Oikeudenkäynti alkaa – The New York Occasions

Haluatko saada The Morning -sähköpostin? Tässä on ilmoittautuminen.

Donald Trump on pitkään käyttänyt puhetyyliä, joka vaikuttaa tarkoituksellisesti hämärältä. Hänen kannattajansa kuulevat hänen välittävän selkeän viestin, vaikka hän lopettaisi välittämättä nimenomaisesti kyseisen viestin.

Klassinen esimerkki tuli hänen ensimmäisestä keskustelustaan ​​Joe Bidenin kanssa viime vuonna, kun Trump käski väkivaltaisen äärioikeistolaisen ryhmän Proud Boys “seisomaan ja seisomaan” – ja lisäsi sitten nopeasti, että “jonkun on tehtävä jotain antifan suhteen ja vasemmalle. ” Ylpeät pojat juhli viestiä kun taas Trump voisi väittää, ettei hän kannustanut väkivaltaan.

Senaatti aloittaa tänään Trumpin toisen syytteeseenpanon oikeudenkäynnin, ja hänen puheenvuoronsa on oikeudellisten argumenttien ydin.

Trumpia vastaan ​​syytteeseen tulevat parlamentin jäsenet sanovat olevansa vastuussa viestistä, jonka kannattajat kuulivat häneltä. Trumpin lakimiehet väitän että häntä ei voida pitää vastuussa mistään, mitä hän ei sanonut. “Erityisesti poissa hänen puheestaan” asianajajat kirjoittivat oikeudenkäyntiasiakirjoihinviitaten 6. tammikuuta pidettyyn mielenosoitukseen Valkoisen talon lähellä juuri ennen kuin monet osallistujat hyökkäsivät Capitoliin, “oli viittaus kapinaan, mellakkaan, rikolliseen toimintaan tai mihin tahansa fyysiseen väkivaltaan tai kannustaminen siihen”.

(He väittävät myös, että senaatti ei voi kokeilla entistä virkamiestä, asemaa enimmäkseen ristiriidassa historian kanssa.)

Keskeinen kiista tulee 6. tammikuuta pidetystä mielenosoituksesta, jossa Trump puhui yli tunnin, kertoen toistuvia valheita vaaleista ja kehottamalla väkijoukkoa “taistelemaan paljon kovemmin” estääkseen Bidenin tulemasta presidentiksi.

Trump kiitti asianajajaa Rudy Giulianiä siitä, että hän oli kovempi kuin monet muut republikaanit. (Muutama minuutti aiemmin Giuliani oli kehottanut väkijoukkoaoikeudenkäynti taistelulla“Ratkaisemaan vaalit.) Trump jatkoi kuvaamaan tuloksia vastustavia kongressin republikaaneja” sotureina “.

“Republikaanit taistelevat jatkuvasti kuin nyrkkeilijä kädet sidottuina selän taakse”, Trump sanoi. “Ja meidän on taisteltava paljon kovemmin.”

Jos katsot rallia nyt uudelleen, näyttää siltä, ​​että Trump kehotti kannattajiaan taistelemaan kovalla, uudella tavalla, jota he eivät olleet vielä kokeilleet. Se on selvästi kuinka moni heistä kuuli hänet – ja he hyökkäsivät väkivaltaisesti Capitoliin noin tunti myöhemmin uhkaamalla fyysistä vahinkoa kongressin jäsenille ja tappamalla poliisin.

”Videot väkijoukosta eliminoivat epäilykset presidentti Trumpin sanoista itse asiassa yllytti väkivaltaa väkivaltaan ”, parlamentin syytteeseenpanopäälliköt kirjoitti oikeudellisessa hakemuksessaan. “Heti sen jälkeen, kun presidentti Trump kertoi väkijoukolle, että” et koskaan ota maata takaisin heikosti “, ja että”[y]sinun on osoitettava voimaa, kannattajat kuulevat äänekkäästi huutavan “ota Capitol juuri nyt!” ja “hyökätä Capitol-rakennukseen!” “

Silti Trump ei käskenyt heidän hyökätä Capitolia vastaan. Hän oli epäselvä siitä, mitä heidän pitäisi tehdä. Eräänä hetkenä hän sanoi: “Et koskaan ota maata takaisin heikosti.” Seuraavaksi hän sanoi: “Tiedän, että kaikki täällä olevat marssivat pian Capitol-rakennukseen saadakseen äänesi rauhanomaisesti ja isänmaallisesti.”

Kun hyökkäys oli käynnissä, hän jatkoi saman epäsuoran viestintätavan käyttämistä. Klo 14:24, kun televisioverkot olivat näyttää mellakoita Capitolissa, Trump lähetti twiitin, jossa hän ei sanonut mitään – positiivisesti tai kielteisesti – väkivallasta, mutta jatkoi väkivallan vihastamista. “Mike Pencellä ei ollut rohkeutta tehdä sitä, mikä olisi pitänyt tehdä maamme ja perustuslakimme suojelemiseksi, antaen valtioille mahdollisuuden todistaa korjattujen tosiseikkojen joukko, ei petollisten tai epätarkkojen tosiseikkojen, jotka heiltä pyydettiin aiemmin todistamaan, ” Trump kirjoitti. “USA vaatii totuutta!”

Kun presidentin kannattajat hyökkäävät Capitoliin – ja uskovat heidän toteuttavan hänen toiveitaan – pitäisikö hänen estää niitä? Vai onko hän puolustanut perustuslakia pelkästään olemalla nimenomaisesti vaatinut väkivaltaa? Se on asia senaatissa.

Sienet ovat taikuutta: Sienet ovat omaa elämän valtakuntaa, lähempänä kasvavia eläimiä kuin kasveja, mutta eivät myöskään kumpikaan. Lue kaikki niistä.

Lausunnosta: Tennessee teloitti Sedley Alleyn vuonna 2006 vuosikymmeniä vanhasta murhasta. Nyt hänen tyttärensä mielestä DNA-testaus tyhjentää hänen nimensä, Timesin Emily Bazelon selittää.

Eletyt asunnot: Mary Wilson oli perustajajäsen Supremesissa, 1960-luvun johtavassa ryhmässä, joka tunnetaan hiteistä kuten “The place Did Our Love Go?” ja “Child Love”. Florence Ballardin ja Diana Rossin kanssa hän auttoi kehittämään Motownin legendaarista ääntä. Wilson kuoli 76-vuotiaana.

Joe Allen levitti vaatimaton pubi teatterialueen reunalla imperiumiksi, johon kuului kaksi menestyvää New Yorkin ravintolaa ja joka ulottui Pariisiin asti. Allen kuoli 87-vuotiaana.

Kun George Shultz – joka kuoli lauantaina 100 – oli Ronald Reaganin johtamana ulkoministerinä 1980-luvulla, hän kehitti viikoittaisen rituaalin. Hän sulki toimiston oven ja istui kynällä ja paperityynyllä. Seuraavan tunnin ajan Shultz yritti puhdistaa mielensä ja miettiä suuria ideoita pikemminkin kuin hallituksen työn yksityiskohdat.

Useless kaksi ihmistä saattoi keskeyttää hänet, hän sanoi sihteerilleen: “Vaimoni tai presidentti.”

Shultz kertoi minulle sen tarinan kun haastattelin häntä muutama vuosi sitten, ja se on juuttunut minuun, koska se on vielä hyödyllisempi neuvo tänään kuin neljä vuosikymmentä sitten. Nykyään meidät keskeytetään jatkuvasti yksityiskohdilla, hälytysten ja tekstiviestien kautta. Ne voivat tehdä mahdottomaksi kaivaa aikaa vaikeiden ongelmien miettimiseen uusilla tavoilla tai luovien ideoiden keksimiseen.

Annat mielesi vaeltaa, brittiläinen psykologi Sandi Mann on sanonut, että “meistä tulee luovampia, parempia ongelmien ratkaisemisessa ja luovien ideoiden keksimisessä”. Hollannilla on sana tälle käsitteelle: niksentai taito tehdä mitään. (Ja tässä on GQ-haastattelu, jossa toimittaja Manoush Zomorodi väittää, että ikävystyminen voi avata mielen luovuudelle, ongelmanratkaisulle ja kunnianhimoisemmille elämän tavoitteille.)

Shultzin suurin saavutus hallituksessa oli juuri niin tuore thought: tunnustus – josta useimmat muut Reaganin neuvonantajat puuttuivat – että Mihail Gorbatšov suhtautui vakavasti Neuvostoliiton uudistamiseen.

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläisen pangram oli huomaavainen. Tässä on tämän päivän palapeli – tai voit pelata verkossa.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Dave of Foo Fighters ja Nirvana (viisi kirjainta).

Jos sinulla on mielialaa pelata enemmän, etsi kaikki pelimme täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *