Yhdysvaltain entiset ilmastojohtajat painottavat Bidenia Amazonin metsäkadosta

WASHINGTON – Presidenttikampanjansa aikana Joseph R.Biden Jr. sanoi, että Yhdysvaltojen tulisi käyttää 20 miljardia dollaria lopettamaan Amazonin sademetsän tuhoaminen ja asettamaan “merkittäviä taloudellisia seurauksia”, jos metsäkadot jatkuvat.

Brasilian konservatiivisella populistisella presidentillä Jair M. Bolsonarolla oli all-caps-vastaus portugaliksi:MEIDÄN SAVEROVALMISUUTAMME EI OLE NEUVOTTELEVAA. ” hän kirjoitti Twitterissä. Brasilian uusi johto “ei enää hyväksy lahjuksia, rikollista rajausta tai perusteetonta uhkailua”.

Perjantaina seitsemän entisen hallituksen sihteerin ja ilmastonmuutosneuvottelijan kahden osapuolen liitto muutti ajamaan presidentti Bideniä joka tapauksessa eteenpäin.

”Amazonin sademetsät ovat ehdottoman välttämättömiä maailmalle. Se vakauttaa maapallon ilmastoa ja sateita, ylläpitää useita kymmeniä miljoonia ihmisiä ja asuu enemmän villieläimiä kuin missään muualla ”, kertoi entinen Arizonan kuvernööri ja sisäministeri Bruce Babbitt Clintonin hallinnon aikana.

Herra Babbittin ryhmä esitti perjantaina kirjeessä Bidenille ja varapuheenjohtaja Kamala Harrikselle kirjassa “Amazon Safety Planin”, joka keskittyy rahaan, kauppasopimuksiin, rahoitussääntöihin ja yritysten sitoumuksiin. Sen tarkoituksena oli lisätä sisältöä herra Bidenin kampanjasitoumuksiin ja ulkoministeriön direktiivi Keskiviikkona kehittää käytäntöjä Amazonin suojelemiseksi.

“Kongressilla ja amerikkalaisilla on pitkä historia Amazonin sademetsän suojelun tukemisesta. Se on jotain inspiroivaa ja konkreettista, jonka he voivat saada taakseen ”, kirjoitti ryhmä, johon kuuluu kaksi entistä ympäristönsuojeluviraston ylläpitäjää, jotka palvelivat republikaanien hallinnossa, Christine Todd Whitman ja William Ok. Reilly; Todd D. Stern, presidentti Barack Obaman erityislähettiläs ilmastonmuutoksen suhteen; Tim Wirth ja Frank E. Loy, jotka molemmat toimivat Clintonin hallinnossa globaalien asioiden ulkoministerien alaisuudessa; ja Stuart E.Eizenstat, joka johti Yhdysvaltojen valtuuskuntaa neuvotteluissa Kioton pöytäkirjan ilmastosopimuksesta vuonna 1997.

Koalitio kehottaa Bideniä kutsumaan koolle Valkoisen talon huippukokouksen, jossa yritysjohtajat painostettaisiin auttamaan rahoittamaan vähintään miljardi tonnia kasvihuonekaasupäästöjä Amazonissa vuoteen 2025 mennessä. He myös kehottivat Bideniä laajentamaan luonnonvelkaa ”Vaihtaa ja neuvotella tällaisista sopimuksista Amazonin alueen hallitusten kanssa.

Sydän ehdotus Tähän sisältyy metsäkadon välttämisen asettaminen keskeiseksi kauppasopimuksille ja porsaanreikien poistaminen ulkomailla tapahtuvien metsärikosten estämiseksi.

Yritykset ovat jo kieltäneet tuoda puuta laittomasti kaadetuista metsistä. Tämä ei kuitenkaan koske naudanlihaa, soijaa tai muita maataloushyödykkeitä, joita voidaan kasvattaa tai kasvattaa laittomasti metsäalueilla.

“Luomme tahattomasti taloudellisen kannustimen rikollisille ampua Amazonia ja muuttaa se viljelysmaaksi”, sanoi entinen Yhdysvaltain ilmastoneuvottelija ja Washingtonin poliittisen ryhmän Local weather Advisers -johtaja Nigel Purvis.

Bidenin kansainvälisen ilmastolähettilään John Kerryn edustaja sanoi, että toimistoon kuuluu metsien hävittämisen asiantuntijoita, ja Amazonin suojelu on “tärkeä osa Yhdysvaltain ilmastodiplomatiaa”.

Viime viikolla herra Bidenille lähettämässään kirjeessä herra Bolsonaro toisti viikkojen ajan läheisen liittolaisensa Donald J. Trumpin perusteettomia väitteitä äänestäjäpetoksista – toivoen Yhdysvaltojen ja Brasilian voivan tehdä kauppasopimuksen.

Herra Babbitt sanoi, että “merkitykselliset ympäristösäännökset kauppasopimuksissa” voivat olla tärkein tapa vähentää metsien hävittämistä.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että kaikki toivot estää maapallon lämpötilan nousu katastrofaaliselle tasolle edellyttävät maailman huonontuneiden metsien, erityisesti Amazonin, ennallistamista.

Herra Bolsonaron johdolla Brasilian Amazonin metsäkato osui ennätyksellisen korkea viime vuonna kun noin 4280 neliökilometriä, Connecticutia hieman pienempi alue, tuhoutui Brasilian kansallisen avaruustutkimusviraston mukaan.

Thomas Shannon, joka toimi Brasilian suurlähettiläänä vuosina 2010–2013, sanoi, että yksin herra Bolsonaroon kohdistuva paine ei toimi.

“Brasiliaa ei kiusata” Herra Shannon sanoi. Presidentti Bidenin haaste, hän lisäsi, “muodostaa diplomatian, joka vakuuttaa Brasilian siitä, että on syytä sille, että se sitoutuu uudelleen maailmaan”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *