Viimeinen Watergate-murtovaras Eugenio Martinez kuoli 98-vuotiaana

Heitä johti James W.McCord Jr., Nixon-kampanjan turvallisuuskoordinaattori, jonka tunnustaminen tuomarille juuri ennen tuomion antamista sai aikaan Valkoisen talon rikosten ja peitteiden paljastamisen, joka huipentui Nixonin eroon vuonna 1974. Hän auttoi syyttäjiä tavoittelemaan vanhempia presidentin avustajia skandaalissa. McCord sai yhden tai viiden vuoden vankeusrangaistuksensa alle neljään kuukauteen.

Vuonna 1977 neljä Kuubassa syntynyttä murtovasta kumpikin hyväksyi 50000 dollarin tuomioistuinten ulkopuolisen Nixon-kampanjan sovinnon. He sanoivat, että heitä oli johdettu harhaan uskomaan, että he olivat toimineet hallituksen pakotteilla Valkoisen talon hallinnon puolesta, joka oli huolissaan Yhdysvaltojen turvallisuudesta ja sympatioi Kuuban pakolaisille.

Vuonna 1983 sen jälkeen, kun presidentit Gerald R.Ford ja Jimmy Carter olivat hylänneet hänen armahduspyyntönsä, herra Martinez – joka, kävi ilmi, oli edelleen ollut CIA: n pidättäjänä Watergate-murroksen aikaan. presidentti Ronald Reagan anteeksi.

Armo, joka myönnettiin, koska Martinezia oli pidetty syytetyistä vähiten syyllisenä, palautti hänen äänioikeutensa. Kokeilusta huolimatta hän ylpeili yhdestä Watergate-muistomerkistä – kultaisesta onnekasta apilasta, johon oli kirjoitettu espanjaksi sanat “Onnea, Richard Nixon”.

Eugenio Rolando Martinez Careaga syntyi 7. heinäkuuta 1922 nykyisessä Artemisan maakunnassa Länsi-Kuubassa. Ennen Castron nousua hänet karkotettiin diktaattorin Fulgencio Batistan kriitikoksi. Myöhemmin hän palasi Kuubaan, mutta lähti jälleen vuonna 1959 vastustamaan Castron hiljattain asettua hallintoa.

“Äitini ja isäni eivät saaneet poistua Kuubasta”, hän kirjoitti vuonna 2003 julkaistussa muistoissa Vainness Honest. ”Minun olisi ollut helppo saada heidät ulos. Se oli erikoisuuteni. Mutta yhtiön johtajat – CIA – sanoivat, että saatan saada kiinni ja kiduttaa, ja jos puhun, voin vaarantaa muut operaatiot. Joten äitini ja isäni kuolivat Kuubassa. Näin tilaukset menevät. Noudatan käskyjä. “

Hänestä ovat jääneet kolme tytärtä, Alicia Garcia Bernaza, Eneida Lopez ja Yolanda Toscano; poika, Danny Martinez; ja neljä lastenlasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *