Ennen Himalajan tulvaa Intia jätti huomiotta varoitukset kehitysriskeistä

UUSI DELHI – Kauan ennen tulvat tulivat, pesemällä pois satoja ihmisiä ja pyyhkimällä uudet rakennetut padot ja sillat, varoitusmerkit olivat selkeät.

Himalajan lämpeneminen on ollut hälyttävää vauhtia vuosia, sulattamalla jäätiköiden, maaperän ja kivien kauan loukkuun jäätä, mikä lisää tuhoisten tulvien ja maanvyörymien riskiä, ​​tutkijat varoittivat. Läheiset väestöt olivat heikossa asemassa, ja alueen ekosysteemi oli tullut liian hauras suurille kehityshankkeille.

Mutta Intian hallitus kumosi asiantuntijoiden vastalauseet ja paikallisten asukkaiden protestit räjähtää kiviä ja rakentaa vesivoimahankkeita epävakailla alueilla, kuten Pohjois-Uttarakhandin osavaltiossa, jossa katastrofi iski.

Virkamiehet sanoivat maanantaina, että 26 uhrin ruumiit oli saatu talteen, kun etsittiin lähes 200 kadonnutta ihmistä. Sunnuntaina veden ja roskien aalto räjähti alas Rishiganga-joen jyrkkiä vuoren laaksoja pyyhkiessään kaiken tiensä. Suurin osa uhreista oli voimahankkeiden työntekijöitä.

Kyläläiset kertoivat, että kalliita kehityshankkeita valvovat viranomaiset eivät olleet valmistelleet heitä tulevaa varten, antaen väärän luottamuksen siihen, ettei mitään tapahdu.

“Kylässä ei ollut ohjelmaa tai koulutusta hallituksen katastrofien hallinnasta”, sanoi Rainin kylän päällikkö Bhawan Singh Rana, joka kärsi pahimmista vaurioista. “Kylämme on kalliolla, ja pelkäämme, että se voi liukua milloin tahansa.”

Turvallisuusjoukot keskittyivät yhteen tunneliin, jossa heidän mukaansa 30 ihmistä oli loukussa. Ruokaa satoi noin 13 kylään, joissa tiet on katkaistu, ja noin 2500 ihmistä on loukussa.

Uttarakhandin tulvien tuho on jälleen kerran kiinnittänyt huomion Himalajan hauraaseen ekosysteemiin, jossa miljoonat ihmiset tuntevat ilmaston lämpenemisen vaikutuksen. Maailmanpankki on varoittanut, että ilmastonmuutos voi heikentää jyrkästi heidän elinolojaan jopa 800 miljoonaa ihmistä Etelä-Aasiassa. Mutta vaikutukset tuntuvat jo, usein tappavalla tavalla, suuressa osassa Himalajan vyötä Bhutanista Afganistaniin.

Alueella on noin 15 000 jäätikköä, jotka vetäytyvät 100-200 jalkaa vuosikymmenessä. Sulaminen ruokkii tai luo tuhansia jääjärviä, jotka voivat yhtäkkiä murtautua jään ja kivisten roskien läpi, jotka pitävät niitä kiinni aiheuttaen katastrofaalisia tulvia. Nepalissa, Bhutanissa, Intiassa ja Pakistanissa suuri joukko jääjärviä on pidetty Välimeren Integroidun vuoristokehityksen kansainvälinen keskus, hallitustenvälinen ryhmä.

Nepal on ollut erityisen haavoittuva, ja ilmastonmuutos pakotti kokonaiset kylät muuttamaan alemmille maille selviytyäkseen syvenevästä vesikriisistä. Tappavat äkilliset tulvat, joista osa on jääjärvien puhkeamista, ovat myös yleistyneet.

Tutkijat ovat toistuvasti varoittaneet, että alueen kehityshankkeet ovat tappava uhkapeli, mikä saattaa pahentaa tilannetta.

Uttarakhandin kansan tiedeinstituutin johtaja Ravi Chopra sanoi, että hallituksen nimittämä vuoden 2012 asiantuntijaryhmä oli suositellut, ettei patoja tulisi rakentaa Alaknanda-Bhagirathin altaalle, myös Rishigangalle. Hän oli osa Intian korkeimman oikeuden vuonna 2014 nimeämää tieteellistä komiteaa, joka myös neuvoi patojen rakentamista “jäätikön para-alueelle”, mitä hän kuvaili alueeksi, jossa laakson pohja on yli noin 7000 jalkaa merenpinnan yläpuolella.

“Mutta hallitus on mennyt eteenpäin ja päättänyt rakentaa ne”, hän sanoi. Molemmat sunnuntain tulvan kärsimät vesivoimahankkeet – yksi hävitettiin ja toinen pahoin vahingoitettiin – rakennettiin tälle vyöhykkeelle, hän sanoi.

DP Dobhal, entinen tutkija hallituksen hallinnoimassa Wadia-instituutissa Himalajan geologiassa sanoi: “Kun kehitämme tällaisia ​​hankkeita Himalajalla, kuten vesihankkeita tai teitä ja rautateitä, yksityiskohtaisissa projektiraporteissa jäätikötutkimustietoja ei koskaan oteta huomioon tai sisällytetä niihin.”

Hallitus rakentaa yli 500 mailia moottoritietä Uttarkhandiin helpottaakseen pääsyä useisiin suurimpiin hindutemppeleihin huolimatta ympäristönsuojelijoiden vastalauseista vaaditulle massiiviselle metsänraivaukselle, joka voi nopeuttaa eroosiota ja lisätä maanvyörymien riskiä.

Intian korkeimman oikeuden nimittämä komitea, tohtori Chopran johtamana, päätyi viime vuonna siihen, että hallitus oli 10 metriä leveää moottoritietä suunnilleen 33 jalkaa rakentamassa vastoin omien liikenneministeriön asiantuntijoiden neuvoja. Hallitus oli väittänyt, että laajempi tie toi enemmän taloudellisia osinkoja, ja sitä tarvitaan suurten sotatarvikkeiden mahdolliseen sijoittamiseen kiistanalaiseen Kiinan rajaan.

Siihen mennessä, kun korkein oikeus päätti, että tie olisi rajoitettava 5,5 metriin tai noin 18 jalkaan, satoja hehtaareja metsää ja kymmeniä tuhansia puita oli jo leikattu, raportti Intiassa uutiskirje The Scroll sanoi.

“Kun sinulla on omat ministeriön asiantuntijat, jotka kertovat sinulle, että Himalajan alueen teillä ei saa olla tervan pintaa yli 5,5 metriä, ja sitten olla vastoin omien asiantuntijoidesi suosituksia, niin se on vakava asia”, tohtori Chopra sanoi. “Ellei tuomioistuimet tutki seuraamusmiehiä ja täytäntöönpanovirkamiehiä henkilökohtaisesti vastuussa, en usko, että tilanne muuttuu.”

Uttarakhandin pääministeri Trivendra Singh Rawat varoitti tulvia pitämästä “syynä kehityksen vastaisen kertomuksen rakentamiseen”.

“Toistan hallituksen sitoutumisemme kehittää Uttarakhandin kukkuloita kestävällä tavalla, emmekä jätä kiveä kääntämättä tämän tavoitteen saavuttamisen varmistamiseksi”, Mr. Rawat sanoi Twitterissä.

Viimeisimpien tulvien tarkat syyt eivät olleet selvät maanantai-iltana, Intian hallituksen mukaan asiantuntijaryhmä vierailisi paikalla tutkimaan. Intian geologisen tutkimuksen johtaja Ranjeet Rath sanoi alkutiedot ehdotti “jäätikön poikimista korkeimmalla korkeudella”. Calving on jääpalojen murtuminen jäätikön reunalta.

Tutkijat tutkivat satelliittikuvia tulvan jälkeen ja jälkeen, sanoivat, että se ei todennäköisesti johdu jääjärven puhkeamisesta, koska tällaista järveä ei ollut näkyvissä kuvissa.

Heidän mukaansa katastrofi alkoi todennäköisesti kivirinteen romahtamisesta, josta oli tullut epävakaa jään sulatuksesta viime kesinä, ja tällainen maanvyörymä olisi voinut hajottaa osan jäätiköstä.

Lumivyöry olisi voinut patoa joen väliaikaisesti ja luoda järven, joka sitten vapautui Umesh Okay.Haritashya, tutkija, joka tutkii jäätikön vaaroja Daytonin yliopistossa Ohiossa.

Lumivyöryt tuottavat myös lämpöä kitkasta, joka voi sulattaa sen polulla olevan jään tai romahtavan jään.

“Pohjimmiltaan se on maanvyörymä, joka on jonkin verran murto-osaa ja osa murto-osaa jäätä”, sanoi Dan Shugar, geomorfologi Calgaryn yliopistossa Alberta. ”Suuri osa jäästä suli. Ja se on voinut piristyä paljon enemmän. ”

Rainin kylä oli sunnuntaina yhdellä eniten kärsineistä alueista, jossa 13 megawatin Rishigangan vesivoimaprojekti pestiin kokonaan pois. Jälkeenpäin noin 100 kylän 150 asukkaasta vietti yön ulkona.

“Emme nukkuneet talossamme pelosta, että vettä saattaa tulla enemmän, kivet voivat muuttua, jotain vaarallisempaa voi tapahtua”, kertoi kylän päällikkö Rana. “Otimme vuodevaatteet ylös metsään, sytytimme tulipaloja ja jotenkin vietimme yön.”

Alueella esiintyi 1970-luvulla tunnettua metsien hävittämistä koskevaa ympäristö protestia. Mielenosoittajat, suuri osa heistä, naisia, halasivat puita estääkseen hakkureita leikkaamasta niitä liikkeessä, joka tunnettiin nimellä “chipko” tai syleili.

Herra Rana sanoi, että paikalliset asukkaat protestoivat myös Rishigangan sähköprojektin rakentamista vastaan, joka aloitti sähköntuotannon viime vuonna, ja he jopa nostivat oikeudenkäynnit, mutta turhaan. He pelkäsivät, että kivien räjähdys aiheuttaisi tappavia maanvyörymiä.

“Meillä oli tapana kuulla räjäytyksiä ja nähdä kivien muutos”, hän sanoi. ”Kun tämä projekti oli rakenteilla, puolet kylästä liukastui. Pyysimme siirtämistä täältä toiseen paikkaan. Hallitus sanoi tekevänsä sen, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. “

Bhadra Sharma kirjoitti raportteja Nepalista Katmandusta ja Henry Fountain Albuquerquesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *