Argentiinan taloudellisen kuohunnan kautta johtanut Carlos Saúl Menem kuoli 90-vuotiaana

Carlos Saúl Menem syntyi Anillacossa Argentiinassa 2. heinäkuuta 1930, yksi neljästä Saúlin ja Mohibe Akil Menemin pojasta, jotka olivat syyrialaisia ​​maahanmuuttajia. Hänen isänsä, kauppias, lähetti kaikki poikansa yliopistoon. Carlos Saúl osallistui Córdoban kansalliseen yliopistoon Argentiinan toiseen kaupunkiin. Hän ansaitsi lakitutkinnon vuonna 1955 ja hänestä tuli intohimoinen peronisti.

Vuonna 1966 hän meni naimisiin Zulema Yoman kanssa. Heillä oli kaksi lasta, Zulema Menem ja Carlos Saúl Jr., ja he erosivat vuonna 1991. Vuonna 2001 hän meni naimisiin Cecilia Boloccon kanssa. Heillä oli poika Máximo, ja he erosivat vuonna 2011. Carlos Saúl Jr. tapettiin helikopterin onnettomuudessa vuonna 1995.

Hänen lisäksi tytär Zulema Menem ja hänen poikansa Máximo Menem Bolocco, eloonjääneisiin kuuluu toinen poika, Carlos Nair Menem ja veli Eduardo.

Herra Menem vangittiin hetkeksi, kun Perón kukistettiin vuonna 1955. Hän liittyi myöhemmin Peronistipuolueen seuraajaan, Justicalist-puolueeseen. Vuonna 1973 palattuaan maanpaosta Perón tarttui jälleen valtaan. Maakuntapuolueensa johtaja Menem valittiin La Riojan maakunnan kuvernööriksi.

Perón kuoli vuonna 1974 ja hänen seuraajaksi tuli hänen kolmas vaimonsa Isabel Martínez de Perón, jonka erosi junta, joka myös syrjäytti ja vangitsi herra Menemin useita vuosia. Vuonna 1983, kun junta romahti, Alfonsín valittiin presidentiksi ja Menem jälleen La Riojan maakunnan kuvernööriksi. Hänet valittiin uudelleen vuonna 1987.

Vuonna 1989, kun Argentiinan talous laski jyrkästi, Menem valittiin presidentiksi huolimatta suuresta epävarmuudesta hänen puolestaan. Analyytikot sanoivat, että hänen suosionsa, kuten Peróninkin, oli hänen henkilökohtaisessa vetoomuksessaan eikä missään ohjelmassa, jota hän ei tarkentanut.

“Menem on eräänlainen Reagan”, merkittävä peronisti kertoi The Timesille kampanjan aikana. “Hän on loistava kommunikoija, jolla on tusina perusideoita ja jolla on suuri vaisto ihmisten käsittelemiseen, mutta hän ei ole kovin kiinnostunut yksityiskohtaisista ohjelmallisista ideoista. Tuloksena on väistämättä joitain epäselvyyksiä, mutta se ei huolestu hänen seuraajistaan. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *