Kanada julistaa muodollisesti ylpeät pojat terroristiryhmäksi

OTTAWA – Kanada nimitti ylpeät pojat virallisesti rikoslaissaan keskiviikkona terroristijärjestöksi, mikä voi johtaa taloudellisiin takavarikoihin ja antaa poliisin antaa mahdollisuuden käsitellä tekemänsä rikokset terroristisena toimintana.

Hallituksen virkamiehet sanoivat keskiviikkona, että heidän mielestään Kanada on ensimmäinen kansakunta, joka leimaa ylpeät pojat terroristiryhmäksi. He lisäsivät viime kuussa tapahtuneet Washingtonin tapahtumat edistäneet muutosta, jota jo harkittiin.

Eräs virkamies, joka puhui sillä ehdolla, ettei häntä tunnisteta, sanoi, että vaikka Washingtonin Capitoliin kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen kerätyt tiedot olivat “vaikuttava tekijä, se ei todellakaan ollut liikkeellepaneva voima”.

Proud Boysin, äärioikeistolaisen, miespuolisen organisaation jäsenillä, jotka kiittivät katukamppailua osana perustamisideoaan, oli merkittävä rooli Yhdysvaltain Capitolille hyökätessä 6. tammikuuta.

Hyökkäyksen jälkeen oppositiopuolueen Uuden demokraattisen puolueen johtaja Jagmeet Singh on pakottanut pääministeri Justin Trudeaun julistamaan Proud Boysin terroristiryhmäksi.

Se kuului hallituksen terroristiluetteloon lisättyjen 13 ryhmän joukkoon, mukaan lukien kolme muuta äärioikeiston tai uusnatsiryhmää: Venäjällä toimiva Venäjän keisarillinen liike sekä Atomwaffen-divisioona ja Base, jotka toimivat suurelta osin Yhdysvalloissa. Muut luetteloon lisätyt ryhmät ovat sidoksissa Islamivaltioon ja Al-Qaidaan.

Virkamiehet korostivat, että nimitykset eivät todennäköisesti johda pidätyksiin lähitulevaisuudessa. “Se, että olet luettelossa, ei tarkoita, että yhtäkkiä sinua nyt syytetään rikoksesta”, yksi sanoi.

Mutta virkamies lisäsi, että kaikista ryhmän jäsenten tekemistä rikoksista voidaan nyt nostaa terrorismisyytteitä rikoslain nojalla. Näihin mahdollisiin rikoksiin kuuluu terroristiryhmälle varojen tai muun avun antaminen – kuten Proud Boys -varusteiden tai -vaatteiden ostaminen ryhmältä, vaikka niiden esitteleminen tai niiden käyttäminen julkisesti ei riko lakeja.

Nimityksessään hallitus totesi, että Proud Boysin jäsenet “kannattavat misogynistisia, islamofobisia, antisemitistisiä, maahanmuuttajavastaisia ​​ja / tai valkoisia supremacistisia ideologioita ja ovat yhteydessä valkoisiin ylivallan ryhmiin”.

Hallitus ei ilmoittanut kuinka monta ylpeiden poikien lukua on aktiivisia Kanadassa. Vuonna 2017 viisi Kanadan asevoimien jäsentä oli osa Proud Boys -ryhmää keskeytti alkuperäiskansojen seremonian Halifaxissa Nova Scotiassa Kanadan päivänä. Ne olivat kurinalaista, mutta armeija ei syyttänyt heitä.

Proud Boysin perusti vuonna 2016 Gavin McInnes, joka syntyi Englannissa, mutta kasvoi Ottawassa ja auttoi perustamaan Vice Media -imperiumin. Vice on pyrkinyt etääntymään sekä herra McInnesista että Proud Boysista.

Mielenosoituksissa ylpeiden poikien kanadalaiset jäsenet kantavat usein punaista lippua, lippua, jossa on Union Jack yhdessä nurkassa, joka oli Kanadan virallinen lippu, kunnes se hyväksyi vaahteranlehtilippunsa vuonna 1965. Ryhmän jäsenillä on ollut historiaa väkivaltaisuuksien suhteen. katutörmäykset antifa-nimisten vasemmistolaisten aktivistien kanssa.

Jotkut kanadalaiset uutiset kertoivat, että ylpeiden poikien lukujen verkkosivustot useissa Kanadan kaupungeissa katosi viime kuussa Washingtonin tapahtumien jälkeen. Vaikuttaa siltä, ​​että ryhmät poistivat ne pikemminkin kuin palveluntarjoajat.

Neil MacFarquhar osallistui raportointiin New Yorkista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *