Aleksei Navalnyn kannattajat käyttävät punaista

Kiinalaisen uudenvuoden ja ystävänpäivän välillä punainen on jotain tämän hetken väriä. Viikko sitten se alkoi kuitenkin saada aivan toisenlaisen merkityksen, kun yhä useammat venäläiset alkoivat julkaista kuvia itsestään sosiaalisessa mediassa, joissa oli vaatteita kaikilla karmiininpunaisilla sävyillä tukeakseen Yulia Navalnaya, vangitun venäläisen oppositiojohtajan vaimo Aleksei A.Navalny. Punainen tiedetään olevan rouva Navalnajan suosikkiväri, ja hänellä oli kirkkaan punainen yläosa miehensä oikeudenkäyntiin 2. helmikuuta.

Maanantaina Instagramissa oli 13300 viestiä naisista (ja miehiä) punaisissa mekkoissa, parkkeissa, turtleneckeissä – melkein missä tahansa vaatteessa, joka voitaisiin ottaa mukaan asiaan – sekä hashtag # негрустивсебудетхорошо tai “älä ole surullinen, kaikki on kunnossa”, mitä herra Navalnyn sanotaan sanoneen vaimolleen, kun hänet on tuomittu yli kahden vuoden vankeuteen ehdonalaiseen rangaistukseen.

Seurauksena keltaiset liivit Ranskassa äitien seinä keltaisella sosiaalisen oikeudenmukaisuuden marssilla viime kesänä demokratian kannattajat mustalla Hongkongissa, kongressinaiset valkoisina Presidentti Trumpin vuoden 2019 unionin tilassa ja naisten oikeuksien marssijoukot vaaleanpunaisissa pilluissaan tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten visuaalisista lausunnoista on tullut voimakas – ja kasvava – mielenosoitustyökalu sosiaalisen median aikakaudella.

Kirjaimellinen kuva valtavasta yhtenäisestä rintamasta on nopeimpia ja tehokkaimpia tapoja osoittaa solidaarisuutta syyn kanssa aikana, jolloin valokuvista on tullut yhä enemmän maailmanlaajuisen viestinnän valuutta. Mikään ei välitä ajatusta yhdistyneestä rintamasta enemmän kuin yksilöiden mosaiikki yhdellä, kirkkaalla, mahdottomalla hukata värillä.

Navalnyyn kannattavan punaisen liikkeen aloitti Katya Fedorova, 38-vuotias muotitoimittaja, joka on työskennellyt Venäjän Vogue-, Interview- ja muissa myyntipisteissä ja jolla on myös suosittu kanava nimeltä “Hyvää huomenta, Karl!” Telegram-viestisovelluksessa.

“Olemme kaikki seuranneet tapahtumia siitä lähtien, kun Aleksei palasi 19. päivänä”, Fedorova sanoi puhelimitse Moskovasta. Hän viittasi herra Navalnyn paluuseen Saksaan lääkehoidon jälkeen myrkytykseen, jonka hän ja länsimaiset virkamiehet ovat saaneet kuvataan valtion salamurhayritykseksi. (Se oli herra Navalnyn aika Berliinin sairaalassa, joka sai valtion väittämään ehdonalaista rangaistusta.)

“Me kaikki tiesimme, mitä tulee tapahtumaan, mutta toivoimme edelleen sydämessämme”, Fedorova sanoi. “Joten kun se tapahtui, menin epätoivosta vihaan, ja seuraavana aamuna heräsin ja tiesin, että minun oli tehtävä jotain.”

Vaikka hän oli harkinnut mielenosoitukseen liittymistä, hän oli pelkäähän sanoi, “hakkaamisesta tai vankilaan asettamisesta, mutta olen seurannut mitä Amerikassa oli tapahtunut”. Hän sanoi, että hänen mielestään erityisen vaikuttivat kaikkien valkoisten kongressinaisten kuvat, jotka seisovat yhdessä presidentti Trumpia vastaan. Joten, rouva Fedorova sanoi, “vaikka tuntui typerältä käyttää muotia, ja ajattelin, että ihmiset saattavat irtisanoa minut, ajattelin, että kuvalla voi olla merkitystä.”

Vaikka punaisella on Venäjän historiassa tiettyjä monimutkaisia ​​merkityksiä, erityisesti kommunistihallinnolle, rouva Fedorova sanoi, että hänelle sen merkitys meni paljon taaksepäin, Punaisen aukion ja intohimoisen ja kauneuden perinnön luomiseen.

Lisäksi Fedorova kertoi, että Navalnajan ulkonäkö miehensä oikeudenkäynnin aikana oli iskenyt häntä ja kuinka vahva hän oli näyttänyt. Joten vietyään tyttärensä kouluun, hän meni kotiin, hän kalasti vanhan punaisen villapaidan kaapistansa ja pisti viran solidaarisesti.

“En odottanut, että yli 50 ihmistä liittyisi luokseni”, rouva Fedorova sanoi. Sen sijaan hän sai tuhansia. Monet julisteista huomauttavat, että vaikka he eivät ole koskaan halunneet olla mukana politiikassa tai puhua aiemmin, tämä antoi heille mahdollisuuden puolustaa sitä, mitä he uskovat.

Yksi nainen, joka lähetti napsahdus itsestään viininpunaisessa täplipaidassa kirjoitti: ”Ehdotan, että uteliaat ihmiset kävelevät tämän hashtagin läpi. Kyse ei ole politiikasta, vaan solidaarisuudesta ja välinpitämättömyydestä. “

Toinen, joka otti selfie punaisella hupparilla, kirjoitti: “Olen pelkurina, olin liian peloissani mennä Moskovan kaduille mielenosoitusten päivänä. Ja en häpeä myöntää sitä. Olisin häpeissään, jos olisin välinpitämätön siitä, mitä tapahtuu. En ole välinpitämätön. Tämä viesti tukee kaikkia, joiden henki on rohkea ja vahva. “

Kolmas, yllään punainen ruudullinen takki, kirjoitti: ”Kyllä, blogissani on kyse muodista, mutta en voi pysyä sivussa ja pysyä hiljaa. En välitä. Olen seurannut mitä tapahtuu kauhulla. Tämä punainen kuva tukee kuvaa @yulia_navalnaya sekä kaikkia pidätettyjä ja tuomittuja, koska he eivät pelänneet mennä ulos ilmoittamaan, mitä uskovat. “

Navalnysin tytär Daria, joka käyttää lempinimeä Dasha verkossa, myös lähetti valokuvan koko perheestä itsensä kanssa punaisessa mekossa, tunnustuksena.

Vaikka punaiseen liikkeeseen on ollut jonkin verran vastarintaa verkossa, ja rouva Fedorova sanoi aloittaneensa tyttärensä kävelemisen koulun kanssa poikaystävänsä kanssa siltä varalta, että hänelle tapahtuisi jotain, hän sanoi myös olevansa reaktiosta innostunut.

“Nähdä meidät kaikki samalla tavalla, avata puhelimeni ja nähdä kaikki punaiset, on sellainen tunne”, hän sanoi. “Se antaa minulle jälleen toivoa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *