Millie Hughes-Fulford, NASA: n sukututkija, kuoli 75-vuotiaana

Hänen tutkimuksessaan oli toivoa auttaa luomaan hoitoja T-solujen immunosuppression vähentämiseksi, erityisesti ikääntyneiden keskuudessa.

“Millie oli iloinen tiede”, Dr. Carl Grunfeld, San Francisco VA Medical Centerin tutkimus- ja kehitystyön apulaisosastopäällikkö, sanoi haastattelussa. ”Yhdessä vaiheessa sairautensa aikana hän ehdotti erilaista tapaa muuttaa kemoterapiaa ja sai ihanan remission. Kun hän kertoi siitä minulle, se oli samalla ilolla tieteestä kuin hänellä oli laboratoriossa. “

Millie Elizabeth Hughes syntyi 21. joulukuuta 1945 Mineral Wellsin maaseudulla Texasissa. Hänen isänsä Charles omisti ruokakaupan. Hänen äitinsä, Lanore (Wilder) Hughes, oli kodinhoitaja. Myöhemmin elämässä molemmista hänen vanhemmistaan ​​tuli opettajia.

5-vuotiaana Millie ihastui tieteiskirjallisuuteen, kun hän katsoi varhaisen “Buck Rogers” -sarjan. Hän ihaili hahmo Wilma Deeringia, koska hän oli lentäjä – ja koska hänellä oli housut aikaan, jolloin Millielle käskettiin aina pukeutua.

“Ja niin halusin olla Wilma Deering, koska hän pystyi käyttämään mitä useless halusi, hän lensi avaruusaluksella ja oli ammattimainen nainen” Tri Hughes-Fulford sanoi haastattelussa veteraaniasiain osaston verkkosivustolle vuonna 2014.

Tohtori Hughes-Fulfordista tuli lentäjä ja hän pysyi tieteiskirjallisuusfanina omistautumalla voimakkaasti ”Star Trek” -sarjaan ja ”Star Wars” -elokuviin sekä Disney Worldin uusimpiin “Star Wars” -nähtävyyksisiin, joita hän vieraili vuonna 2019, hänen tyttärensä sanoi.

Tohtori Hughes-Fulfordista tuli tiedemies, joka tunnusti NASAn tehtävät 1960-luvulla ja 70-luvun alussa. Hän osallistui Tarletonin osavaltion yliopistoon (nykyään osa Texas A&M -yliopistojärjestelmää) Stephenvillessä, jossa hän valmistui vuonna 1968 kandidaatin tutkinnosta biologiassa. Hän ansaitsi tohtorin tutkinnon. kemian ja biologian alalta Texas Lady’s Universitystä Dentonissa vuonna 1972.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *