WHO: n tutkija matkalla Kiinaan etsii virusta

Entä tapaukset, jotka ilmaantuivat ennen äyriäismarkkinoiden puhkeamista?

Huananin markkinoiden ulkopuolella tapahtui muuta leviämistä. On muitakin potilaita, joilla ei ole yhteyttä markkinoihin, melko monta joulukuussa. Oli muitakin markkinoita. Ja tiedämme, että joillakin potilaista oli yhteyksiä muihin markkinoihin. Meidän on tehtävä vielä jonkin verran työtä, ja sitten kiinalaisten kollegoiden on tehtävä lisä työtä.

Kun istuimme ryhmänä, Kiinan joukkue ja WHO-tiimi viimeisenä koko työpäivänä sanoivat: “Käydään läpi hypoteesit”. Eniten innostunutta tukea sai tämä polku – villieläimet, läpi kotieläinten linkki Wuhaniin.

Mikä on seuraava vaihe?

Eläinketjulle se on suoraviivaista. Toimittajat tunnetaan. He tietävät maatilan nimen; he tuntevat tilan omistajan. Sinun täytyy mennä maatilalle ja haastatella maanviljelijää ja perhettä. Sinun on testattava ne. Sinun täytyy testata yhteisöä. Sinun on mentävä katsomaan, onko lähistöllä olevilla maatiloilla jäljellä eläimiä, ja nähdä, onko heillä todisteita tartunnasta, ja nähdä, onko rajojen yli tapahtuvaa liikkumista. Jos virus on näissä eteläisissä rajavaltioissa, on mahdollista, että naapurimaiden, kuten Vietnamin, Laosin tai Myanmarin, välillä on tapahtunut jonkin verran liikettä. Löydämme nyt yhä enemmän liittyviä viruksia. Yksi on Japanissa ja yksi Kambodžassa, yksi Thaimaassa.

Inhimilliselle puolelle, etsi aikaisempia tapauksia, klustereita; etsi veripankeista seerumia, jos mahdollista. Kaikki tällainen tulee olemaan herkkä Kiinassa, ja siihen tarvitaan jonkin verran suostuttelua, diplomatiaa ja energiaa, koska rehellisesti sanottuna tämän viruksen lähteen etsiminen Kiinasta ei ole suuri, etusijalla I ajattele Kiinan hallituksen puolesta. Missä tahansa tämän viruksen osoitetaan esiintyvän, on poliittinen kysymys. Se on yksi ongelmista, ja se on selkeä ja ilmeinen kaikille, jotka ovat katsoneet tätä.

Onko sinulla tiettyä eläintä, jonka epäilet juuri nyt olevan välilinkkinä, vahvemmin kuin toiset?

Se on liian ilmassa. Emme tiedä, olivatko sivut myynnissä. Tiedämme, että ne ovat helposti tartunnan saaneita. Emme tiedä, millainen tilanne on minkinviljelylaitoksilla Kiinassa tai muilla turkistiloilla, kuten pesukarhuilla, vaikka niitä yleensä viljellään eri puolilla Kiinaa. Myös tätä on seurattava.

Mutta jos sanoisit, mihin polkuun painotat eniten painoa, luulen, että virus ilmestyy joko Kaakkois-Aasiassa tai Etelä-Kiinassa lepakoista ja pääsee kotieläintuotantoon. Olen käynyt monissa näistä, ja heillä on usein sekalajeja – siviittejä, fretin mäyrä, pesukarhu. Nämä eläimet voisivat saada tartunnan lepakoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *