Aleksei Navalny esiintyy tuomioistuimessa vankeusrangaistusta koskevan päätöksen tekemisessä

Moskova – Venäjän merkittävin oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny ilmestyi tiistaina tiistaina kuulemistilaisuudessa, joka saattoi hänet ensimmäistä kertaa tuomita pitkään vankeuteen kaukaisessa rangaistuslautakunnassa.

Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet, ettei julkinen painostus vapauta heitä vapauttamaan 44-vuotias korruption vastainen aktivisti Navalny. He ovat asettaneet useita hänen tärkeimmistä liittolaisistaan ​​kotiarestiin, ja he sunnuntaina sijoitti valtavia poliisivoimia eri puolille Venäjää tukahduttamaan mielenosoituksia, jotka vaativat hänen vapauttaan.

Tiistaina pidetyssä istunnossa tuomioistuin punnitsi syyttäjän syytöksiä siitä, että herra Navalny olisi rikkonut ehdonalaista kolmen ja puolen vuoden keskeytetyssä vankeusrangaistuksessa, jonka hän sai vuonna 2014.

Lausekkeen mukaan viranomaisten mukaan hänen piti kirjautua vankilaviranomaisiin vähintään kahdesti kuukaudessa. Mutta viime vuonna hän ei toistuvasti epäonnistunut, syyttäjät sanoivat muun muassa sen jälkeen, kun hänet vapautettiin syyskuussa Berliinin sairaalasta toipumalla salamurhasta myrkytyksellä.

Vuonna 2014 herra Navalny ja hänen veljensä tuomittiin noin 500 000 dollarin varastamisesta kahdelta yritykseltä, mikä oli vakuutus siitä, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kutsutaan “mielivaltaisiksi ja selvästi kohtuuttomiksi”. Herra Navalny ja hänen liittolaisensa sekä monet riippumattomat analyytikot näkevät syytteensä presidentti Vladimir V.Putinin pyrkimyksenä hiljentää kovin kriitikkonsa.

Herra Navalnyn avustajat ovat sanoneet, että useless katumielenosoitukset voivat pakottaa Kremlin muuttamaan kurssiaan, ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat kokoontuneet herra Navalnyn puoleen jokainen kahden viimeisen viikonlopun aikana kaupungeissa eri puolilla Venäjää.

Tiistain mielenosoituksia odottaessaan mellakkapoliisit, jotka olivat aseissa, naamioinnissa ja mustissa kypärissä, ympäröivät Moskovan oikeustaloa ympäröivän naapuruston, jossa herra Navalny kuuli.

Virkamiehet seisoivat lähimmän metroaseman sisäänkäyntien edessä tarkistamassa asiakirjoja. Aseman ympärillä olevat pysäköintialueet olivat täynnä poliisiautoja, joissa oli vahvistuksia. Ainakin 237 ihmistä pidätettiin, aktivistiryhmä OVD-Information kertoi.

Oikeussalissa herra Navalny – joka oli suljettu syytettyjen lasilaatikkoon, kuten Venäjälle on tyypillistä – hymyili usein ja säilytti huumorintajunsa. Kun tuomari Natalia Repnikova pyysi häntä esittelemään itsensä, hän vastasi: “Kunnianne, unohditte esitellä itsenne.”

Kun rouva Repnikova pyysi nykyistä osoitettaan, hän määritteli uudelleen: “Tutkintavankeuden nro 1”.

Menettelyn tauon aikana herra Navalny vauhdissa ja tummassa hupparissa vauhdisti edestakaisin laatikossaan. Yhdessä vaiheessa hän katsoi ranskalaisen filosofin Montesquieun ja muiden valaisimien kuvaa suuressa oikeussalissa puupaneloidulla seinällä.

Syyttäjän tapaus herra Navalnyn lähettämisestä vankilaan perustui voimakkaasti teknisiin tekijöihin. Vankilapalvelun virkamies Aleksandr Yermolin luki pehmeällä äänellä paperipinosta, jossa kerrotaan herra Navalnyn väitetyistä ehdonalaiseen rangaistuksen loukkauksista. Syyttäjä sanoi, että rikkomukset olivat alkaneet ennen Navalnyn myrkytystä viime elokuussa.

Yhdessä vaiheessa herra Yermolin mainitsi online-viestejä, jotka osoittivat, että herra Navalny liikkui vapaasti Saksan poikki ilmoittamatta viime vuoden ehdonalaiseensa. Eräässä vaiheessa syyttäjä Jekaterina Frolova vastasi herra Navalnyn asianajajien väitteeseen kiistämällä viikonpäivän, jona syytetty oli ottanut yhteyttä ehdonalaiseen viranomaiseen.

“Jan. 9 oli torstai, jolla ei ole mitään tekemistä maanantain kanssa ”, syyttäjä sanoi.

Herra Navalny ja hänen asianajajansa pitkään edestakaisin syyttäjän kanssa vaativat, että he olivat ilmoittaneet ehdonalaiseen virkamiehelle asianmukaisesti hänen kyvyttömyydestään raportoida henkilökohtaisesti hänen myrkytyksensä takia. Herra Navalny totesi, että jopa Putin viittasi viime vuonna julkisesti herra Navalnyn hoitoon Saksassa.

“Sano, rakas toveri kapteeni, kunnioitatko Venäjän presidentti Vladimir Vladimirovich Putinia?” Herra Navalny kysyi vankilan virkamieheltä, herra Yermolinilta.

Torkaillessaan hänen edessään olevaa lasia herra Navalny lisäsi: “Millä perusteella sanot, ettet tiennyt sijainnistani?”

Herra Navalny suljettiin kotiarestiin suureksi osaksi vuotta 2014, ja hän palveli toistuvia vankilatuomioita useita viikkoja kerrallaan. Tähän asti hän ei kuitenkaan ole koskaan suorittanut pitkää vankeusrangaistusta.

Analyytikoiden mukaan Kremlin laskelma on jo pitkään ollut se, että herra Navalny voisi olla pikemminkin vastuu baarien takana – Venäjän merkittävimpänä poliittisena vankina – kuin käydä vapaana usein kiistanalaisena opposition aktivistina.

Ajattelu näyttää muuttuneen, kun Venäjän kansalaisten turhautuminen herra Putiniin on lisääntynyt, samoin kuin Navalnyn näkyvyys.

Elokuussa herra Navalny myrkytettiin sotilasluokan hermoja leviävällä Novichokilla, mitä hänellä ja länsimaisilla virkamiehillä on kuvataan valtion salamurhayritykseksi. Kreml on kiistänyt osallistumisensa.

Hänet kuljetettiin koomassa Berliiniin, missä hän toipui. Hän palasi Moskovaan viime kuussa, vaikka Venäjän viranomaiset tekivät selväksi, että häntä joutuu vuosien vankeuteen.

Hänet vangittiin saapuessaan, minkä jälkeen hänen tiiminsä julkaisi herra Navalnyn raportin, jossa kuvattiin herra Putinille rakennettu väitetty salainen palatsi. Raportti Sitä on katsottu yli 100 miljoonaa kertaa YouTubessa, se herätti Navalnyyn kannattajia ja korosti oppositiojohtajan kykyä tavoittaa valtava yleisö Venäjän enimmäkseen ilmaisessa internetissä.

Mutta Putin näyttää olevan valmis ylittämään herra Navalnyn kohtelun. Hallituksen, parlamentin, suuryritysten tai turvallisuuspalveluiden mielenosoittajien tuesta ei ole tullut merkkejä, jotka kaikki ovat edelleen tiukasti Putinin käsissä.

Eliitin sisäiset fissiot, joita ei missään voida nähdä ainakin Venäjän pinnalla, ovat olleet keskeisiä muiden entisten Neuvostoliiton katuliikkeiden onnistumisessa.

Kreml yritti tiistaina jälleen minimoida herra Navalnyn tapauksen merkityksen ja antoi peitetyn varoituksen Euroopan unionin korkeimmalle ulkopolitiikan virkamiehelle Josep Borrell Fontellesille, joka aikoo vierailla Moskovassa tällä viikolla.

“Toivomme, ettei tule olemaan jotain niin typerää kuin Venäjän ja Euroopan suhteiden tulevaisuuden sitominen tämän tutkintavankeudessa asuvan henkilön tapaukseen”, Krassin tiedottaja Dmitri S. Peskov sanoi Tassin valtion uutistoimiston mukaan.

Ivan Nechepurenko osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *