Biden haluaa vakaampaa diplomatiaa. Aborttitaistelu on testi.

Demokraattinen talo hyväksyi aiemmin toimenpiteen politiikan estämiseksi, jota kriitikot tuntevat myös globaalina gag-sääntönä, mutta se pysähtyi republikaanien alla senaatissa.

Tässä kuussa demokraatit ottivat takaisin senaatin hallinnan ensimmäistä kertaa vuodesta 2015 vähiten marginaaleilla, 50-50: n jako ja varapresidentti Kamala Harris pystyi jakamaan äänet tasan.

Ainakin kaksi republikaania, senaattorit Susan Collins Mainen ja Lisa Murkowski Alaskasta, tukee myös lainsäädäntöä Mexico Cityn politiikan lopulliseksi lopettamiseksi, mikä tarkoittaa “saattaa olla uudempi ikkuna saada jotain tapahtumaan”, sanoi Jen Kates, johtaja globaalista terveys- ja HIV-politiikasta Kaiser Household Basis.

“Luulen, että kaikki ovat samaa mieltä siitä, mitä puolta he ovatkin, on se, että pingispongaaminen on erittäin haastava tapa saada tämä politiikka toimimaan”, Kates sanoi keskustellessaan valtiosta riippumattomien järjestöjen työstä. “Se ei tarjoa kansalaisjärjestöille vakautta tai ennustettavuutta, ja se on häiritsevää.”

Abortin oikeuksien vastustajat haluavat myös, että asiasta tulee vakiintunut laki, mutta tavalla, joka vahvistaa Meksikon kaupungin politiikan estää Biden ja tulevat presidentit välittömästi tukemasta abortin tarjoajia ulkomailla.

Viime kuussa senaattori Mike Lee, Utahin republikaani, elvytti suunnitelman, jonka hän oli esittänyt edellisissä kongressiehdoissa rahoituskiellon muuttamiseksi pysyväksi. Jonkin sisällä 3. helmikuuta puhe senaatin kerroksessa hän sanoi, että oli välttämätöntä estää politiikan “kumoaminen ja palauttaminen uudestaan ​​ja uudestaan ​​hallinnon vaihtamisen välillä”.

“Vauvojen elämä ja naisten ihmisarvo eivät ole poliittisia jalkapalloja”, Mr. Lee sanoi. ”Naisilla ja syntymättömillä lapsilla on kaikkialla mittaamaton ihmisarvo ja arvo riippumatta siitä, mistä he ovat kotoisin. Ja heillä pitäisi olla oikeus elämään ja suojeluun vahingoilta – riippumatta siitä, kuka on virassa. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *