Jäätikkö räjähtää Intiassa, jolloin 150 tulvaa puuttuu

UUSI DELHI – Intian viranomaiset ryhtyivät evakuoimaan kyliä ja pelastamaan ihmishenkiä sunnuntaina sen jälkeen, kun Himalajan jäätikkö hajosi ja aiheutti äkillisiä, massiivisia tulvia Uttarakhandin pohjoisosassa.

Intian ja Tiibetin rajapoliisin edustaja Vivek Kumar Pandey sanoi, että kolme ruumista oli saatu talteen ja että 150 ihmistä, joista monet olivat suurelta osin pyyhkäistyn vesivoimalan projektin työntekijöitä, ei ollut otettu huomioon.

“Tuli lumivyöry, joka rikkoi Rishigangan voimahankkeen kokonaan, ja melkein kaikki siellä olevat työntekijät puuttuvat”, sanoi Ashtt Kumar, Uttarakhandin poliisipäällikkö. “Kun vesi tuli alavirtaan, olimme varoittaneet ihmisiä.”

Chamolin alue Uttarakhandissa vaikutti kärsineestä Dhauliganga-joen kärsimästä eniten. Intian sisäministeri Amit Shah kertoi maan katastrofivalmiuksien joukkojen olevan lentokuljetus. Satoja sotilaita ja Tiibetin intialaisen tiibetiläisen rajapoliisin jäseniä saapui myös paikalle, muut virkamiehet sanoivat.

Vahvistamattomat videot sosiaalisessa mediassa osoittivat väkivaltaisia ​​vesivirtauksia, jotka menivät alas vuoristoja, huuhtelivat siltoja ja näyttivät siltä kuin vesivoimalat.

Kohtaukset muistuttivat tappavia tulvat Uttarakhandissa vuonna 2013, kun usean päivän voimakas sade johti maanvyörymiin, jotka tappoivat tuhansia ihmisiä ja huuhtoivat kokonaisia ​​kyliä.

Myöhään sunnuntai-iltana Chamolissa käynyt Uttarakhandin pääministeri Trivendra Singh Rawat julkaisi Twitterissä videon, joka osoitti veden virtauksen hidastuneen. Hän toivoi, että osa kadonneista ihmisistä voitaisiin pelastaa.

“Tulvien mahdollisuus on hyvin pieni”, hän sanoi. “Keskitymme tunneleihin loukkuun jääneiden työntekijöiden pelastamiseen.”

Tutkijat ovat varoittaneet, että ilmastonmuutos sulaa Himalajan jäätiköitä hälyttävässä tahdissa. Jäätiköt, jotka toimittavat vettä suurelle määrälle ihmisiä, saattavat olla enimmäkseen menneet vuosisadan loppuun mennessä, tuore tutkimus löysi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *