Vapauta 1,three miljardin dollarin vapauttaminen Puerto Ricon myrskyapusta

Trumpin virkamiehet vaikeuttivat Biden-joukkueen kykyä saada aikaan tämä sitoumus. Aamulla 20. tammikuuta, vihkimispäivänä, Brian Montgomery, joka oli aikeissa jättää tehtävänsä HUD: n apulaissihteerinä, hyväksyi Puerto Ricon pyynnön saada 4,9 miljardia dollaria saarten saarten parantamiseksi tulevilta myrskyiltä.

Mutta hyväksyessään pyynnön herra Montgomery lisäsi vaatimuksia, jotka vaikeuttivat Puerto Ricon rahojen käyttöä, mikä olisi pakottanut saaren käymään läpi erillisen hyväksymisprosessin jokaiselle yksittäiselle hankkeelle, jota nämä dollarit rahoittivat. Maanantaina HUD kumosi päätöksen ja käski Puerto Ricoa hakemaan uudelleen 4,9 miljardia dollaria, jotta HUD voi hyväksyä hakemuksensa ilman rajoituksia.

Puerto Ricon asunto-osaston sihteeri William Rodríguez sanoi tiistaina haastattelussa, että virkamiehet odottavat Bidenin hallinnon asettavan saarelle samat avun ehdot kuin liittohallitus on asettanut muille valtioille ja lainkäyttöalueille, toisin kuin tiukemmat. Trumpin hallinnon asettamat.

“Puerto Ricoa syrjittiin”, hän sanoi HUD: stä Trumpin johdolla. Rodríguez sanoi, että hänelle on nyt sanottu odottavan viimeisteltyä sopimusta muutamassa viikossa. “Olemme hyvin optimistisia”, hän sanoi. “Puerto Ricolla on suuri tarve, eikä hän ole kolmen vuoden ajan voinut toipua kuin olisi voinut.”

HUG: n entinen apulaissihteeri Montgomery sanoi haastattelussa, että Puerto Ricolle asettamansa viraston ehdot olivat perusteltuja sillä, että saari kärsii harvoin laajamittaisista katastrofeista ja ettei sillä näin ollen ollut kokemusta suurten määrien liittovaltion hallinnoinnista. joidenkin valtioiden katastrofiapu.

Herra Montgomery sanoi myös, että tammikuun 20. päivänä Puerto Ricolle kirjeessä asetettujen ehtojen ei ollut tarkoitus sitoa Bidenin hallinnon käsiä. Hänen mukaansa tavoitteena oli saada lisää rahoitusta Puerto Ricolle, olosuhteissa, jotka hänen mielestään olivat tarkoituksenmukaisia ​​julkisten varojen turvaamiseksi.

“Sihteeri ja minä tunsimme erittäin voimakkaasti saadaksemme nämä rahat kelloomme, koska olimme työskennelleet erittäin tiiviisti Puerto Ricon kanssa”, herra Montgomery sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *