Alankomaat keskeyttää adoptiot ulkomailta aikaisempien väärinkäytösten paljastamisen jälkeen

Viime vuonna hän haastoi viraston ja hallituksen haastatteluihin, joita hän kutsui kyseenalaisiksi, mutta tuomioistuin hylkäsi vaatimukset väittäen, että liian paljon aikaa oli kulunut.

“Minulla on ristiriitaisia ​​tunteita” komission tutkimuksesta, neiti Butink sanoi haastattelussa. “En odottanut ministerin ryhtyvän toimiin.”

Mutta hän lisäsi: “Tiesimme, että jokin oli vialla.”

Vuonna 1998 Alankomaat liittyi Haagin adoptiosopimukseen, joka on kansainvälinen sopimus rikosten ja petosten estämiseksi kansainvälisissä adoptioissa. Se teki säännöistä tiukempia, mutta se ei mennyt tarpeeksi pitkälle, herra Dekker sanoi.

Vaikka raportti kattaa kymmeniä tuhansia lapsia, jotka on tuotu Hollantiin useiden vuosikymmenien aikana, kansainvälinen adoptio on vähentynyt viime vuosina. Vuonna 2019 hollantilaiset vanhemmat adoptoivat useless 145 lasta muista maista hallituksen mukaan.

“Toivon, että tästä käydään avointa keskustelua kaikkialla maailmassa”, sanoi aiheen asiantuntija Hilbrand Westra, joka otettiin käyttöön Alankomaista Koreasta 1970-luvun alussa. Herra Westra kertoi työskennellyt ihmisten kanssa noin kolme vuosikymmentä, jotka ovat kärsineet psykologisesti adoptiosta.

“Tarvitsemme pysyvän pysähdyksen”, adoptioita ulkomailta, herra Westra sanoi.

Monet muut olivat eri mieltä.

Sander Vlek, Adoptoivien vanhempien kansallisen järjestön puheenjohtaja ja kahden Etelä-Afrikasta adoptoidun lapsen isä, sanoi, että päätös kansainvälisten adoptioiden keskeyttämisestä tehtiin kiireesti ilman parlamentin osallistumista tai nykyajan adoptioita koskevaa tieteellistä tutkimusta.

“Tämä heikentää vakavasti lapsia, joille vanhempia ei enää ole saatavilla”, hän sanoi.

Alankomaiden tilastotoimisto, valtion tilastotoimisto, kyseli yli 3000 ihmistä komission kertomusta varten. Sekä adoptoitujen että muiden joukossa noin 70 prosenttia sanoi mielestään kansainvälisen adoptoinnin olevan edelleen mahdollista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *