeen. Ja vaikka hän kertoi BBC: lle, että hän oli “yli kuun” voittaneen taistelussaan, hän sanoi “oli sääli, että sen saaminen kestää 27 vuotta”.

Hänen taistelunsa kuitenkin tasoitti tietä tiistaina yksityiskohtaisesti hahmoteltuun uuteen politiikkaan.

Tämä käytäntö antaa kaikille, jotka on erotettu palveluksesta seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi ja joiden mitalit on peruutettu, puolustusministeriö tarkastella tapaustaan. Kuolleiden veteraanien perheet, jotka vapautettiin armeijasta tällä perusteella, voivat myös hakea mitalinsa palauttamista.

Sittemmin dekriminalisoiduista seksuaalirikoksista tuomittu sotilashenkilöstö voi pyytää hallitukselta syytteiden virallista kumoamista ja sitten hakea mitaliensa palauttamista. Tämä tie ei koske kuolleita veteraaneja.

Oikeusryhmät suhtautuivat myönteisesti uuteen politiikkaan ja pitivät tärkeänä varmistaa, että hallitus käsittelee LGBT-veteraanien laajempaa syrjintää.

Pääministeri Boris Johnson sanoi, että muutos koski “historiallista väärää”.

“Ne, jotka palvelevat asevoimissamme, ansaitsevat kaiken tunnustuksen palveluksestaan”, hän kirjoitti Twitterissä. “Oli erittäin suuri epäoikeudenmukaisuus, että jotkut jäsenet kieltivät tämän pelkästään heidän seksuaalisuutensa vuoksi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *