Arkeologit löytävät paikan Alaskasta, jossa alkuperäiskansojen linnake seisoi

Arkeologit ovat löytäneet paikan Kaakkois-Alaskasta, jossa alkuperäiskansojen heimo rakensi puulinnoituksen yli kaksi vuosisataa sitten vastustamaan venäläisiä hyökkääjiä.

Linnoituksen rakensivat 1800-luvun alkupuolella Tlingit-ihmiset Sitkassa, joka on Baranofin saarella ja osa nykyään Alaska Panhandlea, puolustamaan itseään venäläisiltä hyökkääjiltä 1804: n taistelussa, Nationwide Park Service -sivuston mukaan. Sitkan kansallinen historiallinen puisto luotiin suojelemaan taistelupaikaa Park Service -palvelun mukaan.

“Se on keskeinen historiallinen tapahtuma alueen historiassa, mutta se on myös nyt, meidän aikanamme, tärkeä symboli Tlingit-ihmisille”, kertoi Cornellin yliopiston tutkija Thomas City, tutkimuksen kirjoittaja Thomas City, julkaistu maanantaina Antiquity-lehdessä, yksityiskohtaisesti löytö. “Se on pyhä paikka.”

Mutta linnoituksen tarkka sijainti – jonka venäläiset hajottivat pian taistelun voittamisen jälkeen – oli jo pitkään välttänyt arkeologeja, jotka olivat aiemmin löytäneet siitä useless vihjeitä ja jälkiä.

Nyt laajamittainen tutkimusCity ja Nationwide Park Service -arkkitehti Brinnen Carter tekivät syksyllä 2019 sähkömagneettisia poikkeavuuksia, jotka paljastivat linnoituksen kehän ja sopivat venäläisten 1800-luvulla tallentamaan muotoon ja mittoihin.

“Jotain on erilainen maan alla, missä linnake oli”, hän sanoi. ”Voi olla, että heillä olisi pitänyt olla oja ja puu. Maa on tiivistetty eri tavalla, joten linnoituksen kehällä on erilaista fyysistä omaisuutta. “

Linnoituksen sijainnin oli pitkään ajateltu olevan puiston sisäpuolella olevalla raivauksella, jota kutsutaan linnoituksen raivaukseksi, Mr. City kertoi. Mutta kysely paljasti, että linnake ulottui raivauksen ulkopuolelle ympäröivään metsään, noin 20 jalkaa kumpaankin suuntaan, hän sanoi. Tutkimus kesti 40 hehtaaria, jonka Mr. Urbanin oli tarkoitus sulkea pois vaihtoehtoisen sijainnin mahdollisuus.

“Puistossa ei ole muuta sijaintia, jolla olisi minkäänlaista geofysikaalista allekirjoitusta”, hän sanoi.

Tlingitit rakensivat linnoituksen, nimeltään Shís’gi Noow, joka tarkoittaa taimen-linnaketta Tlingit-kielellä, strategiselle paikalle Intian joen suulle, matalien reunojen viereen “estääkseen venäläisiä siirtämästä aluksillaan olevaa tykistöään lähellä linnoituksen muurit, mikä neutraloi tehokkaasti sen sotilaallisen edun ”, Park Service -sivuston mukaan.

Tlingit oli voittanut onnistuneesti venäläiset hyökkääjät vuonna 1802, mikä vaikutti vakavasti venäläisten turkiskauppaan ja linnoitukseen Alaskassa.

Kun venäläiset palasivat syksyllä 1804, tlingitit pystyivät torjumaan hyökkäyksen, mutta he kärsivät takaiskusta, joka uhkasi heidän selviytymistään: Varustelupuuteria kantava kanootti räjähti taistelua edeltävänä iltana, Park Service -sivuston mukaan.

Ampumarajasta puuttuessa Tlingit teki taktisen päätöksen lähteä linnoituksesta yöllä muutama päivä myöhemmin ja siirtyä toiselle saarelle nykypäivän Alaska Panhandlessa, Park Service kertoo. Venäläiset voittivat taistelun ja miehittivät Alaskan vuoteen 1867 asti, jolloin se myi alueensa Yhdysvalloille.

Ennen linnoituksen purkamista venäläiset loivat yksityiskohtaisen luonnoksen ja tallensivat linnoituksen mitat, jotka herra City sanoi vastaavan hänen ja tohtori Carterin löytämiä. Taistelun tarinan on myös välittänyt suullisessa historiassa Tlingit-kansa. (Alaskan Sitka-heimon jäsenet, joiden esi-isät taistelivat venäläisiä vastaan, eivät palauttaneet ääni- tai sähköpostiviestejä kommentteina tiistaina ja keskiviikkona.)

Mr. City sanoi, että linnoituksen sijainnin löytäminen antaisi Tlingit-ihmisille fyysisen paikan, jossa he voivat liittyä heidän historiaansa.

“Se on osa elävää kulttuurimaisemaa, joka on tärkeää ihmisille, jotka ovat siellä nyt”, Mr. City sanoi. “Pystyminen vahvistamaan se paikaksi ja että tarinalla on fyysinen muoto – mielestäni se on erittäin tärkeää.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *