“Voimme tuoda hallinnon alas”: Myanmarin protestoivat työntekijät eivät ole kumartuneita

Myanmarin vallankaappauksen johtajat ovat pyytäneet satoja tuhansia valtion työntekijöitä – lääkäreitä, roskien keräilijöitä, sähköalan työntekijöitä – asettamaan “tunteensa” syrjään, hylkäävät mielenosoitukset armeijaa vastaan ​​ja palaavat töihin.

Mutta maanantaina, silloinkin kun armeija oli asettanut panssaroituja ajoneuvoja kadulle yöllä vallankäytössä, työntekijät eivät olleet juurikaan kiinnostuneita palaamaan työhönsä.

Työvuorot, jotka näyttävät kasvavan, heikentävät hallitsevia kenraaleja, kun he yrittävät puolustaa valtaansa väestössä tarttumalla valtaan kaksi viikkoa sitten.

Keskeytykset ovat olleet erityisen merkittäviä julkishallinnon työntekijöiden keskuudessa, mukaan lukien valtakunnallisesti valtakunnallinen ministeriö, verotoimistot ja yleishallinnon osasto, joka valvoo laajaa joukkoa julkisia palveluja ja valtion toimintoja.

“Emme voi mitenkään työskennellä diktatuurin alaisuudessa”, sanoi tohtori Kyaw Zin, kirurgi, joka johti yhtä maan ensimmäisistä käynneistä hallituksen ylläpitämässä Mandalayn sairaalassa. “Olen melko varma, että voimme kaataa järjestelmän.”

Kansalaisten tottelemattomuusliikkeellä eli CDM: llä, kuten tiedetään, on laaja tuki koko maassa. Se kohdistaa armeijan laaja liike-etu ja hallituksen tehtävät, jotka ovat välttämättömiä sotilaalliselle hallinnolle sekä kattavat katu-mielenosoitukset ja uusi meluisa uusi iltarituaali paukutti kattiloita.

Valtava tuen vuodatus on sitäkin vaikuttavampi, kun otetaan huomioon armeijan julma historia demokratian kannattajien ampuimisesta vuosina 1988 ja 2007. Yksi hallituksen virkamieskunnan asiantuntija arvioi, että maassa oli noin miljoona virkamiestä ja että noin kolmessa maassa neljäsosa heistä oli poistunut työpaikoistaan. Monet ovat välttämättömiä maan toiminnan ylläpitämisessä.

Maanantai-aamuna sotilaat alkoivat ilmestyä Myanmarin suurimman kaupungin Yangonin ja Mandalayn kaduille poliisien sijasta näkyvillä paikoilla, myös lähellä Yangonin keskuspankin päämajaa.

Estääkseen poliisia pääsemästä yhteen protestipaikkaan maanantaina, autoilijat pysäköivät autonsa kadulle ja nostivat konepellit ikään kuin ilmoittaakseen moottoriongelmistaan ​​ja aiheuttaen liikenneruuhkan.

Vanhempi kenraali Min Aung Hlaing, 1. helmikuuta vallankaappauksen johtaja, oli pyytänyt valtion työntekijöitä palaamaan töihin viime viikolla sanoen, että “häikäilemättömät” ovat yllyttäneet heitä.

“Emme koskaan palaa töihin, ennen kuin hän eroaa”, tohtori Kyaw Zin sanoi. “Hänellä ei ole oikeutta käskeä meitä tulemaan töihin, koska kukaan ei tunnista häntä johtajana. Hänen on astuttava pois. Tämän on oltava viimeinen vallankaappaus Myanmarissa. Taistelemme sen puolesta. ” Hän totesi myös, että hänen potilaansa voisivat tulla tapaamaan häntä yksityisessä sairaalassa ilmaiseksi.

Yangonin asukkaat ovat alkaneet viedä kotitalousjätteensä itse naapuruston roskakoriin sen jälkeen, kun kodin nouto oli pysäytetty roskakorin keräilijöiden keskuudessa.

Kuluttajat ovat myös alkaneet boikotoida armeijan omistamia yrityksiä, mukaan lukien aikoinaan suosittu Myanmarin olut ja kulta- ja korumyymäläketju, jonka omistavat armeijan uusi hallintoelin, valtion hallintoneuvosto.

Noin 60 prosenttia työntekijöistä on liittynyt liikkeeseen ja poistunut työpaikoistaan ​​maan sähköntuottajan sähkö- ja energiaministeriössä, kertoi U Pyae Sone Ko Ko, linja-autoilija, joka on lakannut työskentelemästä.

Suuri osa työntekijöistä on mittarinlukijoita, hän totesi, ja jos he eivät tee töitä, ministeriö ei voi lähettää laskuja.

Jotkut ministeriön työntekijät, jotka ovat lopettaneet työskentelyn, ovat asettuneet toimistoihinsa yöllä estääkseen viranomaisia ​​sammuttamasta sähköä ennen yöllisiä ratsioita ja pidätyksiä.

Muut ministeriön työntekijät ovat kannustaneet asiakkaita olemaan maksamatta laskujaan ja huomauttaneet, että ministeriö ei voi laillisesti sulkea sähköään maksun puutteen vuoksi kolmen kuukauden ajan.

“Meidän on osallistuttava CDM: ään hallituksen pysäyttämiseksi ja diktatuurin purkamiseksi”, Pyae Sone Ko Ko sanoi.

Vastaavasti yksityisissä pankeissa monet työntekijät ovat jättäneet työpaikan toivoen saattavansa järjestelmän polvilleen estämällä liiketoimia ja hidastamalla taloutta.

“Jos lopetamme töihin menemisen, taloussektori lakkaa toimimasta”, kertoi Daw Thandar Kyaw, pankin työntekijä, joka liittyi käyntiin. ”Min Aung Hlaing ja armeijan diktaattorit välittävät taloudesta, koska he rakastavat rahaa. Uskon vakaasti, että voimme diktaattorit kaataa, jos koko pankkihenkilöstö liittyy CDM: ään ”

Mandalayssa maanantaina iltapäivällä sadat mielenosoittajat kokoontuivat valtion ylläpitämän Myanmar Financial Bankin toimistojen ulkopuolelle ja kehottivat työntekijöitä liittymään äänestykseen. Sotilaat ja poliisit hajottivat mielenosoituksen, ajoivat joitain mielenosoittajia läheisiin taloihin ja hakkasivat heitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *