Army asettaa täyden otteen Myanmariin yön yli tapahtuvassa törmäyksessä

Myanmarin yön myötä kauhu tuli.

Kaupungin eri puolilla maata sunnuntai-iltana panssaroidut ajoneuvot liikkuivat sisään, samoin kuin naamioituilla sotilailla täytetyt kuorma-autot. Turvallisuusjoukot ampuivat väkijoukkoa kohti kumikuulia, vesitykkejä ja kyynelkaasua. Joukot ympäröivät valtion työntekijöiden taloja, jotka olivat uskaltaneet liittyä valtakunnalliseen kansalaistottelemattomuuskampanjaan. Poliitikot, aktivistit ja toimittajat pakenivat katkaisemalla puhelimensa kadotessaan varjoihin toivoen ohittavansa heidän jälkeensä tulevat miehet.

“Kärsin armeijan diktatuurista aikaisemmin elämässäni”, sanoi hallituksen kirjanpitäjä Ma Tharaphe, joka, kuten monet muutkin virkamiehet, boikotoivat työtä vaatiakseen maan siviilijohdon paluuta lähes kahden viikon kuluttua sotilaallinen vallankaappaus. “Mutta nyt tunnen pelkoa. Tämä yö on todellinen painajainen. “

Vaikka kenraalit järjestivät a vallankaappaus 1. helmikuuta, kaataa valitun hallituksen ja palaa maahan armeijan hallinto, he osoittivat täyden voimansa sunnuntaina.

Sunnuntai-iltana monien länsimaiden, myös Yhdysvaltojen, suurlähettiläät lähettivät julkilausuman, jossa varoitettiin vallankaappauksia tekevää “pidättäytymään väkivallasta mielenosoittajia ja siviilejä vastaan, jotka vastustavat laillisen hallituksen kaatamista”.

“Tuemme Myanmarin ihmisiä heidän pyrkimyksissään demokratiaan, vapauteen, rauhaan ja vaurauteen”, lisättiin lausunnossa. “Maailma seuraa.”

Sen jälkeen kun armeija on vallannut vallan, miljoonat ihmiset ovat liittyneet katuprotestit ja kansalaisyhteiskunnan tottelemattomuusliike, jonka tarkoituksena on lamauttaa hallituksen toiminta.

Päivät on täytetty uhmaava protesti, kun moottoripyöräilijät, kehonrakentajat, opiskelijat, naiset pallopuvuissa ja jopa kultaisen noutajan harrastajat kokoontuivat vaatimaan armeijan poistumista, joka oli hallinnut Myanmaria melkein puoli vuosisataa ennen kuin luovutti jonkin verran siviilihallitukselle vuonna 2015.

Sunnuntaiaamuna hakkerit hyökkäsivät valtion uutismedian verkkosivustolle ja pyyhkäisivät sen kolminkertaisilla ultimaatumeilla: “Haluamme demokratiaa! Hylkää sotilaallinen vallankaappaus! Oikeus Myanmarille! “

Silmälasit silmälasit Vanhempi kenraali Min Aung Hlaing, vallankaappauksen komentaneen sotapäällikön, on julistettu lukemattomasti julisteissa ja verkossa.

Mutta yöt ovat tuoneet pelkoa. Lauantai-iltana valtionhallintoneuvosto, vallankaappausten päättäjien valitsema Orwellin nimi, ilmoitti poistavansa kansalaisvapaudet, sallimalla määräämättömän pidätyksen ja poliisin etsiä koteja rankaisematta. Pidätysmääräykset annettiin demokratia-aktivisteille, jotka olivat jo vuosia vankilassa.

Myöhään lauantai-iltaan Yangonin ja Mandalayn, kahden suurimman kaupungin asukkaat, katselivat kauhuina, kun tuntemattomat miehet sytyttivät tulipaloja naapurustojen naimisiin ja juoksivat. Poliisireidit saivat sekä mielenosoittajat että poliitikot. Päivä edeltävänä päivänä vankilat oli tyhjennetty 23 00zero vangista massamnestian yhteydessä. Vankeudessa oleville ihmisille on nyt varaa, mitä vuosikymmenien ajan on tuntunut vankilana.

Sunnuntai-iltaan mennessä panssaroidut ajoneuvot risteilivät kaupungin kaduilla ja toivat enemmän uhkaa. Sittwessä ja Mawlamyinessa, kaukaisissa länsi- ja itäkaupungeissa, panssaroituja ajoneuvoja partioitiin aseen torneilla sijaitsevien sotilaiden kanssa. Myanmarilaisten mielestä nämä unihäiriöt ja pelko ovat nyt eräänlaista psykologista sodankäyntiä.

Myitkyinassa, pohjoisessa sijaitsevassa kaupungissa, turvallisuusjoukot ampuivat kumiluoteja, vesitykkejä ja kyynelkaasua väkijoukkoon, joka oli kokoontunut protestoimaan armeijan voimalaitoksen haltuunottoa.

“Nyt pelkään mitä tapahtuu tänä iltana, koska he saattavat katkaista sähkön ja tehdä mitä haluavat”, sanoi paikallisen sähköyhtiön työntekijä U Than Naing.

Yhdysvaltain suurlähetystön kansalaispalvelut Yangonissa twiittasi että “Yangonissa on viitteitä sotilaallisista liikkeistä ja mahdollisuudesta keskeyttää tietoliikenne yön yli klo 1.00–9.00”

Armeija katkaisi suuren osan Internetistä järjestäessään putchin 1. helmikuuta ja pidättämällä kymmeniä siviilejä, mukaan lukien Daw Aung San Suu Kyi, kansakunnan tosiasiallinen johtaja, jonka Kansallinen demokratialiiga valittiin kahdessa maanvyörymävoitossa. Kenraalit katkaisivat tietoliikenneverkot uudelleen muutama päivä myöhemmin ja tilasivat kiellot Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Mielenosoittajille, jotka ovat järjestäneet salattujen viestipalvelujen ja pidätysten ja kansalaiskuulemattomuuskampanjoiden kaupankäynnin, mahdollisuus uudesta Web-pimennyksestä toi lisää pelkoa.

Sunnuntaina U Min Ko Naing, entinen opiskelija-mielenosoittaja, joka vietti nuoruutensa vankilassa, julkaisi videon Facebookiin, kun hän oli piiloutunut edellisenä päivänä pidätysmääräyksen jälkeen.

“Viime yönä, samanaikaisesti eri puolilla maata, te kaikki olette saattaneet kohdata kauhua”, hän sanoi viitaten tuntemattomien häiriötekijöiden esiintymiseen Myanmarin kaupungeissa. ”Se on itse asiassa temppu. Niitä käytetään syöttiä herättämään ihmisten vihaa. “

Min Ko Naing kehotti työntekijöitä jatkamaan lakkojaan. Talous on halvaantunut, kun pankin työntekijät, lääkärit, virkamiehet ja muut ovat kieltäytyneet työskentelemästä valtionhallintoneuvostossa.

“Tärkeintä on kansalaisten tottelemattomuusliike, jotta virkamiehet eivät menisi töihin”, hän sanoi. “Tämä viikko on tärkein viikko.”

Sunnuntai-iltana armeijan tietoyksikkö antoi julkilausuman, jossa selitettiin äkillinen armeijan lisääntyminen maan kaupungeissa.

“Turvallisuusjoukot suorittavat päivä- ja yöturvaa, jotta yleisö voi nukkua rauhassa yhteisössä”, sanottiin.

Naypyidawissa, armeijan räätälöidyssä pääkaupungissa, valtion työntekijät kurkistivat ikkunoistaan ​​niitä ympäröiviä sotilaita.

Kirjanpitäjä Tharaphe sanoi, että joukot eivät olleet vielä saapuneet hänen kotiinsa, mutta hän odotti heitä. Hänen pikkulapsensa oli sängyssä; hän ei ollut.

“Mitä tahansa voi tapahtua, he saattavat tappaa meidät nimettömästi”, hän sanoi. “Olen varma, että en voi nukkua tänään.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *