Rokotteiden käyttöönotto antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle harvinaisen voiton taistelussa pandemiassa

“Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa meillä on ollut ylimääräiset kolme kuukautta aikaa korjata kaikki kokemamme häiriöt”, Pascal Soriot, AstraZenecan toimitusjohtaja, kertoi italialaiselle sanomalehdelle, La Repubblica, Tämä viikko.

Perjantaina Euroopan unionin huumeiden sääntelyviranomaiset hyväksyivät AstraZeneca-rokotteen kaikille aikuisille.

Sillä välin Britannia saattaa pian saada uuden rokotteen. Novavax, Gaithersburgissa, Md., Sijaitseva biotekniikkayritys, ilmoitti perjantaina, että sen rokotteen on osoitettu olevan 89,three prosenttia tehokas laajamittaisessa kokeessa Britanniassa. Hallitus on saanut 60 miljoonaa annosta, jotka tehdään tehtaalla Koillis-Englannissa. Jos brittiläiset sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen, rokote toimitetaan vuoden 2021 jälkipuoliskolla.

Kaiken kaikkiaan Britannian hallitus on käyttänyt rokotteiden kehittämiseen, valmistamiseen, ostamiseen ja antamiseen vähintään 11,7 miljardia puntaa eli 16 miljardia dollaria.

“Rokotus on yksi asia, josta olemme saaneet oikean aseman”, sanoi Christina Pagel, operatiivisen tutkimuksen professori College School Londonista.

Tämä ei tarkoita, että käyttöönotto olisi ollut ilman jännitteitä. Kun sairaalat ovat ylittäneet ja enemmän tarttuva muunnos maan läpi repimällä Iso-Britannia on lyönyt vetoa antamalla useammalle ihmiselle yhden annoksen osittaisen suojan sen sijaan, että nopeasti annettaisiin vähemmän ihmisille kahden annoksen täydellinen suoja. Lääkäreitä, joiden tehosterokotukset ovat viivästyneet, lähestymistapa on suututtanut, syyttäen hallitusta Rokotteiden tehottomuus tekee heistä huolestuttavan uuden riskialttiin kokeen. Immunologit ovat ilmaisseet huolensa siitä, että maa, joka on täynnä ihmisiä, joilla on useless osittainen immuniteetti, voi kasvattaa rokotteelle vastustuskykyisiä mutaatioita, kun taas Pfizerin mukaan kliinisissä tutkimuksissa kerätyt tiedot eivät tue strategiaa.

Ajatus ensimmäisten laukausten asettamisesta etusijalle on kuitenkin saanut jonkin verran vetovoimaa, kun räjähtävän viruksen ja rokotustoiminnan puutteiden kanssa kamppailevat maat etsivät tapoja saada osittaista suojaa väestölleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *