Palmeiras voittaa Copa Libertadores -tapahtuman, kaukana faneistaan

SÃO PAULO, Brasilia – Allianz-puiston ympärillä olevilla ahtailla kaduilla satoja Palmeiras-faneja tunkeutuivat yhteen ja kuristivat kaulaansa yrittääkseen nähdä vilauksen kaikesta löytämästään televisioruudusta. Pandemia tarkoitti sitä, että he eivät voineet mennä finaaliin Rio de Janeirossa. Mutta se tarkoitti myös, että he eivät voineet edes mennä baareihin ja ravintoloihin, jotka rajoittuvat noutopalveluun viikonloppuisin.

Sen sijaan fanit improvisoivat. Kourallinen heistä, stadionin ympäröimien kerrostalojen ja talojen asukkaat, jotka asuvat rakkaalle Palmeiras-jalkapallojoukkueelleen, kulmioivat ruudunsa, jotta heidät voitiin nähdä ulkona kaduilla. Muut fanit tungostelivat baarien ja kahviloiden ulkopuolella, pakatut posket jowlilta, liput kaatui heidän harteilleen.

Heidän ajatuksensa olivat 300 meripeninkulman päässä Rion kuumasta kuumuudesta kuuluisan Maracanãn sisällä, jossa heidän joukkueensa kohtasi kilpailijaansa Santosta Copa Libertadores -finaalissa ja etsivät suurinta palkintoa Etelä-Amerikan klubijalkapallosta.

Normaalissa maailmassa tietysti monet heistä olisivat olleet siellä sen sijaan, että heitä olisi tulvannut kymmeniätuhansia lentokoneella, autolla ja maanteillä useless ollakseen siellä vietelläksesi Brasilian jalkapallon hengellistä kotia vihreällä ja valkoinen. Tämä oli loppujen lopuksi historiallinen hetki: ensimmäinen kerta vuoden 2006 jälkeen, jolloin kaksi brasilialaista joukkuetta oli kilpailenut Libertadores-finaalin kanssa, ja ensimmäistä kertaa, kun kaksi São Paulon osavaltion joukkuetta oli kiistänyt sen.

Suurin osa heistä ei tietenkään voinut olla siellä, koska tämä ei ole normaali maailma. Ainoastaan ​​5000 fania sai osallistua finaaliin henkilökohtaisesti – kaikki klubien valitsemat erikseen lippujen myynnin sijasta, ja kaikki heidät pakattiin vasta-aloitteisesti 78 000-paikkaisen Maracanãn muutamiin avoimiin osioihin. kuin levittää sen laajaan, suurimmaksi osaksi tyhjään kulhoon.

Mutta vaikka olosuhteet olisivatkin muuttuneet, vanhat vaistot eivät olleet. Viimeisten 10 kuukauden aikana on käynyt selväksi, että jos jalkapalloa pelataan, huolimatta riskeistä tai rajoituksista, fanit tuntevat halun olla yhdessä.

Ja niin Palmeirasin fanit tulivat lauantaina Allianzin puistoon, tuntuu kotona tunteja ennen pelin alkua, juoda, laulaa ja heiluttaa lippuaan. He olivat odottaneet tätä kauan – heidän joukkueensa ei ollut kruunattu Etelä-Amerikan mestariksi vuodesta 1999 lähtien – ja heidän täytyi odottaa vielä enemmän 90 minuutin pelin aikana, joka määritettiin enemmän sen varovaisuudella kuin laadulla, ja joukkueet olivat tietoisia siitä. siitä, mitä menetetään kuin mitä voidaan voittaa.

Sitten se sattui. Lähitaistelu sivurivillä, ja Santosin veteraanivalmentaja Cuca lähetettiin. 90 minuuttia oli kulunut, kello tikitti syvemmälle ja syvemmälle loukkaantumisaikaan. Kahdeksan minuutin kuluttua Palmeirasin tähtiyrittäjä Rony loi syvän etsivän ristin. Breno Lopes ajoitti hyppyään, ohjasi puskunsa Santosin maalivahdin yli.

Hän juoksi kohti faneja, ja he kaatoivat istuinten yli päästäkseen hänen ja hänen joukkuetoverinsa luokse. Palmeirasilla oli voitto. Ja ahtailla kaduilla Allianz-puiston ympärillä ne, jotka eivät voineet olla siellä, tuntuivat vihdoin kuin olisivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *