Rihanna ja LVMH Hit Pause on Fenty, heidän muodinsa

Onko tämä julkkis-huippumuotisuunnittelijan kokeilun loppu? On, käy ilmi, jotain jopa Rihanna ei voi tehdä: myydä huippumuotivaatteita pandemian aikana.

Ranskalainen LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ilmoitti Fenty-muotitalo suuriin fanfareihin vuonna 2019. Mutta tänään he paljastivat, että Rihannan kanssa he olivat “yhdessä päättäneet asettaa valmiina pidettävän toiminnan pitoon Euroopassa, odottaen parempia olosuhteita”.

Käännettynä se tarkoittaa Fenty imperiumi, joka sisältää alusvaatesarjan Savage X Fenty and Fenty kosmetiikkaa ja ihonhoitoa, ei enää tuota mitään kokoelmia, vaikka se ei ole virallisesti suljettu, ja Rihanna on edelleen osa LVMH: ta.

Brändin työntekijöiden kanssa käydään parhaillaan keskusteluja heidän tulevaisuudestaan, vaikka etiketin toimitusjohtaja Bastien Renard on edelleen tehtävässään. Uutiset ilmoitti ensin Naisten vaatteet päivittäin.

Vaikka se tulee LVMH: han liitetyn pääomasijoitusyhtiön, L Cattertonin, onnistuneen 115 miljoonan dollarin varainhankintakierroksen kannalle, Fenty ready-to-wear -tuotteen keskeyttäminen on harvinainen epäonnistuminen maailman suurimmalle ylellisyydelle. Group, joka omistaa myös Louis Vuitton, Dior ja Celine. Se on myös harvinainen väärä askel yhdelle maailman tehokkaimmista julkkispolymateista: heijastus sekä Fenty-kokoelmiin liittyvästä hauraasta markkinareaktiosta että pandemian laajemmasta jatkuvasta vaikutuksesta ylellisyystuotteisiin.

Ja se on muistutus siitä, että pelkästään siksi, että jollakin on valtava kulttuurinen seuraaja ja että hänellä ei ole esteetöntä makua, se ei tarkoita, että hän tekisi upeita, alkuperäisiä vaatteita.

Ainoa toinen ylellinen muotitalo LVMH on koskaan yrittänyt rakentaa tyhjästä (ensimmäinen oli Christian Lacroix, jonka LVMH avasi vuonna 1987 ja myi vuonna 2005), Fenty esitettiin alun perin ryhmän tulevaisuuden haasteena: uusi tuotemerkki, jota johtaa Musta nainen, jolla on loistava tyyli ja suosittu vaikutus, mutta jolla ei ole muodollista vanhanaikaista muotoilukoulutusta, joka välttäisi kiitotien näyttelyiden kalkittuneen järjestelmän säännöllisten pudotusten varalta ja keskittyisi suoraan kuluttajien digitaaliseen myyntiin ja viestintään.

Mikä voi mennä pieleen?

Paljon.

Uuden ylellisen muotitalon aloittaminen tyhjästä on erittäin kallista sijoittajalle, ja se vie yleensä aikaa. Mutta vuosi 2020 oli historian huonoin vuosi ylellisyydelle. Vaikka myynnin mukaan suurin luksuskonserni LVMH ilmoitti myynnin elpymisen viime kuukausina, mikä johtui suurelta osin kiinalaisista kuluttajista, lukot aiheuttavat jatkuvia häiriöitä ja heikensivät konsernin voittoa. LVMH sanoi viime kuussa, että niiden voitto vuonna 2020 oli 4,7 miljardia euroa, mikä laski noin kolmanneksella vuodesta 2019.

Ja toisin kuin jotkut muut LVMH-tuotemerkit, jotka ovat osoittautuneet kestäviksi laskusuhdanteen aikana, kuten Louis Vuitton ja Dior, rohkea kokeilu, joka oli Fenty-vaatetuslinja, yritti löytää jalansijaansa, mihin Jean-Jacques Guiony, LVMH: n talousjohtaja, viittasi viime lokakuussa uutispuhelussa, jossa raportoidaan ryhmän kolmannen vuosineljänneksen tulokset 2020.

”Fenty-mallin mukaan olemme tietysti vielä käynnistysvaiheessa ja meidän on selvitettävä, mikä on oikea tarjous. Se ei ole helppoa. Aloitimme kokonaan tyhjästä ”, hän sanoi. “Meillä on tietysti Rihannalta suuri apu tässä asiassa, mutta sanoisin, että se on vielä kesken, kun tarve todella määritetään.”

Tarjous oli todellakin epäselvä alusta alkaen. Talon perustamisvaiheessa LVMH: n lausunnossa sanottiin, että uusi tuotemerkki “keskittyy hänen kehittämäänsä Rihannaan” ja että se muotoutuu “näkemyksensä kanssa”.

Mutta vaikka Rihanna rakensi profiilinsa osittain omaan strategiseen ja seikkailunhaluiseen korkean muodin syleilyyn – hän sai muotikuvapalkinnon Amerikan muotisuunnittelijoiden neuvostolta vuonna 2014 läpinäkyvällä kristallirangaisella mekolla, stringillä ja valkoisella turkilla boa – hän näytti usein paremmalta valita itselleen lausuntolähtöjä kuin luoda uusia seuraajilleen. Yleensä ylisuuren ja erittäin vartalonmyötäisen välillä, kun katuvaatteet ovat taipuneet, vaatteet näyttivät olevan enemmän johdannaisia ​​kuin uraauurtavia.

Ne ovat saattaneet olla myös kalliimpia kuin monet Rihannan fanit saattavat odottaa (vaikkakin vähemmän kuin tavallinen LVMH-tarjous): 940 dollaria pehmustettu farkkutakki; 810 dollaria a korsettinen paitamekko.

Samaan aikaan Savage X Fenty tarttui otsikoihin laulu-n-tanssi-n-julkkis-täynnä alusvaatteita ylellisiä kuvattu eletty ja sitten suoratoistettu Amazonissa, asettaen itsensä valtuutetuksi ja kattavaksi vastaukseksi Victoria’s Secretille # MeToo-post-maailmassa.

Tämä aikakatkaisu, joka Fenty-vaatemerkille on myönnetty, voi antaa sille mahdollisuuden muuttaa itseään ja tarkentaa tarjontaansa, tarttumalla parempaan hetkeen palata – ehkä sen jälkeen, kun pandemian odotetut puolueiden toiveet ovat vapautuneet. On syytä, että he eivät ole sulkeneet sitä kokonaan.

Keskiviikkona, kun uutiset LVMH-kumppanuudesta levisi, Savage X Fenty antoi julkilausuman, jossa esiteltiin yksityiskohdat uudesta rahoituskierroksesta, jossa Jay-Z on sijoittaja yrityksensä Marcy Enterprise Partnersin kautta. Viime vuonna tuotemerkki on kokenut “räjähdysmäisen liikevaihdon kasvun, joka on yli 200 prosenttia”, todettiin lausunnossa, ja “voimakkaasti tilattu” kierros edistäisi investointeja asiakkaiden hankintaan ja laajentumiseen vähittäiskauppaan.

“Tuotemerkki luo ainutlaatuisen tasapainon kohtuuhintaisuuden, muodin ja mukavuuden välillä, puolustaa syvästi osallisuutta ja monimuotoisuutta ja on eronnut rakentamalla ylimääräisen affiniteetin ja vertaansa vailla olevan asiakasuskollisuuden”, kertoi L Cattertonin kasvurahaston kumppanuuskumppani Jonathan Owsley. .

Ei mainittu Fenty-vaatetuslinjaa eikä keskeytettyä koketta LVMH: n kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *