Talebanit sulkevat Afganistanin kaupungit ja työntävät maan partaalle

Vaikka Talebanin taktiikat vaihtelevat alueittain, tulokset ovat yleensä samat: verotuksen lisääminen valtateillä, romahtava moraali Afganistanin turvallisuusjoukkojen keskuudessa Yhdysvaltojen vähenevällä tuella ja kasvava pelko kerran turvallisilla alueilla asuvien keskuudessa.

Talebanin tavoitteena on pakottaa Afganistanin hallitus noudattamaan heidän rauhanehtojaan. Qatarissa Taleban-johtajat ovat vaatineet noin 7000 vankien vapauttamista lisää ja väliaikaisen hallituksen perustamista. Kaksi pyyntöä Afganistanin presidentti Ashraf Ghani on toistaiseksi hylännyt.

“Talebanit näyttävät uskovan, että tämän paineen soveltaminen, taistelijoidensa ohjaaminen potentiaalisesti iskemään Kandahariin ja muihin kaupunkikeskuksiin, painostaa Yhdysvaltoja vetäytymään tai muuten”, herra Watkins sanoi. “Strategisella logiikalla voi olla päinvastainen vaikutus.”

Valmistautuakseen mahdolliseen monitahoiseen hyökkäykseen, jos Yhdysvallat pysyy 1. toukokuuta asetetun määräajan jälkeen, Pentagon on pyytänyt lisää sotilaallisia vaihtoehtoja – mukaan lukien Yhdysvaltain joukkojen lisääminen tai sitoutuminen lisäämään lentotukea Yhdysvaltain keskikomentajasta, joka valvoo Lähi-idän operaatioita. Kahden Yhdysvaltain virkamiehen mukaan itä ja Afganistan. Näiden pyyntöjen täyttyminen riippuu Bidenin hallinnon seuraavasta siirrosta, jonka odotetaan ilmoittavan tulevina viikkoina, kun Talebanin kanssa voimassa olevan sopimuksen tarkistus on saatu päätökseen.

Levottomuudet ovat jo viivästyttäneet Kandaharin lentokentän, räjähtävän amerikkalaisen tukikohdan luovuttamista pääkaupungista itään, viime kuukausina. Yhdysvaltain armeijan mukaan on vielä pieni joukko Yhdysvaltojen ja Naton joukkoja tukemassa kamppailevia Afganistanin joukkoja.

Poliisivoimien ollessa enimmäkseen pilalla, Afganistanin armeija ja kommandot ovat siirtyneet Kandahariin aloittaen toimintansa marraskuussa Talebanin sitten takaisin ottaman alueen takaisin ottamiseksi. Komentokunnan virkamiehet kertoivat joukkojensa uupuneen toistuvilla käskyillä täyttää poliisikollegansa.

Läheisessä Arghandabin piirissä, Talebanin pohjoisen hyökkäyksen paikassa Kandaharin kaupungissa, armeijan johtajat ja poliisit sanovat, että heillä on vakavasti alihenkilöstö, ja Kabulin virkamiehet eivät ole ottaneet huomioon heidän tukipyyntöjään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *