George P.Shultz, vaikutusvaltainen kabinettivirkailija Nixonin ja Reaganin johdolla, kuolee 100-vuotiaana

Vuodesta 1957 lähtien herra Shultz opetti Chicagon yliopistossa, jossa hän oli sen kauppakorkeakoulun dekaani vuosina 1962–1968. Tuona vuonna hän otti apurahan Käyttäytymistieteiden syventävien opintojen keskuksessa, metsäisessä retriitissä tutkijoille Stanford. Hän palasi Stanfordiin lähtenyt julkisesta virasta ja saanut vuonna 1989 presidentin vapausmitalin, joka on maan korkein siviilikunnia. Seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana hän kirjoitti akateemisille lehdille ja op-sivuille.

Hänen viimeisin, syksyllä julkaistu kirja oli historian sarana, joka on kirjoitettu James Timbien, pitkäaikaisen ulkoministeriön neuvonantajan kanssa. Kirjassa herra Shultz väitti, että maailma on historian käännekohdassa, aivan kuten se saavutti toisen maailmansodan lopussa, ja vaati kansainvälistä yhteistyötä aikakauden kamppailussa, joka tuo perustavanlaatuisia muutoksia koulutukseen, maahanmuuttoon , kansallinen turvallisuus, tekniikka, taloustiede ja demokratisoituminen.

Shultz oli merijalkaväki, kun hän tapasi tulevan lähes 50 vuoden vaimonsa Helena M.O’Brienin, joka tunnetaan nimellä Obie. Hän oli lepo- ja virkistysmatkalla Kauaissa Havaijilla, missä hän oli armeijan sairaanhoitaja. Hän kuoli vuonna 1995.

Vuonna 1997 hän naimisissa Charlotte Smith Mailliard SwigSan Franciscon pöytäkirjan päällikkö. Korkean seuran seremonia pidettiin kaupungin Grace Cathedralissa. Hänellä oli musta solmio punaisilla, valkoisilla ja sinisillä rubiineilla, timanteilla ja safiirilla, ja hänellä oli tiikeri-orkidea boutonniere.

Hänen perheensä joukossa on hänen vaimonsa; kolme tytärtä ensimmäisestä avioliitostaan, Margaret Ann Shylt Tilsworth, Kathleen Pratt Shultz Jorgensen ja Barbara Lennox Shultz White; kaksi poikaa ensimmäisestä avioliitostaan, Pietari ja Aleksanteri; 11 lastenlasta; ja yhdeksän lastenlastenlapsea.

Ainoa herra Shultzin henkilökohtaiseen elämään koskenut skandaali alkoi räjähtää vuonna 2015. Hän oli neljä vuotta ollut jäsenenä Theranosissa, joka on Silicon Valley -yrityksen perustama, perustama Elizabeth Holmes, nuori yliopistojen keskeyttäneä väitti. on keksinyt vallankumouksellisen uuden verikokejärjestelmän. Hänen innostunut tukensa veti hallitukseen virranvälittäjiä, mukaan lukien herra Kissinger ja eläkkeellä oleva merikenraali James Mattis, josta tulee presidentti Trumpin puolustusministeri.

Theranosin arvo oli 9 miljardia dollaria, ennen kuin yrityksen sisäiset ilmiantajat alkoivat puhua Wall Road Journalin toimittajan kanssa sanoen, että tekniikka ei toiminut luvatulla tavalla. Sisäpiiriin kuului herra Shultzin pojanpoika Tyler Shultz, ja vanhin valtiomies painosti häntä pysymään hiljaa. Vasta Theranos romahti vuonna 2018, ja sen perustajia kohdeltiin syytteeseen petosmaksuista Herra Shultz lopulta tunnusti Theranoksen “huolestuttavat käytännöt” sanoen julkisessa lausunnossaan, että pojanpoika oli “tuntenut henkilökohtaisen uhkan heidän vastakkainasetteluistaan” ja uskoi, että olin uskollinen yritykselle uskollisuudesta korkeampiin arvoihin ja perheeseemme. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *