Meksiko pidättää poliiseja verilöylyn takia

Meksikon viranomaiset sanoivat, että tähän mennessä useless neljä hiiltyneestä ruumiista oli tunnistettu: kaksi meksikolaista, joilla on ollut salakuljetuksia, ja kaksi maahanmuuttajaa Guatemalasta. Viranomaisten mukaan palanut kuorma-auto on saattanut olla osa ajoneuvoyhdistelmää, joka kuljettaa maahanmuuttajia Guatemalasta ja El Salvadorista. Ihmisen muun lastin olinpaikkaa ei vielä tunneta.

Toinen paikalta löydetty hiiltynyt kuorma-auto kuului yhdelle kuolleista salakuljettajista viranomaisten mukaan. Tamaulipasin oikeusasianajaja Irving Barrios Mojica sanoi, että sama ajoneuvo oli ollut joulukuussa tapahtumassa, kun naapurimaiden Nuevo Leónin osavaltiossa poliisi pidätti 66 maahanmuuttajaa.

Nationwide Migration Institute otti kuorma-auton säilöön, mutta palautti sen omistajalle useless muutama päivä myöhemmin, viranomaisten mukaan epäiltiin, että myös liittovaltion viranomaiset ovat saattaneet olla mukana, Sánchez sanoi uudessa konferenssissa maanantaina.

Joukkotappaukset ovat herättäneet sekaannusta Guatemalassa, ja maan ulkoministeriö kehotti tiistaina Meksikon viranomaisia ​​ratkaisemaan tapauksen ja tuomitsi “Tamaulipasin verilöylyssä tehdyt julmuudet”.

Kyläläiset San Marcosin eteläisessä kunnassa ovat sanoneet uskovansa, että heidän sukulaisensa olivat hyökkäyksen uhreja. Jotkut kertoivat paikalliselle tiedotusvälineille, että he saivat puhelun lauantaina 23. tammikuuta ihmisten salakuljettajalta sanoen, että kaikki maahanmuuttajat olivat kuolleita.

Guatemalan presidentti Alejandro Giammattein mukaan hänen hallitukselleen on annettu 32 DNA-näytettä ihmisiltä, ​​jotka pelkäävät sukulaistensa olevan kuolleiden joukossa. Kaksi tapetuista guatemalalaisista on saattanut olla salakuljettajia herra Giammattein mukaan.

“Ruumien tapaa on mahdotonta tunnistaa, ne ovat hiiltyneitä”, hän sanoi.

Maria Abi-Habib osallistui raportointiin Mexico Citystä. Nic Wirtz kirjoitti raportteja Antigualta, Guatemala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *