Pinduoduon työntekijöiden kuolemat sytyttävät Kiinan keskustelun työstä

Suuren kiinalaisen teknologiayrityksen työntekijä Lyu Xiaolin kertoi keskustelleensa Pinduoduon kuolemista laajasti kollegoidensa kanssa, jotka olivat yhtä mieltä siitä, että ajatus sietämättömästä työpaineesta tuntui aivan liian tutulta.

“Päätelmä oli, että tämä on liian kauheaa, ja meidän on vaalittava omaa elämäämme”, hän sanoi. “Meidän pitäisi varmistaa, että jätämme työn aikaisemmin tulevaisuudessa.”

Hän itse oli vaihtanut rooleja yrityksessään, jota hän ei halunnut tunnistaa kostotoimien pelosta, koska hänen edellinen työpaikkansa vaati usein työskentelemään yöhön klo 11 tai 12 asti, joskus jopa kello 3. Hän oli etsinyt terapiaa henkisen taakan helpottamiseksi.

Kiinan kilpailukykyinen työkulttuuri, erityisesti teknologiamaailmassa, on ollut a usein lähde huolta ja kritiikkiä viime vuosina. Vaikka monet juhlivat kerran kasvua hinnalla -asennetta Kiinan kehityksen moottorina, nuoret työntekijät ovat yhä enemmän valittaneet terveydelleen ja henkilökohtaisille suhteilleen aiheutuvista kustannuksista.

Tämä tyytymättömyys räjähti selvästi vuonna 2019, kun tekniset työntekijät järjesti harvinaisen online-mielenosoituksen vastaan ​​niin kutsuttua “996” -kulttuuria – työpäivät, jotka kestävät klo 9–21 kuutena päivänä viikossa – ja nostivat tietoisuutta Kiinan työlaista, joka yleensä kieltää yli kahdeksan tunnin työpäivät ilman ylityökorvauksia. Mutta yritykset vaativat pitkiä työaikoja vapaaehtoisuudeksi, ja viranomaiset varoittivat epävirallisesta mobilisoinnista ja sensuroivat monia keskusteluja liikkeestä. Web siirtyi eteenpäin.

Keskustelu on puhjennut uudestaan.

Maamain, nimettömän verkkoalustan, tuntematon käyttäjä kirjoitti 3. tammikuuta, että ystävä Pinduoduossa kuoli odottamattomasti ja syytti yritystä. Posti otti vetovoiman, ja Pinduoduo vahvisti, että Zhang-sukunimi työntekijä kuoli 29. joulukuuta kotimatkallaan.

Kuoleman syystä ei ollut julkista selitystä, mutta monet verkossa linkittivät sen ylikuormitukseen. Käyttäjät totesivat, että Zhang oli työskennellyt uuden verkkokaupan tuotteen parissa, jota Pinduoduo oli mainostanut voimakkaasti, ja että yhtiön toimitusjohtaja Colin Huang oli juuri nimetty Kiinan toiseksi rikkaimmaksi henkilöksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *