Yhdistyneen kuningaskunnan sääntelyviranomainen peruuttaa lisenssin Kiinan tukemalle yleisradioyhtiölle

LONDON – Ison-Britannian lähetystoiminnan sääntelyviranomainen ilmoitti torstaina peruutti lisenssin Kiinan valtion televisiolähetystoiminnan harjoittajan omistaman kansainvälisen uutiskanavan China International Tv Community toimimaan maassa osittain siksi, että sen poliittinen kuuluminen rikkoo lähetyslakeja.

Luvanhaltijoilla on oltava toimituksellinen valvonta sisällön suhteen, eikä poliittiset elimet voi valvoa niitä, ja sääntelyviranomainen Ofcom sanoi, että myyntipiste epäonnistui molemmissa tapauksissa.

Tutkimus osoitti, että kanavan lisenssinhaltija, Star China Media Restricted, ei ollut valvonut CGTN: n ohjelmointia. Sääntelyviranomainen sanoi myös, että yritykset siirtää lisenssi yhtiölle CGTN-nimellä olivat epäonnistuneet, koska sitä “viime kädessä hallitsi Kiinan kommunistinen puolue, mikä ei ole Yhdistyneen kuningaskunnan lähetyslain sallittua”.

Ofcom sanoi, että se oli antanut CGTN: n, jonka omistaa kommunistisen puolueen valvoma mediaryhmä, “huomattavaa aikaa” sääntöjen noudattamiseen. “Pidämme nyt tarkoituksenmukaisena peruuttaa lisenssi CGTN: n lähettämistä varten Isossa-Britanniassa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *