Epätoivo syvenee nuorille, kun pandemia raahaa

Hänen mukaansa tilanne oli niin vakava, että hänen tiiminsä ei lähettänyt lapsia kotiin jouluna, kuten yleensä. Eristäminen on myös häirinnyt tavanomaista teini-ikäistä siirtymistä, kun nuoret siirtyvät perheestään ikäisensä ikäisiksi, tohtori Vermeiren lisäsi. “He tuntevat itsensä tyhjiksi, yksinäisiksi, ja tämä yksinäisyys tuo heidät epätoivoon”, hän sanoi.

Italiassa viime vuonna soitetut puhelut kaksinkertaistettiin nuorten tärkeimmälle vihjelinjalle, joka on ajatellut tai yrittänyt vahingoittaa itseään. Rooman Bambino Gesù -sairaalan lasten neuropsykiatrian yksikön vuoteet ovat olleet täynnä lokakuusta lähtien, kertoi yksikön johtaja tohtori Stefano Vicari.

Nuorten italialaisten sairaalahoito, joka on vahingoittanut itseään tai yrittänyt itsemurhaa, on lisääntynyt 30 prosenttia toisessa tapausaallossa, hän lisäsi.

“Niille, jotka sanovat, että loppujen lopuksi nämä ovat nuorten haasteita, joita heidän on kohdattava, että he tulevat vahvemmiksi, tämä pätee useless joillekin, niille, joilla on enemmän resursseja”, tohtori Vicari sanoi.

Lähes 2400 teini-ikäisen tutkimuksen mukaan Catherine Seymour, Isossa-Britanniassa sijaitsevan hyväntekeväisyysjärjestön Psychological Well being Foundationin tutkimusjohtaja, kertoi, että köyhemmissä kotitalouksissa asuvat nuoret kokevat todennäköisemmin ahdistusta ja masennusta.

“Voi olla, että köyhempien kotitalouksien asukkailta puuttuu todennäköisemmin riittävästi tilaa ja internetyhteyttä auttaakseen koulutyössä ja yhteydenpidossa ystäviensä kanssa”, Neyme Seymour sanoi. “Heihin voivat vaikuttaa myös heidän vanhempiensa taloudelliset huolet ja stressi.”

Ensimmäisten lukitusten tutkimukset viittaavat siihen, että ne ovat jo saattaneet jättää pysyvän jäljen.

Ranskassa, lähes 70 000 opiskelijan kysely havaitsi, että 10 prosenttia oli kokenut itsemurha-ajatuksia pandemian ensimmäisten kuukausien aikana ja yli neljännes oli kärsinyt masennuksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *