Johnson voitti rokotusspatsan EU: n kanssa, mutta kamppailu Pohjois-Irlannin kangaspuut yli

Tämä piti joitain Brysselissä rikkaina, kun otetaan huomioon, että viime syyskuussa Johnson uhkasi ohittaa Ison-Britannian merkittävän sopimuksen Euroopan unionin kanssa kansainvälisen oikeuden vastaisesti, jos osapuolet eivät pääse kauppaan.

Kotimaassa pääministeri ei menettänyt aikaa käytettäessä rokote-asiaa klubina poliittisia kilpailijoita vastaan. Keskiviikkona alahuoneessa Mr. Johnson pilkasi työväenpuolueen johtajaa Keir Starmeria sanomalla haluavansa Ison-Britannian pysyvän Euroopan lääkevirastossa, joka on hitaammin hyväksynyt rokotteita kuin Ison-Britannian terveydenhuollon sääntelyviranomainen.

Herra Starmer hylkäsi väitteen “hölynpölynä” ennen kuin hän myöhemmin myönsi, että hän oli kerran sanonut, että Britannialla olisi parempi pysyä eurooppalaisten sääntelyviranomaisten alaisuudessa (vaikka hän totesi, että tämä ei ollut hänen puolueensa kanta).

Oikeusasiantuntijat huomauttivat, että Britannialla olisi ollut valta hyväksyä rokotteet yhtä nopeasti, vaikka se olisi edelleen Euroopan unionissa, vaikka sillä olisi ollut vähemmän poliittista liikkumavaraa toimia yksin.

Silti se oli vahingollinen vetäytyminen herra Starmerille, joka sytytti hälytyskelloja työväenpuolueen riveissä. Johnsonin konservatiivipuolue on pitänyt vaatimattomia eturyhmiä työväestöä vastaan ​​äänestyksissä huolimatta siitä, että hänen hallituksensa käsitteli pandemiaa, jota on leimattu viivästyksillä, käännöksillä ja sekavilla viesteillä.

Britanniassa on äskettäin kuollut 100 000 kuolemaa, mikä on kaikkien Euroopan maiden korkein uhri. Toistaiseksi äänestäjät näyttävät kuitenkin keskittyvän enemmän rokotteiden käyttöönottoon, joka saavutti tällä viikolla virstanpylvään, kun 10 miljoonaa ihmistä sai ensimmäiset annokset.

Vaikka asiantuntijoiden mukaan nopean jakelun ansiota pitäisi saada Ison-Britannian kansalliselle terveyspalvelulle, se on myös kunnianosoitus hallituksen varhaisille investoinneille lupaaviin rokotteisiin, kuten Oxfordin ja AstraZenecan tuottamiin rokotteisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *