Vale Mining Firm maksaa 7 miljardin dollarin korvauksen Brasilian padon romahduksesta

Valen institutionaalisten suhteiden ja kestävän kehityksen johtaja Luiz Eduardo Osório juhli kauppaa torstaina. “Tämä on seurausta kuukausien avoimesta vuoropuhelusta Valen edustajien ja hallituksen jäsenten välillä”, hän sanoi ja huomautti, että yritys oli “kuullut Minas Geraisin ihmisten toiveita”.

Silti monet Brumadinhossa olivat tyytymättömiä neuvottelujen tuloksiin sanoen, että he tunsivat olevansa poissuljettuja prosessista. Noin 150 ihmistä protestoi torstaina osavaltion tuomioistuimen ovissa, jossa sopimus allekirjoitettiin, sanomalla, että se sulkee pois tragedian uhrit. “Vale ja valtio tekevät epäoikeudenmukaisen sopimuksen”, luki yksi merkki.

Valtion pääsyyttäjä Jarbas Soares Júnior korosti, että kauppa ei vaikuta muihin Valea ja sen johtajia vastaan ​​nostettuihin menettelyihin, mukaan lukien korruptio- ja murhasyytteet. Viime vuonna osavaltion tuomari suostui käsittelemään tapauksen, jossa syytettiin 16 henkilöä.

Soares Júnior sanoi, että kauppa oli paras, mitä he voisivat saavuttaa välttääkseen pitkää haastetta Brasilian tunnetusti hitaassa oikeusjärjestelmässä.

“Tämä kauppa osoittaa, että huolella tehdyt ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat parempi vaihtoehto yrityksille”, hän sanoi.

Uhrien perheenjäsenet sanoivat, että sovintoraportti ei lohduttanut heitä.

Flávia Coelho, 34, sanoi, että päivä oli surua, ei juhlaa. On kulunut kaksi vuotta siitä, kun hän hautasi isänsä Olavon, joka kuoli padolla päiviä sen jälkeen, kun hän oli varoittanut esimiehiä katastrofista.

“Hän antoi 40 vuotta rehellistä työtä rikollisyritykselle”, hän sanoi ääniviestissä. “Älkää unohtako sopimustamme, joka ei koske miljardeja, mutta oikeudenmukaisuus ja kunnia työntekijöille, jotka menettivät henkensä.”

Manuela Andreoni raportoi Rio de Janeirosta ja Letícia Casado Brasiliasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *