Hongkongin sarjakuvan tarkoituksena on opettaa lapsille kansallista turvallisuutta

HONG KONG – Ensin tulevat värikkäät grafiikat: animaatio Hongkongin horisontista, kuten lasten näyttelyn avaussarja. Sitten näytölle ilmestyy virnistävä tyttö ja poika, joka leikkaa sarjakuva pöllön, jolla on valmistuskorkki ja pyöreät silmälasit. Yhdessä he antavat epätavallisen kehotuksen.

“Opitaan kansallista turvallisuutta!”

Joten alkaa a hakkurivideo, jonka Hongkongin hallitus julkisti tällä viikolla kasvattaa isänmaallisuutta, uskollisuutta ja tiukkaa rakkautta lakiin nuorimmille asukkailleen.

Seuraavien seitsemän minuutin aikana, poika ja tyttö, “Owl-setän” johdolla, pyörremyrskellä kiertävät Hongkongia kohtaavat vaarat, kuten terrorismi ja vihamieliset ulkomaiset voimat. He oppivat voimista, jotka vartioivat heitä noilta vaaroilta: Hongkongin poliisilta ja viime kädessä Kiinan keskushallitukselta.

”Olemme vielä nuoria. Kuinka voimme osallistua yhteiskuntaamme ja maahamme? ” poika kysyy, ajatuskupla kelluu hänen päänsä päällä.

“Tiedän! Meidän on noudatettava lakia ”, tyttö vastaa, kun hehkulamppu ponnahtaa hänen yläpuolelleen dingillä.

Video, jota virkamiesten mukaan käytettäisiin ala-asteen oppilaiden opettamiseen, on osa laajempaa pyrkimystä koulun opetussuunnitelman uudistamiseen sen jälkeen, kun vuonna 2019 pidettiin kuukausia ankaria hallituksen vastaisia ​​mielenosoituksia.

Opiskelijat muodostivat lähes 40 prosenttia pidätetyistä mielenosoitusten huipussa, ja monet virkamiehet syyttivät opettajia nuorten mielien turmelemisesta ja kääntämisestä Hongkongia ja Kiinaa vastaan. Koulutusvirasto lupasi juurruttaa “mustat lampaat” varsinkin Pekingin jälkeen määräsi laajan kansallisen turvallisuuden lain viime kesäkuussa.

Nyt se on osoittanut, kuinka se aikoo tehdä niin – alkaen 6-vuotiaista opiskelijoista.

“Eräänlainen sanaton”, Carson Tsang, lukiolainen opiskelija ja Hongkongin ideologin edustaja, opiskelijaaktivistiryhmä, sanoi videosta ja lisäsi, että hän ei nähnyt tarvetta opettaa nuoria nuoria kansallisesta turvallisuudesta.

Video julkaistiin torstai myöhään rinnalla kymmeniä sivua suuntaviivoista kuinka kouluja kehotetaan tarjoamaan opetusta uudesta kansallisesta turvallisuuslaista. Säännöissä täsmennetään, että ala-asteen oppilaiden tulisi oppia siitä, kuinka kansanvapauttamisarmeija suojelee heitä, ja suoraan kaupungissa toimivien valtionhallinnon virastojen merkityksestä – uusi lain mukainen säännös.

Aiemmin Kiinan viranomaiset olivat pysyneet suurelta osin taustalla Hongkongissa, entisessä Ison-Britannian siirtokunnassa, jolle luvattiin korkea autonomia palatessaan Kiinaan vuonna 1997.

Yläasteiden opiskelijat tutkivat lain yksityiskohtia, ja kansallisen turvallisuuden koulutus yhdistetään yhtä laaja-alaisiin aineisiin kuin biologia ja maantiede. Opettajien käsketään korostamaan, että “kampus ei ole paikka ilmaista poliittisia pyrkimyksiä”, ja kertoa opiskelijoille, että “kansallisen turvallisuuden suhteen ei ole tilaa keskusteluille tai kompromisseille”.

Koulun virkamiesten tulisi kutsua poliisi oppilaille tai opettajille, jos tilanteesta tulee “vakava”, ohjeissa sanotaan. Aktiviteetteja, jotka voivat saada lainvalvontaviranomaisia ​​puuttumaan, ovat iskulauseiden laulaminen, poliittisten kappaleiden laulaminen ja vaatteiden käyttäminen poliittisilla viesteillä.

“Ei todellakaan ole liian aikaista aloittaa peruskoulusta”, Hongkongin koulutussihteeri Kevin Yeung kertoi toimittajille perjantaina. ”Voimme ensin aloittaa yksinkertaisista asioista. Keskikoulussa voimme opiskella edelleen. “

Hän jatkoi: “Yleensä viittaamme kansallisen turvallisuuden käsitteeseen ja toivomme kouluttavan oppilaita ottamaan tietoisesti vastuun kansallisen turvallisuuden ylläpitämisestä.”

Verrattuna ohjeiden ankariin kehotuksiin video – omituisilla äänitehosteillaan, pastellisävyillä ja hienoilla animaatioillaan – on helposti lähestyttävä, jopa lievä. Mutta sen viesti nuorille katsojilleen on yhtä selvä Kiinan visiosta Hongkongista.

Pöllö avautuu vahvistamalla, että “me kaikki tiedämme Hongkongin olevan maamme luovuttamaton osa” – kiistely aktivisteille, jotka ovat vaatineet Hongkongin itsenäistymistä. Sitten pöllö eleitä Kiinan kartalle, jossa katkoviiva väittää myös Taiwania ja kiistanalaisia ​​osia Etelä-Kiinan merestä Kiinan alueena.

Seuraavaksi pöllö hahmottaa rikokset, jotka turvallisuuslaissa säädetään: Subversion, sanotaan, määrittelemättä termiä. Terrorismi, räjähtävän dynamiitin animaatio. Salainen yhteistyö ulkomaisen maan kanssa, jota kuvaa siluetti henkilöstä, jolla on rahalaukkuja ja jota hallitsevat nukketjut.

Kaiken kaikkiaan ääniraita – epämääräisesti elektroninen, säälimättömän optimistinen, joka muistuttaa jonkin verran yrityksen Maintain-musiikkia – ei koskaan lakkaa.

Myöhemmin pöllö käyttää termejä, jotka hänen nuori yleisönsä voisi ymmärtää paremmin. “Kuvittele, jos jotkut oppilaat tekisivät koulussa mitä haluaisivat, kuten ohittavat luokat ja juoksivat siellä täällä”, se ehdottaa. “Millainen oppitunti olisi?”

Pöllö vertaa myös kansallista turvallisuutta koskevaa lakia, jossa määritellään rikokset, joista voidaan määrätä elinkautinen, odotukseen, että ihmiset eivät räjäytä musiikkia yöllä. “Kun nautimme oikeuksista ja vapauksista, meidän on otettava huomioon niiden vaikutus muihin”, siinä sanotaan. Iloisesti kaiuttimien edessä huijaava tyttö pukeutuu kuuliaisuuksiin.

Sosiaalisessa mediassa jotkut pilkkasivat videota odottaen ala-asteen oppilaiden ymmärtävän sanoja, kuten luovuttamaton ja julistaminen. Toiset olivat huolissaan siitä, että se voisi silti olla erittäin tehokas.

Opiskelijaaktivisti Tsang sanoi, että pienet lapset, jotka olivat alttiina videon kaltaisille materiaaleille, eivät oppisi kyseenalaistamaan virallisia kertomuksia.

“Lopulta hallitus kouluttaa perusopiskelijoiden mieltä”, hän sanoi ja lisäsi, että opettajilla olisi inhoa ​​työntää takaisin pelätessään itse rikkovan lakia.

IP Kin-yuen, entinen lainsäätäjä, joka edusti koulutusalaa, tuomitsi suuntaviivat laajemmin ja kysyi, miksi ei ollut ollut julkista kuulemista.

Herra Ip sanoi, ettei hän vastustanut ajatusta opettaa opiskelijoille kansallista turvallisuutta. Mutta hän sanoi, että hallituksen suuntaviivat näyttivät olevan pikemminkin indoktrinaatiota kuin opetusta.

“Jos meillä on kansallisen turvallisuuden koulutus, sen pitäisi olla koulutusta”, hän sanoi. “Sen pitäisi olla todellista, aitoa koulutusta, joka on tarkoitettu avaamaan opiskelijoiden mielet, ei tukahduttamaan heitä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *