Autonvalmistajien siirtyminen sähköautoihin sai törmäyksen GM: ltä

Kiinan päätös viime vuoden lopulla vaatia, että suurin osa siellä myytävistä ajoneuvoista olisi sähköisiä vuoteen 2035 mennessä, on myös kriittinen, koska GM myy enemmän autoja kyseisessä maassa yhteisyritysten kautta kuin Yhdysvalloissa. Ja Britannia, Irlanti ja Alankomaat ovat sanoneet kieltävänsä uusien bensiini- ja dieselautojen myynnin vuodesta 2030 lähtien.

GM on puhunut siirtymisestä päästöttömiin ajoneuvoihin noin kahden vuoden ajan. Viime maaliskuussa se esitteli modulaarisen akkutekniikan, jonka se alentaisi kustannuksia. Muutama kuukausi myöhemmin GM ilmoitti voivansa päästä pisteeseen, jossa sähköajoneuvot eivät maksa enempää kuin bensiinikäyttöiset nopeammin kuin aiemmin oli odottanut.

Rouva Barra sai tukea ja panosta odottamattomasta lähteestä – Ympäristönsuojelurahastosta, joka oli aiemmin kritisoinut GM: ää. Toimitusjohtaja oli jakanut grillillallisen ryhmän presidentin Fred Kruppin kanssa vuonna 2015 pidetyssä konferenssissa, ja viime syksynä he olivat säännöllisesti yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse.

“Meillä molemmilla oli optimismia, jotta pääsisimme yhteisymmärrykseen”, Krupp sanoi.

Lokakuussa GM julkisti Hummerin sähköisen lava-auton, ja päivässä se oli kerännyt tarpeeksi tilauksia kaikkien GM: n kuorma-autojen ensimmäisen vuoden aikana suunnittelemien kuorma-autojen huomioon ottamiseksi.

“Se oli toinen taivutuspiste”, sanoi kestävän kehityksen päällikkö Mr. Parker. “Se osoitti, että kuluttajat ovat todella innoissaan sähköajoneuvojen omistamisesta.”

Useless muutama viikko myöhemmin herra Bidenistä tuli valittu presidentti. Ja joulukuussa GM tapasi siirtymätiiminsä, herra Parker sanoi. “Visiomme päästöttömästä tulevaisuudesta sopii hyvin heidän näkemykseensä ja tavoitteisiinsa.”

Samanaikaisesti GM allekirjoitti lupauksen, joka tunnetaan nimellä Enterprise Ambition 1,5 astetta, ilmaston lämpenemisen torjumiseksi. Tammikuun alussa yhtiö saapui vuonna 2035 sähköisen siirtymän todennäköiseksi päivämääräksi, herra Parker sanoi. Rouva Barra esiintyi 12. tammikuuta Shopper Electronics Present -näyttelyssä ja esitteli yksityiskohtaisen GM: n imaginative and prescient tulevaisuudesta ilman pakokaasupäästöjä, mutta ei antanut tarkkaa päivämäärää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *