Pariisin ooppera toimii balettien rasistisista stereotypioista

Ilmoitukset saattavat tuntua suoraviivaisilta, mutta keskustelu Pariisin oopperan ja monimuotoisuuden ympärillä on jo aiheuttanut sekaannusta Ranskassa tänä vuonna.

Joulukuussa, artikkeli Le Monde -lehdessä, sanomalehti, aiheutti hälinää, kun näytti siltä, ​​että Neef harkitsisi ongelmallisten teosten kieltämistä. Artikkelissa keskusteltiin yhdessä vaiheessa Rudolf Nureyevin, venäläisen tähden balettitanssija Rudolf Nureyevin “esteettisistä valinnoista”, joka johti Pariisin oopperaballettia 1980-luvulla. Joissakin hänen tuotannoissaan, joita yritys edelleen suorittaa, esiintyi alun perin tanssijoita mustalla ja keltaisella pinnalla, ja vaikka niitä ei enää esitetä tällä tavalla, jotkut sekvenssit, kuten hänen “Pähkinänsärkijänsä” kiinalainen tanssi “, saattavat silti pitää katsojia tuntemattomina .

“Jotkut teokset häviävät epäilemättä ohjelmistosta”, Neef lainasi.

Tämän kommentin, jonka Neef myöhemmin sanoi poistaneen asiayhteydestään, tarttui äärioikeistolaisen Nationwide Rally -puolueen johtaja Marine Le Pen, joka kirjoitti Twitterissä että se oli esimerkki ”antirasismin hulluudesta”. Se johti myös keskusteluun tiedotusvälineissä ja verkossa onko keskittyminen monimuotoisuuteen ollut merkki hiipivästä amerikanisoitumisesta?.

Neef sanoi olevansa huolestunut samanlaisesta reaktiosta uuteen raporttiin. “Emme ole täällä edistämässä sensuuriilmapiiriä tai johtajan diktaattisia toimia”, hän sanoi. “Tämän aloitteen tarkoitus on, että haluamme laittaa 2000-luvun taiteilijoiden oopperan ja baletin 2000-luvun yleisölle.”

Mutta oli selvää, että furorilla oli vaikutusta raportin laatimiseen. “Odotan äärioikeiston ja konservatiivisimpien poliitikkojen ja älymystön protestoivan, ja sanon jälleen kerran ranskalaisen kulttuurin amerikanistumisesta”, Ndiaye sanoi. Hän kirjoitti sen huolellisesti yrittääkseen päästä eroon näistä reaktioista, hän lisäsi.

Pariisin ooppera ei ole ainoa balettiryhmä Euroopassa, joka on joutunut mukaan kilpailua koskeviin keskusteluihin. Viime vuonna Chloé Lopes Gomes, Staatsballett Berlinin ainoa musta tanssija, teki maailmanlaajuisia otsikoita, kun hän valitti rasismista yrityksessä. Vuonna 2019 Misty Copeland, afrikkalais-amerikkalainen pääjohtaja American Ballet Theatre, valitti mustan pinnan käytöstä Moskovan Suuressa, vaikka monet Venäjällä puolustivat sen käyttöä väittäen, että se ei ollut rasistista, koska klassiset baletit ovat aina olleet esillä maassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *