“Puhun:” Calgaryn palomiehet väittävät vuosikymmenien rasismia

Vuosikymmenien ajan tapahtunut muuttoliike on kuitenkin muuttanut Albergan suurimman kaupungin, Calgaryn, joka valitsi muslimipormestarin yli vuosikymmen sitten, sosiaalisen rakenteen ja politiikan. Nykyään noin kolmasosa kaupungin asukkaista on mustia, värejä tai alkuperäiskansoja kaupungintalon mukaan.

Mr. Coy sanoi, että jännitteet vanhan ja uuden Alberdan välillä olivat kiehuneet rasismiksi Kanadan kolmanneksi suurimmalla palokunnalla, jossa hänen mukaansa nepotismikulttuuri pysyi edelleen vauhdissa.

Tuhannet rasismin vastaiset mielenosoittajat lähtivät tänä kesänä Calgaryn kaduille, ja kaupunki järjesti kolme päivää julkisia kuulemistilaisuuksia paikallisesta systeemisestä rasismista.

Todistajien joukossa oli palomies veteraani Shannon Pennington. Hän kuvasi noin vuosikymmen sitten tapahtuneen jakson, jolloin suuri vaaleanpunainen pantteri täytetty lelu tahriin mustalla kengänkiillotuksella kasvoilleen ja käsilleen ja ripustettiin köydellä kaulaansa Calgaryn paloaseman 5. kattotuulesta. musta palomies.

“Se oli pilkka linchaamista”, sanoi Coy, joka sanoi neuvoneensa mustaa palomiehiä. “Olin raivoissaan, mutta uhri ei halunnut tehdä mitään, koska hän pelkäsi vastarintaa.” Väitetty uhri ei vastannut puheluihin.

Vanhin Doreen Spence, 83, alkuperäiskansojen sairaanhoitaja, joka neuvoo vähemmistöjen palomiehiä, todisti myös alkuperäiskansojen palomiehen Barry Dawsonin tapauksesta, joka nousi kapteeniksi ja otti henkensä marraskuussa 2017 47-vuotiaana. Spence, joka oli syömässä herra Dawsonin kanssa edellisenä iltana ennen kuolemaansa, sanoi haastattelussa kertovansa hänelle, että häntä kiusattiin toistuvasti hiuksistaan, joita hän käytti kauan kunnioittamaan kulttuuriaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *