Voimakas maanjäristys iski Japaniin – The New York Occasions

TOKYO – Suuri maanjäristys ravisti laajaa aluetta itäisessä Japanissa myöhään lauantai-iltana, sen keskipiste Fukushiman rannikon tuntumassa, lähellä paikkaa, jossa kolme ydinreaktoria suli järistyksen ja tsunamin jälkeen lähes 10 vuotta sitten.

Japanin sääpalvelu ilmoitti järistyksen alustavaksi voimakkuudeksi 7,1, mutta tsunamin vaaraa ei ollut.

Hieman alle kuukausi ennen Itä-Japanin maanjäristyksen 10. vuosipäivää järistys järisytti Tokion suurempaa aluetta noin 30 sekunnin ajan alkaen klo 23.08 ja tuntui voimakkaasti Fukushimassa ja Sendaissa.

Pääministerin kanslia perusti välittömästi kriisinhallintatoimiston ja ydinvoimaloita operoiva Tokyo Electrical Energy Firm eli Tepco kertoi tarkastavansa Fukushiman seurantapaikkoja varmistaakseen, ettei säteilyvuotoja ole.

Minami Somassa, yksi Fukushiman kylistä, jotka evakuoitiin ydinkatastrofin jälkeen vuonna 2011, julkinen yleisradioyhtiö NHK ilmoitti, että voimakas horisontaalinen ravistelu kesti noin 30 sekuntia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *