Brittany Higginsin parlamentin raiskausvaatimus roils Australiassa

MELBOURNE, Australia – Entisen hallituksen henkilöstön kertomus raiskauksesta Australian parlamenttirakennuksessa lähetti maanantaina maan aallonhallien läpi iskuja, jolloin hallitsevaa konservatiivista puoluetta kritisoitiin voimakkaasti tapauksen käsittelystä.

Naisten oikeuksien puolustajat kutsuivat sitä äärimmäiseksi esimerkiksi siitä, mitä on pitkään kuvattu a misogynian kulttuuri se on työntänyt useita naisia ​​pois pääministeri Scott Morrisonin koalitiohallituksesta.

Heidän mukaansa tapaus heijasteli ympäristöä, joka oli itsepintaisesti vastustuskykyinen muutoksille johtuen #MeToo -liikkeestä, jossa miehet esittävät seksistisiä huomautuksia naisten ulkonäöstä ja kiusaavat naispuolisia työtovereita tai pahempaa.

Entinen toimihenkilö, Brittany Higgins, nyt 26, sanoi, että häntä hyökättiin melkein kaksi vuotta sitten yön jälkeen juoda kollegoidensa kanssa. Neiti Higgins, joka tuli esiin haastatella julkaistu uutissivustolla information.com.au maanantaina, oli ollut viikkoja uuteen työhön puolustusministerin Linda Reynoldsin medianeuvojana.

Hän sanoi, että miespuolinen kollegani oli tarjonnut hänelle kotimatkan, jota pidettiin liberaalipuolueen nousevana tähtinä. Sen sijaan hän ohjasi taksinkuljettajan parlamenttitaloon, jossa hän sanoi pahoinpiteltiin häntä, kun hän oli nukahtanut puolustusministerin toimiston sohvalla.

Neiti Higgins, joka kertoi information.com.au: lle, että hän oli juonut voimakkaasti sinä yönä, heräsi “raiskauksen puolivälissä”. Hän käski hyökkääjän lopettaa, mutta hän ei katsonut häntä, hän sanoi. Hän ei ole julkisesti tunnistanut miestä.

Hän kertoi ilmoittaneensa nopeasti Reynoldsille yhdessä yli tusinan muun kanssa, mukaan lukien parlamenttitalon työntekijät.

Higginsin kumppani välitti kommentteja sähköpostitse vastauksena The New York Timesin puhelimeen. Higgins kertoi, että vaikka hän oli alun perin syyttänyt poliisia, hän myöhemmin hylkäsi ne puolueen sisäisen painostuksen vuoksi. Hän kertoi saaneensa valita mennä poliisiin ja säilyttää työpaikkansa.

“He saivat minut tarkoituksella menettämään työpaikkani, jotta en menisi poliisiin”, Higgins kirjoitti. “He yrittivät hiljentää minua, ja mielestäni se on niin väärin”, hän lisäsi kuvaillen työpaikkaa, jossa uhreja syytettiin usein puhuessaan. “Se oli niin karkeaa ja niin halveksivaa”, hän lisäsi.

The Timesin tarkistamat asiakirjat vahvistivat, että Higgins oli lopettanut tapauksen käsittelyn poliisin kanssa huhtikuussa 2019 vedoten “nykyisiin työpaikkavaatimuksiin”.

Asia on edelleen avoinna, mutta sitä ei tutkita aktiivisesti, koska Higgins ei ole esittänyt virallista valitusta Australian pääkaupunkiseudun poliisin lausunnon mukaan.

Hallitus, joka kutsui väitteitä “syvästi ahdistaviksi”, sanoi tiedotusvälineille antamassaan lausunnossa, että se “pahoittelee millään tavalla, jos rouva Higgins tunsi olevansa tukematon tämän prosessin kautta”. Mutta se väitti, että rouva Reynolds oli rohkaissut häntä puhumaan poliisin kanssa “arvioidakseen hänen käytettävissä olevia vaihtoehtoja”. Puolustusministeri ei vastannut välittömästi kommentteja pyytävään sähköpostiin.

Joka kuudes yli 15-vuotiaasta naisesta Australiassa on kokenut seksuaalista väkivaltaa Australian tilastotoimiston viimeisimpien tietojen mukaan. Tämä luku on kasvanut viime vuosikymmenen aikana, vaikka on epäselvää, johtuuko tämä hyökkäysten lisääntymisestä vai siitä, onko ilmoitettu suurempi prosenttiosuus hyökkäyksistä.

Silti hämmästyttävän pieni määrä hyökkäyksiä tekeviä naisia ​​tulee poliisille, puolustajat sanovat. Niille, jotka tekevät, se on pitkä ja verotettava prosessi, jossa yksityisyyden suojaa koskevat lait ja tuomioistuimet tukahduttaa äänet niistä, jotka on kuultava eniten, kriitikot sanovat.

Hyökkäys aiheutti hänelle tunteita, neiti Higgins sanoi sähköpostissaan. “Olin niin hiljainen niin kauan”, hän kirjoitti. “Minä useless hiljeni jokaisessa elämässäni.”

Neiti Higgins kertoi päättäneensä puhua jälkeen tutkinta Australian Broadcasting Corporationin valaisema liberaalin puolueen seksuaalirikos. Myöhemmin hän lopetti työnsä.

Syytökset katsottiin lisää tuomitsevaksi todisteeksi liberaalipuolueen pitkäaikaisesta maineesta vihamielisyydessä riveissään olevia naisia ​​kohtaan, sanovat poliitikot ja naisoikeuksien puolustajat.

“Parlamenttitalo osoittautuu jälleen kerran olevan vaarallisinta ja myrkyllisintä naisille tarkoitettua työpaikkakulttuuria maassa”, twiittasi Julia Banks, entinen koalitiohallituksen jäsen, joka lopetti puolueen vuonna 2018, mainitsemalla seksistisen työpaikan.

Käyttäytyminen voi vaihdella siitä, mitä monet kutsuvat yksinkertaisesti seksistiseksi – esimerkiksi silloin, kun herra Morrison tuli tulen alle keskeyttämällä naiskollegan – loukkaamiseen, kuten senaattori Sarah Hanson-Younger jätti kunnianloukkauskanteen miespuolista lainsäätäjää vastaan, jonka hän sanoi käskeneen “lopettaa miesten nuhtelemisen”.

Raiskauksen suhteen, sanoi australialainen seksuaalirikollisuudesta selviytyneiden johtava Nina Funnell, “se on rikos, joka on täynnä valtaa ja hallintaa, joten ei ole ollenkaan yllättävää kuulla, että nuoret naiset kertovat seksuaalisen väkivallan kokemuksista tapahtuvat paikoissa, joissa miesten etuoikeus ja valta on koodattu aivan seiniin. “

“Mahdolliset rikoksentekijät vievät potentiaaliset uhrit usein paikkoihin, joissa heidän mielestään heidän voimansa on suojattu”, hän lisäsi.

Higgins kertoi toivovansa saada muutosta parlamentin työkulttuuriin julkistamalla. Hän muisteli, että hänet oli kutsuttu tapausta koskevaan kokoukseen – samaan huoneeseen, jossa hän sanoi pahoinpitelyn tapahtuneen.

Hallitus tunnustettu maanantaina, että “tapauksen vakavuuden vuoksi kokous olisi pitänyt pitää muualla”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *