Kim Wallin tappaja Peter Madsen tuomitaan vankilaan

Kööpenhaminan tuomioistuin määräsi tiistaina 21 kuukauden vankeustuomion tanskalaiselle keksijälle Peter Madsenille murhaten ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin vuonna 2017 yritys paeta vankilasta viime vuonna.

Hra Madsen oli jo saanut elinkautisen rangaistuksen vuonna 2018 Ms Wallin tappamisesta ja pilkkomisesta sukellusveneellään, joka oli Tanskaa järkyttävä hirvittävä murha.

Viime lokakuussa herra Madsen pakeni Herstedvesterin vankilasta Kööpenhaminan länsiosassa, yrittäen siepata sensaatiokuviin suorassa televisiossa. Käyttämällä pilkka-asetta ja väärennetyn räjähtävän vyön hän uhkasi vankilan henkilökuntaa ja teki sen noin puolen mailin vankilan muurien ulkopuolelle, ennen kuin aseelliset poliisit vangitsivat hänet.

Tiistaina tuomiossa Glostrupin kaupungin tuomioistuimessa, Kööpenhaminan laitamilla, Madsen määrättiin myös maksamaan noin 20000 kruunua eli noin 3200 dollaria psykologille, jonka hän uhkasi tappaa pakenemisyrityksen aikana, mukaan Ekstra Bladet, tanskalainen tabloidi.

Herra Madsen hyväksyi lopputuloksen, tuomioistuin sanoi. Tuomion läsnä olleet paikalliset tiedotusvälineet kertoivat myös, että herra Madsen sanoi päättäneensä paeta, koska hänen mielestään vankilan olosuhteet olivat sietämättömiä.

Elinkautiseen vankeuteen tuomitut vangit voidaan vapauttaa koeajalla 12 vuoden kuluttua. Herra Madsenin tuomitseminen tiistaina tulee todennäköisesti huomioon ennenaikaisen vapauttamisen tulevaisuudessa.

Neiti Wall, 30, katosi astuttuaan herra Madsenin kotitekoiseen sukellusveneeseen haastattelemaan keksijää elokuussa 2017. Hänen vartalo löydettiin myöhemmin Kööpenhaminan rannalta, ja herra Madsen myönsi lopulta pilkkaavansa häntä. Myöhemmin häntä syytettiin rouva Wallin murhasta.

TV-sarja ”Tutkinta”, joka kuvittelee poliisin ja etsivien työtä tapauksessa, julkaistiin viime vuonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *