Biden vaatii Venäjän ja Myanmarin käänteistä kurssia

Ja ulkoministeriön virkamiehet myönsivät tiistaina, että neljä vallankaappauksen järjestäneestä johtavasta kenraalista oli jo pakotettu. Tarpeetonta sanoa, että nämä pakotteet eivät estäneet heitä kaatamasta vuosikymmenen pituista, juurtavaa siirtymistä kohti demokratiaa. (Se ei myöskään auta, että erotettu siviilijohtaja Daw Aung San Suu Kyi on kärsinyt Nobelin rauhanpalkinnon saaneesta maineesta korjaamattomasti. hänen puolustuksensa armeijassa että on tehnyt julmuuksia rohingya-muslimeja vastaan.)

Venäjän presidentti Vladimir V.Putinin uhkaaminen on vielä vaikeampaa.

Herra Biden oli mukana Obaman hallinnon keskustelussa vuonna 2014 siitä, pitäisikö Yhdysvaltojen määrätä Venäjälle vielä ankarimmat pakotteensa hyökkäyksestään Itä-Ukrainaan, ja pitäisikö sen sponsoroida fyysisen ja virtuaalisen sodan yhdistelmää siellä. Yli kuusi vuotta myöhemmin kyseinen pakotusohjelma ei ole saavuttanut yhtä tavoitettaan: pakottaa Putin kääntämään suunnansa, poistamaan voimansa ja lopettamaan suvereenin entisen Neuvostoliiton valtion ahdistelun.

Joten kun Yhdysvallat tuomitsi herra Navalnyn, sen aktivistin tuomitsemisen, jonka myrkytys ja pidätys johti ihmisiin kaikkialla Venäjällä – yli 10000 virkailijaa -, Bidenin ylimmät avustajat tunnustivat, että yhden heistä sanoin, että kun on kyse Kremlistä: “Olemme melko rangaistuja.”

Herra Bidenin avustajat sanovat, että ero on nyt siinä, että he tekevät kovasti töitä koordinoida paine liittolaisten kanssa, jonka näkemyksiä herra Trump laiminlyönyt suurelta osin viimeisten neljän vuoden aikana, kun hän tavoitteli puhelintaan twiitata tilauksia uusista pakotteista tai tariffeista. (Harvoin nämä tweetit johtuivat ihmisoikeusloukkauksista.)

Putin ei tietenkään rakasta muuta kuin herättää herra Navalnyn ja mielenosoittajat Yhdysvaltojen välineiksi, jotka pyrkivät horjuttamaan maata. Viime kerralla Yhdysvallat seurasi häntä niin suoraan tukahduttaakseen demokraattiset vaistot Moskovassa lähes vuosikymmen sitten, jolloin tuolloin toiminut ulkoministeri Hillary Rodham Clinton kutsui ponnistelujaan parlamenttivaalien järjestämiseksi.

Herra Putin syytti häntä lähettämästä “signaalin” “joillekin maamme toimijoille” ja amerikkalaiset tiedusteluanalyytikot päättelivät myöhemmin, että Venäjän toimet varastaa demokraattien sähköpostit ja vapauttaa heidät nolostamaan häntä vuoden 2016 presidentinvaaleissa merkitsivät suoraa kostoa.

Mutta Bidenin valkoisen talon sisällä on toivoa, että tuhannet venäläiset, jotka ovat menneet kaduille mielenosoittaakseen tarinaa siitä, kuinka hallitus yritti tappaa herra Navalnyn, voivat antaa Yhdysvalloille mahdollisuuden. Jos teloitetaan taitavasti ja eurooppalaisten liittolaisten avulla, Bidenin hallinnon virkamiesten mukaan monet tavalliset venäläiset voivat pitää pakotteita merkkinä siitä, että Yhdysvallat on heidän puolellaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *