UK ilmoittaa miljardeja verhokriisistä, mutta kriitikot sanovat, että se ei ole tarpeeksi

LONDON – Britannian hallitus ilmoitti keskiviikkona miljardeja dollareita lisärahoitusta ihmisten tukemiseksi asuminen kerrostaloissa, jotka on verhottu syttyvään materiaaliin jotka kantavat kunnostustöiden ja turvapartioiden kustannukset.

Ison-Britannian asuntosihteeri Robert Jenrick kertoi parlamentille “ennennäkemättömästä interventiosta”, joka koski tällaisen vaarallisen verhouskaluston käyttöä Englannin rakennuksissa Grenfellin torni loistaa vuonna 2017.

Suunnitelma sisältää olemassa olevan rakennusturvarahaston laajentamisen kerrostalojen kiinteistönomistajille 5 miljardiin puntaan eli 6,9 miljardiin dollariin sekä uudet kehittäjien verot ja matalan koron lainat vuokralaisille rakennuksissa, joita ei pidetä korkeina korotuksina .

“Grenfell Towerin tragedia viipyy kanssamme ja vaatii toimia”, herra Jenrick sanoi. “Siksi on oikein, että käsittelemme turvallisuuskysymyksiä siellä, missä niitä on ja jotka uhkaavat elämää, mutta teemme niin oikeasuhteisella tavalla.”

Ison-Britannian asuntoasiantuntijat ja vaarallisten rakennuskäytäntöjen kohteena olevat ihmiset sanovat, että hallitus on aliarvioinut vaikutuksen vuokralaisiin ja että uudet toimenpiteet eivät mene tarpeeksi pitkälle. Rahoitus koskee useless tiettyjä kerrostaloja, laiminlyö muita palokysymyksiä kuin verhous ja saattaa ansaita omistajia jyrkissä lainoissa.

“Hallitus lupasi meille, ettei vuokralaisen tarvitse maksaa kotinsa turvallisuudesta”, sanoi 37-vuotias Paul Afshar, kampanjaoperaattori aktivistiryhmän Lopeta verhousskandaalimme puolesta. . “Tänään tunnemme pettää.”

Oppositiopoliitikot ja jotkut konservatiivipuolueen jäsenet ovat arvostelleet toimenpiteitä liian merkityksettöminä käsittelemään laajoja paloturvallisuuskysymyksiä. Suurin osa yksityisistä asunnoista Englannissa myydään pitkäaikaisina vuokrasopimuksina, ja itse rakennus on “osakkeenomistajan”, usein sijoitusryhmän, omistuksessa. Asukkaat ovat pyrkineet pitämään rakennusten omistajia vastuullisina vaarallisten materiaalien käytöstä, ja rakennusten turvallisuuden varmistamiseksi tarvittavien töiden kustannukset siirretään usein vuokralaisille.

“Tämänpäiväinen ilmoitus on liian myöhäistä liian monille”, sanoi työväenpuolueen asuntosihteeri Thangam Debbonaire. Hän kutsui ehdotettuja toimenpiteitä “hajanaisiksi ratkaisuiksi”.

Konservatiivisen lainsäätäjän Stephen McPartlandin mukaan hän oli kuunnellut ilmoitusta päähänsä käsissä, ja totesi sen Uusilla toimenpiteillä ei puututtu paloturvallisuusvirheisiin, jotka eivät liity verhoiluun, kalliisiin palovartioihin tai vakuutusmaksuihin.

“Se on miljoonien vuokralaisen pettäminen” Herra McPartland kirjoitti viestissä Twitterissä. “Se ei ole tarpeeksi hyvä.”

Ilmoitus tulee, kun verhousvalmistajat todistivat ensimmäistä kertaa tällä viikolla tutkimuksessa Grenfell-tornin katastrofi joka kuoli 72 ihmistä, kun tulipalo repi läpi kerrostalon Lontoon keskustassa. Grenfell-tornin päällysteen valmistaneen yrityksen Arconicin myyntijohtaja tunnusti tietävänsä tuotteen olevan syttyvää.

Grenfellin torni kääritty palava alumiinikomposiittimateriaali, tai ACM, sen ulkopinnalla, mikä auttoi syttymättömässä leviämisessä, tutkijat löysivät. Katastrofi oli katalysaattori maan laajemman päällystekysymyksen uudelleentarkasteluun, mutta turvallisuuskysymys juontaa juurensa myös vuosikymmenien sääntelyn purkamiseen Englannissa, joka johti lievä rakennusmääräys kustannukset priorisoitiin usein turvallisuuden sijaan.

Todistus on pieni askel kohti vastuuvelvollisuutta, jota Grenfell-tornin tulipalon uhrien perheet ovat pyrkineet, mutta kysymykset ulottuvat paljon syvemmälle. Karim Mussilhy, jonka setä Hesham Rahman kuoli tulipalossa, sanoi, että hänen perheensä tuskaa on pahentanut hallituksen toimettomuus ja yritysten laiminlyönti.

“Tavallaan tuntuu melkein siltä, ​​ettemme pysty siirtymään eteenpäin, ennen kuin jokin muuttuu, koska tiedät, että perheemme kuolivat mahdollisimman julkisella ja kauhistuttavalla tavalla”, hän sanoi. “Mutta heidän kuolemansa syyt ovat yhä elossa.”

Hänen mukaansa maan on vedettävä “viiva hiekkaan” rakennusasetuksiin. Tulipalossa paljastamat sääntelykysymykset ovat olleet hämmästyttäviä, hän sanoi ja lisäsi, että hänen mielestään ongelmallisten tuotteiden valmistuksessa mukana olevat yritykset, rakennuskehittäjät ja hallitus on saatettava vastuuseen.

“Grenfell ei ollut kummajainen onnettomuus, ja ihmisten on lakattava ajattelemasta, että se oli”, hän sanoi. “Grenfell oli väistämätön.”

Tulipalon jälkeen hallitus lupasi muuttaa rakennusten turvallisuustoimenpiteitä asettamalla etusijalle ACM-verhoilun poistamisen yli 18 metrin tai noin 60 jalan rakennuksissa. Lähes neljä vuotta myöhemmin, kymmeniä rakennuksia Englannissa on edelleen verhottu kyseiseen materiaaliin ja vielä enemmän kääritään muihin syttyviin tuotteisiin.

Arviolta 200 000 kerrostaloa on kerrostaloina, joiden uskotaan olevan kääritty jonkinlaiseen syttyvään materiaaliin, The Occasions of Londonin mukaan. Sama ACM-verhoilu, jota käytetään Grenfellissä, löytyy myös keski- ja matalarakenteisista rakennuksista, jotka eivät ole hallituksen ensisijaisia ​​kunnostustöitä. Työväenpuolue pyysi viime viikolla kansallista työryhmää käsittelemään laajoja rakennusturvallisuuskysymyksiä ja arvioi, että kriisi voi vaikuttaa jopa 4,6 miljoonaan kiinteistöön.

Mutta asia ei koske useless turvallisuutta; se koskee myös taloutta. Kymmenen tuhatta ihmistä asuu mahdollisesti vaarallisissa huoneistoissa, joita ei nyt voida myydä, ja pankit eivät halua tarjota asuntolainoja kiinteistöille, joissa voi olla palavia materiaaleja. Rakennuksissa, joissa on havaittu vaarallista materiaalia, mutta joita ei ole otettu pois, vuokralaiset maksavat kalliita palovartioita, vaikka hallitus on tarjonnut toisen avustusohjelman joidenkin näiden kustannusten korvaamiseksi.

Korjaustöiden kustannukset on joissakin tapauksissa siirretty vuokralaisille, ja kasvavat vakuutus- ja ylläpitokustannukset ovat tehneet tilanteen kestämättömäksi.

Tutkimus asunnonomistajista, joihin verhous on vaikuttanut johtajana Inside Housing, brittiläinen kaupallinen julkaisu, ennen hallituksen keskiviikkona antamaa ilmoitusta osoitti, että 62,5 prosentilla kyselyyn osallistuneista oli yli 30 000 puntaa kokonaiskustannuksia korjauskustannuksista ja 15,Four prosentilla yli 100 000 puntaa. Joka kuudes selvitti konkurssia.

Vaikka hallitus alkaa tehdä askelia ongelman ratkaisemiseksi, ihmiset ympäri maata ovat edelleen tekemisissä laskeuman kanssa.

Heidän joukossaan ovat Deepa Mistry-Longley ja hänen aviomiehensä Gregory Longley, jotka ovat jakaneet omistuksen Lontoon huoneistosta, jossa he asuvat kolmen lapsensa kanssa. He omistavat 75 prosenttia huoneistosta, ja loput taloyhtiö omistaa.

Sama vaarallinen verhoilu, joka löydettiin Grenfell-tornista, tunnistettiin ja kiinnitettiin heidän rakennukseensa, mutta heillä on edelleen korkeat vakuutusmaksut ja huoltokustannukset.

Pari, joka molemmat menettivät pääasialliset tulonsa pandemian aikana, ovat yrittäneet liikkua kuukausien ajan, mutta rakennuksen muiden paloturvallisuuskysymysten mahdollisuus tarkoittaa, että yksikään lainanantaja ei tarjoaisi asuntolainaa mahdolliselle ostajalle. Joten he ovat kiinni kustannuksista.

“Lopulta rahamme loppuvat ja sitten olemme konkurssissa”, rouva Mistry-Longley sanoi ennen hallituksen ilmoitusta.

Mr. Longley lisäsi: “Olemme oikeassa veitsen reunalla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *