Ilmastoaktivisti vankilaan Intiassa, kun hallitus purkaa erimielisyyttä

Ennen kuin kukaan kotikaupungin ulkopuolella tiesi hänen nimensä, Disha Ravi vietti neljä vuotta Bangaloren nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Nyt 21-vuotias aktivisti on vangittu New Delhissä. Väite: Hän jakoi “työkalupakkauksen” Google-asiakirjan muodossa, joka sisälsi keskustelupisteitä ja vaikutusvaltaisille ryhmille yhteystietoja tukeakseen viljelijöitä, jotka ovat olleet protestoimalla Intian hallitusta vastaan ​​kuukausia.

Asiakirja – jonka poliisin mukaan hän jakoi 18-vuotiaan ruotsalaisen Greta Thunbergin kanssa ilmastoaktivisti – muistuttaa sellaista, jota ruohonjuuritason organisaatiot ympäri maailmaa ovat käyttäneet vuosia kampanjoimaan syidensä puolesta.

Mutta poliisi väittää, Ravi Ravi käytti sitä “levittämään tyytymättömyyttä Intian osavaltiota vastaan”.

Useat oikeusryhmät, oppositiopoliitikot ja opiskelijaryhmät totesivat, että hallitus käytti lainvalvontaviranomaisiaan tukahduttamaan toisinajattelut Intian sananvapauden yleisen heikkenemisen mukaisesti. Neiti Ravi pidätys, he sanoivat, on nostanut ryöstö uudelle tasolle, mikä lisää syytöksiä Intian hallitus on ottanut yhä kovemman kannan kritiikkiä ja erimielisyyksiä vastaan.

“Tähän hulluuteen on olemassa menetelmä,” sanoi voittoa tavoittelemattoman Environmental Justice -ryhmän tutkija Manshi Asher. “Ja malli, joka kertoo meille niin selvästi, että kriittisten kysymysten esittäjät vaiennetaan.”

Neiti Ravi on tiukan levityslain alainen, jota on käytetty kriminalisoimaan kaikkea mielenosoitusten johtamisesta poliittisten viestien lähettämiseen sosiaaliseen mediaan. Vaikka häntä ei ole virallisesti syytetty, hänen on vietettävä viisi päivää poliisin pidätyksessä.

Vastauksessaan muihin kiistanalaisiin politiikkoihin – mukaan lukien kansalaisuuslait joka toimi muslimeja vastaan, a kiistanalaisen Kashmirin alueen tukahduttaminen ja maanviljelijöiden mielenosoitukset – Pääministeri Narendra Modin hallitus on turvautunut pidätyksiin tukahduttamalla toisinajattelijoita ja estämällä pääsyn Internetiin. Web-vapautta seuraavat ryhmät sanovat Intian taso on laskenut kolmatta peräkkäistä vuotta.

Tuhannet maanviljelijät, joista monet ovat sikhiä Punjabin maatalouden osavaltion osavaltiosta, ovat leiriytyneet New Delhin laitamille ja vastustaneet uusia lakeja, jotka purkavat tukijärjestelmän, joka on vuosikymmenien ajan suojellut heitä mielivaltaisilta vapaiden markkinoiden

Mielenosoitukset ovat olleet pääosin rauhanomaisia. Mutta Intian tasavallan päivänä, kun herra Modi katseli sotilasparaadia Delhin keskustassa, maanviljelijät virtasivat kaupunkiin ja poistivat barrikadeja traktoreilla. Poliisitilanteissa kymmeniä loukkaantui. Yksi maanviljelijä kuoli, kun hänen traktorinsa kääntyi ympäri Intian korkeinta oikeutta.

Modin Bharatiya Janata -puolueen jäsenet käyttivät tapausta väittäen, että sikhien separatistit ovat kaapanneet maanviljelijöiden mielenosoituksen. Viljelijät puolestaan ​​sanovat, että viime kuussa tapahtunut väkivalta oli seurausta hallituksen salaliitosta heidän liikkeensä kiskottamiseksi.

Poliisi aloitti tutkinnan väkivallasta ja lauantaina teki hyökkäyksen Ravi-kotiin eteläisessä Bangaloressa ja toi hänet Delhiin.

Ravi Ravi esiintyi sunnuntaina oikeudessa ilman asianajajaa ja kertoi tuomarille, että hän oli muokannut Google-asiakirjan kahta riviä, mutta ei ollut levitti sitä.

“He tarjoavat meille ruokaa”, hän kertoi tuomioistuimelle viitaten maanviljelijöihin. “Ja meidän kaikkien täytyy syödä.” Asiakirjassa kuvattiin, miksi intialaiset maanviljelijät protestoivat, ja sisälsi linkkejä maailmanlaajuisesti maatalouskysymyksiin keskittyvien järjestöjen verkkosivustoille.

Alun perin Thunberg twiitti linkin “työkalupakettiin”, jonka Intian viranomaisten mukaan todisteena nuori ruotsalainen aktivisti on osa Intian vastaista kansainvälistä salaliittoa. Tweet poistettiin myöhemmin.

Ravi Ravi-aktivistin uraa voidaan kuvata intohimoiseksi, mutta melko rajalliseksi.

Kun hän oli 18-vuotias, hän johti kampanjaa Bangaloren järvien ja puistojen puhdistamiseksi. Hän aloitti metsänistutuksen ja järjesti vegaaniset piknikit kouluttaakseen nuoria ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Ravi innostui liittymään maanviljelijöiden liikkeeseen isovanhempiensa, maanviljelijöiden takia, joiden näki kamppailevan kuivuuden ja kaatosateiden tuhoaman maan houkuttelemiseksi.

“Hänen päivä alkaa ihmisten kouluttamisesta ilmastonmuutoksesta”, Ravi-ystävä Yuvan Aves sanoi, “ja se päättyy puhumiseen poliittisesti ja syrjäytyneiden ryhmien puolesta.”

Pidätys, joka on viimeisin sarjassa laajempaa aktivistien vastahyökkäystä, on herättänyt vihaa ja epäuskoa oppositiopoliitikoiden, opiskelijaryhmien ja asianajajien keskuudessa, joiden mukaan Intian demokratia joutuu hyökkäyksen kohteeksi herra Modin hallinnassa.

Ravi Ravan kanssa työskennellyt ilmastiaktivistit Tamanna Sengupta sanoi, että hallitus pidätti Ravi, koska he halusivat tehdä hänestä esimerkin ja estää muita auttamasta maanviljelijöitä heidän kamppailussaan.

“He tulevat pian mielenosoittajien lapsille”, hän sanoi.

Emily Schmall osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *