‘Minä en pelkää’: Aviomiehensä vankilassa silmät kääntyvät Yulia Navalnajan puoleen

Moskova – Venäjän oppositiojohtajan Aleksei A.Navalnyin vaimo Yulia B.Navalnaya tietää, miten käsitellä miehensä usein tekemiä pidätyksiä Venäjän viranomaisten käsissä.

Vuonna 2018 venäläinen kenraali, jolla oli jättimäinen vihreä sotilaskorkki ja näyttävä joukko armeijamitaleita, julkaisi videotallenteen, jossa uhka oli kalju herra Navalnyn “tehdä mukavaa mehukasta jauhelihaa”. Joten rouva Navalnaya astui toimittamaan ripostin, jota silloinen vangittu aviomiehensä ei voinut – ja Navalnyn perheen tyypillisen huumorin kanssa. Instagram-viestissä hän snickered hänen sarjakuvamainen iso hattu, sanoen hän näytti tinpot diktaattori.

Nyt kun aviomiehellään on kahden vuoden vankeusrangaistus – hänen ensimmäinen pitkäaikainen virkeensä – kysymys monille oppositiomiehille ja muualle on, onko naisella, jota kutsutaan joskus opposition ensimmäiseksi naiseksi, entistä merkittävämpi rooli vai jopa itsenäinen politiikka.

Navalnaya on jo huomattavasti korkeampi asema kuin tyypillinen venäläinen poliittinen puoliso, ja se on innoittanut ihailijoita Venäjällä ja muualla tukemalla hänen aviomiehensä koko hänen näkyvyytensä, silmät avoimina poikkeuksellisille riskeille. Matkan varrella hän vetää seksistisiä hyökkäyksiä valtion tiedotusvälineiltä, ​​jotka karikaturoivat häntä ylivaltaisena vaimona.

Hän otti valokeilan sen jälkeen, kun herra Navalny myrkytti viime elokuussa sotilaallisella hermostoaineella – hänen ja länsimaisten johtajien mielestä Kremlin määräsi hyökkäyksen. Esittäen joukon julkisia vaatimuksia, hän erotti hänet venäläisten virkamiesten kynsistä, jotta hänet voitaisiin lentää lääketieteellisesti aiheuttamassa koomassa Saksaan hoitoon.

“Ymmärsin, että tässä tilanteessa olen lähinnä häntä”, hän sanoi myöhemmin haastattelussa. ”Minä olen vaimo. Jos hajoan, kaikki muut puolestaan ​​hajoavat. Joten vedin itseni yhteen. ”

Hän jatkoi puhumistaan ​​hänen pidätyksensä jälkeen viime kuussa palattuaan Moskovaan. “En pelkää, ja kehotan teitä kaikkia olemaan pelkäämättä”, hän kertoi joukolle hänen kannattajiaan.

Herra Navalnyn tuomitseminen tiistaina sytytti koko maan sarja suuria katunäyttelyitä, jotka ovat puhaltaneet uutta elämää Venäjän oppositioon, vahvisti herra Navalnyn aseman presidentti Vladimir V.Putinin tärkeimpänä vastustajana ja herätti odotuksia siitä, että rouva Navalnaja ottaa merkittävämmän roolin.

Pari tapasi Turkin rannalla 23 vuotta sitten, ja ennen viime kesän myrkytystä asui Moskovan asunnossa valvonnan ja tukahduttamisen upokkaassa. Navalnaya, 44, jolla on taloustieteellinen tutkinto, työskenteli pankissa ennen ensimmäisen lapsensa syntymää ja on viimeisen vuosikymmenen aikana ollut kodinhoitaja.

“Perheemme on vuosien ajan asunut tavalla, jossa etsinnät, pidätykset ja uhkaukset ovat yleisiä”, hän kirjoitti Instagram vuonna 2018.

Ja vaikka on vielä nähtävissä, päättääkö hän ottaa johtoaseman herra Navalnyn ollessa vankilassa, hän oli osoittanut ystävilleen ja tukijoilleen, että hänellä on mitä tarvitaan.

“Julia Navalnaja on ainutlaatuinen kukka” venäläisten poliittisten vaimojen muutoin vailla olevaa kokoonpanoa, kommentaattori Anna Narinskaya kirjoitti essee hänen merkittävästään roolista viime kuukausina.

“Se ei johdu siitä, että hän on oppositiopoliitikon vaimo”, kirjoitti Narinskaya, “vaan siksi, että hän on niin luonnostaan ​​yhdistänyt kaksi vaikeasti yhdistettävää elementtiä – menestyvän miehen vaimon ja naisen, joka hallitsee omaa kohtaloaan. “

Naiset ovat nyt enimmäkseen syrjäytyneet Venäjän politiikassa ja muodostavat useless 16 prosenttia parlamentin alahuoneesta ja useless muutamia johtotehtäviä hallituksen roolien ulkopuolella, joita pidetään sopivina Venäjän poliittisessa kulttuurissa naisille, kuten terveys- tai opetusministeriöissä.

Jopa post-Neuvostoliiton poliittista oppositiota ovat hallinneet miehet huolimatta moraalisesta selkeydestään muissa ihmisoikeuskysymyksissä, sanoi Alena Popova, joka on Moskovan naisoikeusjärjestön Sinä et ole yksin.

Venäjällä on kuitenkin yksi suurimmista sukupuolten epätasapainoista maailmassa: väestössä on 11 miljoonaa naista enemmän kuin miehiä korkean miesten kuolleisuuden vuoksi, jolloin monet naisille tärkeät asiat jäävät käsittelemättä.

“Yulia mahtuu ihanasti maamme asialistalle”, sanoi Popova, joka haluaisi hänen puhuvan voimakkaammin. “Hän on äiti, hän on vangitun aviomiehen vaimo ja hänellä on tarina naisesta, joka ei halunnut tulla politiikkaan, ennen kuin mätä järjestelmä vetää hänet sisään.”

Herra Navalnya on itse syytetty seksismistä. Mutta hänen mukaansa väite syntyi väärinkäsityksestä sen jälkeen, kun hän kutsui vaimoaan “pieneksi poikaseksi” verkkopostissa sanoen, että se oli ihastuttavan aikaa. Hän puolusti itseään sanomalla, että hän on palkannut organisaatioonsa enemmän naisia ​​kuin miehiä.

Kummallista kyllä, Venäjän valtion tiedotusvälineet ovat olleet äänekkäimpien joukossa edistämässä ajatusta siitä, että Navalnaja ottaisi opposition johtajuuden, kuten tapahtui naapurimaiden Valko-Venäjällä viime vuonna, kun Svetlana Tikhanovskaya astui ehdokkaaksi presidentiksi vangitun aviomiehensä tilalle. .

Mutta tiedotusvälineiden keskustelu hänen mahdollisesta roolistaan ​​on hylätty vanhemmat henkilöt herra Navalnyn organisaatiossa ansana, joka on suunniteltu häiritsemään huomion herra Navalnylta, kun hän on vangittu ja mahdollisesti tylsä ​​vaatii vapauttamista, samalla kun hän kuvaa häntä dominoivan vaimon kananpoikana.

“Julia Borisovnan mieshahmo vaikutti vallan jakamiseen perheen sisällä”, kertoi NTV, hallitusta suosiva kanava, viitaten rouva Navalnajaan hänen isänimellään. “Hän kasvattaa lapsia ja hallitsee tyrannin tavoin kaikkea kotona.”

Niin naurettavaa kuin Venäjän propagandalinjakin on, herra Navalny on vakuuttunut vaimonsa voimista sanoen, että hän pelasti hänen henkensä.

Berliinin sairaalassa hän nousi koomastaan, hämmentynyt, kykenemätön tunnistamaan kasvoja ja aistiharhoja siitä, että lääkärit keskustelivat hänen jalkojensa korvaamisesta proteesilla. “Se oli kuin” Pelko ja inho Las Vegasissa “, hän sanoi haastattelussa Yury Dudille suositulla YouTube-kanavalla.

“Lopuksi aistin, ymmärsin, että tämä oli Yulia tulossa luokseni säätämällä tyynyni, ja tämä oli minulle tärkeää”, hän sanoi. “Odotin häntä koko ajan.”

Hän lisäsi: “Olen uskomattoman kiitollinen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *