Ryhmät asettivat Ranskan valtion oikeudelliseen huomautukseen poliisirasismista

PARIISI – Kuusi kansalaisjärjestöä ilmoitti keskiviikkona Ranskan valtiolle pakottaakseen sen puuttumaan “poliisin järjestelmälliseen syrjivään käytäntöön”, joka on harvinainen kollektiivinen oikeustoimi, joka vie hallituksen tuntemattomille perusteille.

Järjestöt, mukaan lukien Human Rights Watch ja Amnesty Worldwide, syyttivät Ranskan hallitusta laiminlyöneestä velvollisuutensa lopettaa syrjivät poliisin henkilöllisyystarkastukset – heidän mukaansa käytäntö oli “laajalle levinnyt, juurtunut syvälle poliisitoimintaan”.

He kehottivat viranomaisia ​​myös toteuttamaan “rakenneuudistuksia ja toteuttamaan konkreettisia toimenpiteitä näiden käytäntöjen lopettamiseksi”.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällainen kollektiivinen toiminta kohdistuu Ranskan valtioon poliisitoiminnan alalla sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön oikeudellisena laitteena maassa vuonna 2014.

Ranskalaisten menettelytapojen mukaisesti hallituksista riippumattomat ryhmät, jotka edustavat kymmeniä kantajia, lähettivät ensin virallisen ilmoituksen, jossa pääministeriä sekä sisä- ja oikeusministerit pyysivät vastaamaan poliisin syrjivään toimintaan neljän kuukauden kuluessa. Jos hallitus ei toteuta tyydyttäviä toimia siihen mennessä, organisaatiot voivat nostaa ryhmäkanteen.

Organisaatioiden pyytämiin muutoksiin kuuluu Ranskan rikosprosessilain muuttaminen syrjivien henkilöllisyystarkastusten nimenomaisen kieltämiseksi, erityissääntöjen käyttöönotto alaikäisten tarkastamiseksi ja kattavan tietokannan luominen henkilöllisyystarkastuksista.

Poliisin on vaikea saada tarkkaa mittapuuta rodun profiloinnista, koska etnisiä tilastoja säännellään tiukasti Ranskassa. Mutta a Vuoden 2017 tutkimus valtion kansalaisvapauksien vartija totesi, että “mustiksi tai arabeiksi koetuille nuorille miehille” tehtiin 20 kertaa todennäköisempi poliisin henkilöllisyystarkastus kuin muulle väestölle.

Useita tutkimuksia kansalaisjärjestöiltä, ​​mukaan lukien a Human Rights Watch -raportti julkaistiin viime kesäkuussa, myös poliisin systeemiseen syrjintään. Vuonna 2016 Ranskan korkein hovioikeus päätti, että useiden nuorten miesten poliisin henkilöllisyystarkastukset heidän “todellisen tai oletetun alkuperänsä vuoksi” olivat “vakava väärinkäytös, johon sisältyy valtion vastuu”.

Poliisiviranomaiset ja ammattiliitot ovat pitkään jättäneet huomiotta nämä ilmoitukset, ja Ranskan hallitukset ovat vastustaneet poliisin uudistamista. Gérald DarmaninSisäasiainministeri on väittänyt, että poliisirasismin tapaukset olivat pikemminkin “yksilöiden” työtä kuin systeemikysymyksiä.

Mutta jopa poliisivoimien jäsenet ovat alkaneet antaa hälytystä.

“Se on tosiasia – poliisissa on rasismia”, kertoi ilmiantajaksi kääntynyt virkamies Noam Anouar, joka paljasti vuonna 2017 esimiehensä lähettämät rasistiset viestit. Hän syytti poliisiviranomaisia ​​siitä, että he etsivät säännöllisesti tapoja perustella takautuvasti käytäntöjä, joita voidaan pitää syrjivinä.

“Hallinto on laillistanut laittomuuden”, herra Anouar sanoi.

Ajamalla hallituksen oikeuskulmaan organisaatioiden kollektiivisella toiminnalla pyritään lopettamaan nämä käytännöt.

Slim Ben Achour, yksi ryhmiä edustavista lakimiehistä, sanoi, että liike “kohdistaa valtion vastuuseen” siitä, mitä hän kutsui sen passiiviseksi käsitellessään asiaa.

Ben Achour sanoi, että muutos on saanut inspiraationsa useista luokkatoimista Yhdysvalloissa, kuten Floyd v. New Yorkin kaupunki, mikä johti vuonna 2013 poliisin pysäyttämisen ja vakavuuden vähentämiseen merkittävästi.

Mutta toisin kuin Yhdysvaltain oikeusjuttuihin, jotka ovat kohdistuneet paikallisiin poliisivoimiin, keskiviikkoliikunta liittyy Ranskan kansallisiin poliisivoimiin ja voi johtaa muutoksiin, jotka vaikuttavat moniin virkamiehiin.

“Meillä on mahdollisuus muuttaa ihmisten elämää kaikkialla maassa”, Ben Achour sanoi.

Poliisirasismi, joka on viime aikoina esiintynyt muualle Eurooppaan Myös se on saanut erityisen suurta ääntä Ranskassa, jossa on entisten siirtomaidensa joukosta suuri afrikkalainen ja arabiväestö, jota se ei ole onnistunut integroimaan täysin. Kun poliisi tappoi George Floydin Minneapolisissa viime toukokuussa, kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat Pariisiin protestoimaan poliisiväkivaltaa.

poliisi voitti mustan musiikin tuottajan viime joulukuussaMichel Zecler pakotti myös laskemaan Ranskan hallituksessa. Sen jälkeen kun virkamiehet löivät Zecleriä, Macron sanoi poliisiliitolle osoittamassaan kirjeessä, että turvallisuusjoukot on “uudistettava kiireellisesti”, ja pyysi konferenssia poliisivoimien työolojen ja suhteiden tarkistamiseksi. Ranskan yleisö.

Konferenssi – joka kokoaa yhteen poliisivoimien edustajat, valitut virkamiehet ja kansalaiset – alkoi maanantaina ja sen odotetaan kestävän toukokuun loppuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *