Chicagon opettajat saavuttavat alustavan sopimuksen koulujen avaamiseksi uudelleen.

Chicagon opettajaliitto on päässyt alustavaan sopimukseen kaupunginjohtaja Lori Lightfootin kanssa kaupungin koulujen avaamisesta uudelleen henkilökohtaisiin luokkiin, pormestari ilmoitti sunnuntaina.

Jos sopimus viimeistellään, sopimus estäisi lakon, joka olisi uhannut häiritä maan kolmanneksi suurimman koulupiirin opiskelijoiden opetusta.

Sopimuksen mukaan esikoulun ja jotkut erityisopetuksen opiskelijat palaisivat luokkahuoneisiin torstaina. Päiväkodin henkilökunta palasi viidennen luokan luokkahuoneiden kautta 22. helmikuuta, ja näiden luokkien opiskelijat palaisivat 1. maaliskuuta. Kuudennen ja kahdeksannen luokan luokkahuoneiden henkilökunta palasi 1. maaliskuuta ja opiskelijat 8. maaliskuuta.

Kaupan on hyväksyttävä unionin valitun hallintoelimen, edustajainhuoneen, pormestari sanoi. Ammattiliiton johdon odotetaan tapaavan sunnuntai-iltapäivän, ja sitten edustajainhuone kokoontuu tilanteesta tietoisen henkilön mukaan, joka puhui nimettömänä, koska liitto ei halunnut sopimusta ennen kuin jäsenillä oli tilaisuus nähdä se.

Chicago Tribune raportoi sopimuksen olemassaolosta sunnuntaiaamuna. Pian sen jälkeen liitto lähetti sähköpostia Viserrys: ”Meillä ei ole vielä sopimusta Chicagon julkisten koulujen kanssa. Pormestari ja hänen tiiminsä tekivät tarjouksen jäsenillemme viime myöhään illalla, mikä ansaitsee tarkemman tarkastelun. Jatkamme demokraattista rivi- ja tiedostotarkastelua koko päivän ajan, ennen kuin sopimukseen päästään. “

Pormestari Lightfoot ja ammattiliitto on lukittu yksi voimakkaimmista taisteluista yli avaamisen uudelleen missä tahansa maassa. Pormestari on väittänyt, että kaupungin heikoimmassa asemassa olevat opiskelijat tarvitsivat tilaisuuden palata kouluun henkilökohtaisesti, kun taas ammattiyhdistys tuomitsi kaupungin uudelleen avaamissuunnitelman vaaralliseksi.

Samanlainen taistelu on käynnissä Philadelphiassa, jossa toisen asteen opettajien kautta lastentarhojen on tarkoitus ilmestyä maanantaina koulurakennuksiin valmistautuakseen opiskelijoiden palaamiseen 22. helmikuuta. Opettajien liitto on käskenyt jäseniään jatkamaan etätyötä sanomalla, että paluu koulurakennuksiin ei ollut vielä turvallista.

Neiti Lightfoot sanoi sunnuntaina, että taistelu liiton kanssa Chicagossa oli ollut katkera. Hän kertoi kuulleensa vanhemmilta, jotka kokivat, että heitä pidettiin panttivangeina ja että heidän äänensä oli hukkunut. Hän yritti laittaa vitriolin menneisyyteen.

“Kaverit chicagolaiset, meidän on mentävä eteenpäin ja meidän on parannettava”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *