Räjähtävä polttoainesäiliöalus sytyttää valtavan tulen Afganistanin ja Iranin rajalle

KABUL, Afganistan – Polttonestesäiliöauto räjähti lauantai-iltapäivällä tungosta raja-asemasta Länsi-Afganistanissa ja laukaisi valtavan tulen, joka levisi yli 100 muuhun säiliöalukseen, kun voimakas liekki hidasti palomiehien ja pelastusajoneuvojen toimintaa, Afganistanin viranomaiset kertoivat.

Virkamiesten mukaan he eivät olleet selvittäneet, mikä sai ensimmäisen säiliöaluksen räjähtämään Islamin ja Qalan tulliasemalla Iranin rajalla pian keskipäivän jälkeen. He ilmoittivat lauantai-iltana hälytyksestä siitä, että tulipalo leviää nopeasti ruuhkaisessa tullikompleksissa ja voi niittää satoja muita rajalla rivissä olevia säiliöaluksia.

Heratin virkamiehet sanoivat, etteivät he voineet vahvistaa Afganistanin ja Iranin tiedotusvälineiden ilmoituksia siitä, että jopa 500 säiliöalusta oli jo palanut ja että liekki oli levinnyt rajan toisella puolella olevaan Iranin tulliasemaan.

Ainakin 17 ihmistä loukkaantui, ja uhrien määrän odotetaan kasvattavan maakunnan kansanterveyden edustajaa.

Ahmad Tariq Saleh sanoi, että hänen yrityksensä oli menettänyt 21 säiliöalusta tulelle.

Sähkönsyöttö naapurimaiden Iranista katkaistiin varotoimena, jolloin Heratin kaupunki jätti ilman virtaa yön laskiessa, kertoi Heratin kuvernöörin tiedottaja Jailani Farhad. Provinssin pääkaupunki, Heratin kaupunki, on noin 75 mailia itään rajanylityspaikasta, joka sijaitsee tärkeimmällä kaupallisella kauttakulkureitillä Afganistanin ja Iranin välillä.

“Kaikki joukkomme ja palontorjuntayksikkömme yrittävät hallita tulta”, herra Farhad sanoi.

Iran lähetti palomiehiä avustamaan Heratin palokuntaa, iranilaiset tiedotusvälineet kertoivat myöhään lauantaina.

David Zucchino raportoi Kabulista ja Asad Timory Heratista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *